İYİ Partili Altuğ, Sayıştay raporları üzerinden Bergama Belediyesine yüklendi

İYİ Partili Bergama Belediye Meclis Üyesi Av. Olgu Altuğ Kemaller, Sayıştay Başkanlığının Bergama Belediyesine ait 2020-2023 yılı raporunu değerlendirdi.

İYİ Partili Altuğ, Sayıştay raporları üzerinden Bergama Belediyesine yüklendi
08 Aralık 2023 - 23:37

OLGU ALTUĞ'DAN SAYIŞTAY RAPORU ÇIKIŞI 

İYİ Partili Bergama Belediye Meclis Üyesi Av. Olgu Altuğ Kemaller, Sayıştay Başkanlığının Bergama Belediyesine ait 2020-2023 yılı raporunu değerlendirdi. Açıklamasında Bergama Belediyesinde yaşanan ve Sayıştay’ın tespit ettiği usulsüzlüklere işaret eden Olgu Altuğ Kemaller’in konuya ilişkin değerlendirmesi özetle şöyle: 

Geçtiğimiz günlerde 2020 -2023 yıllarını içeren Bergama belediyesi ile ilgili de bir Sayıştay raporu yanılandı bu raporda bazı eksik, hata ve usulsüzlüklere rastlandı.
Bu raporda ilk göze çarpan yapılan ihalelerinin birçoğu doğrudan temin yolu ile yapılmış ve bu adeta alışkanlık haline getirilmiş tabi bu tip doğrudan temin yolu ile yapılan bu ihaleler biraz adrese teslim şeffaflık ve rekabet edilebilirlikten uzak olan ihale usulleridir.

Bazı mal alım ve işe alımlarda sözleşme yapılmadan teknik şartname oluşturulmadan yapıldığını söyleyen Sayıştay Raporunda Bergama da yapılan iki mahalle parkı için toplamda 20 milyon TL harcandığını belirtiyor ki bu rakam çok yüksek biliyorsunuz buraya 20 üniteli bir diş hastanesi yapılıyor ki bunun maliyeti 20 milyon lira tutuyor.

Ayrıca biliyorsunuz Çamlı parkın hep TOKİ tarafından yapıldığı söylendi. Ama rapor bunu söylemiyor. Burada fen işleri müdürlüğü ayrı bir ihaleye çıkarak başka bir şirkete bu işi ihale ettiğini görüyoruz.

En öneli olanı ise İnönü Caddesi, Üçkemer ve eski fabrika caddelerinde koruma kurulu kararına uyulmadığını görülüyor. Bu caddelere koruma kurulu kararına göre beton parke asfalt yerine granit taşı döşenmesi isteniyor. Ama Belediye yönetimi bunu yapmayarak kurul ile yazışmaların sürmesine rağmen burada ısrar ile beton parke ve asfalt uygulaması yapılıyor. Bu da bir kamu zararı oluşturuyor.  Bu zarar başkan meclis üyeleri ve belediye bürokratlarına rücu edilecek bir karardır.

Bu konuda koruma kurulu bu işlerin yeniden kurul kararına uygun yapılması için 9 ay süre vermiştir. Bu süre kamu zararını daha artıracak (şu enflasyon ortamın da) bir karardır. Ben bu konuda koruma kurulu kararını bir üst kurula götüreceğim

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu