İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi: Bergama'da kilit parti konumundayız!

Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi Bakırçay Bölge gazetesine özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi: “Ben de aday olabilirim!”

İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi: Bergama'da kilit parti konumundayız!
10 Eylül 2023 - 00:24
Yaklaşan Yerel Seçimler öncesi Bakırçay Bölge gazetesine özel açıklamalarda bulunan İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi,“Partimiz yerel seçimlere titizlik ile hazırlanıyor. Partimizin belediye başkanlığı için şimdiden 4 – 5 aday adayı var onlar kendilerini hissettirtiyorlar. Elbette bu adayların yanı sıra ilçe başkanı olarak bende aday adayı olabilirim. Bergama'da hem eğitimci olarak hem de ilçe başkanlığında siyasetçi olarak iyi işlere imza attım. Bergama'da 5 bin diplomaya imza attım.  Bu öğrencilerimin yarısı çok iyi yerlerde beyaz yakalı olarak kimisi yurt içi kimisi yurtdışında çalışıyor” dedi.
 
İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bilindiği gibi ülkemiz ve bölgemizde bu yıl büyük bir kuraklık yaşandı. Bu kuraklık en çok da Bakırçay Ovasını vurdu. Bu yıl Kestel ve Musacalı Barajından yeterince su salınmadığı için pamuklar yandı. Çiftçimiz büyük zarar ve ziyana uğradı. Biz, bu konuyu hep gündemde tuttuk ama iktidar bize 'siyaset yapıyorsunuz' dedi.  Biz değil onlar siyaset yaptı. Onlar iyi polis kötü polisi oynadı. Henüz müteahhit tarafından DSİ’ye devri bile yapılmamış bir barajdan su salmaya kalktılar. Su verilmesi, DSİ yetkilisine AK Partili milletvekillerinin talimatı ile yapıldı ama salınan su ertesi gün kesildi. Yasal olarak da henüz DSİ’ye geçmeyen bir barajdan su verilmeye çalışıldı. Ama bürokratlar bu işi korkarak, sırf şirin gözükmek adına yaptılar!

PROJEMİZ UYGULANMIŞ OLSAYDI ÇİFTÇİ RAHAT OLACAKTI
Oysa biz İYİ Parti Bergama İlçe Teşkilatı olarak Bakırçay Bölgesinden 2022 Aralık ayından itibaren baraja su pompalanması konusunda bir proje geliştirmiştik. Bunu İZSU’ya sunduk eğer bu proje yapılmış olsaydı çiftçimiz bu kadar perişan olmayacak su uğruna birbirine girmeyecekti. Tarımdan söz açmışsak maalesef ülkede çiftçiye sahip çıkan bir merci yok, bu yıl domates 3 TL , pamuk 18 TL , çiftçi 40 liraya mazot alıp nasıl bu işin içinden çıkacak?

ADAY OLABİLİRİM
Yerel seçimlere gelince; partimiz yerel seçimlere titizlik ile hazırlanıyor. Partimizin belediye başkanlığı için şimdiden 4 – 5 aday adayı var ki onlar da kendilerini her ortamda hissettirtiyorlar. Elbette bu adayların yanı sıra ilçe başkanı olarak ben de aday adayı olabilirim. Bergama'da hem eğitimci olarak hem de ilçe başkanlığında siyasetçi olarak iyi işlere imza attım. Bergama'da 5 bin diplomaya imza attım.  Bu öğrencilerimin yarısı çok iyi yerlerde beyaz yakalı olarak,  kimisi yurt içi kimisi de yurtdışında çalışıyor.

Ben şu an mevcut Belediye Başkanı Sayın Hakan Koştu’yu başarılı bulmuyorum. Ben hep açık sözlü oldum başarılı işlerini destekledim başarısız olanları da hep eleştirdim. Şu millet bahçesi belediye imkânları ile daha mütevazı ölçülerde yapılabilirdi. Aynı şekilde Çamlıpark’ında TOKİ eliyle yapılması doğru değildi. Belediye kendi personeli ve kaynağı ile orasını çok kolay şekilde yapardı. Ayrıca yapılan yollarının ben altyapıya çok dikkat edilmeden yapıldığını düşünüyorum.  Bazı yerlerde şimdiden yamalar yapıldığını görüyorum. Keşke Hakan Başkan 50 km yerine daha sağlam uzun süreli dayanacak 10 km yol yapsaydı. Bu devletin ve belediyenin parası böyle fütursuzca harcanmasaydı.
Yerel seçimlere dönmek gerekirse biz parti olarak hazırız. Genel Başkanımız Meral Hanım 26 Ağustos'ta  Afyon'da şöyle dedi: '2019 seçimleri CHP için bir ittifak gibi olsa bizim için bir ilhaktı.' Biz de Bergama'da istediğimiz,  hakkımız olan meclis üyesini alamadık. Ayrıca zorla da olsa fotoğraf karelerine kafamızı uzattık!

İYİ PARTİ KİLİT DURUMDA
Şu an ülkemizde ve ilçemizde İYİ Parti kilit parti durumunda her parti ile ittifak yaparız ama Cumhur İttifakı ile biraz zor olabilir bu. Genel merkezimiz bunun ittifakların önünü açtı. Artık biz de eşit şartlarda ittifak yapmak istiyoruz.

Bergama'da niçin İYİ Partili aday çıksın, sorunuza gelince:  Bergama sağ kökenli bir yer AK Parti ve MHP’den bıkan bir seçmen kitlesi var. Bunlar CHP’li adaya oy vermez ama bizim adayımıza oy verir. Ben, aday bizden olsun meclis çoğunluğu CHP’de olabilir. Burada İYİ Partili bir belediye başkanı partiler üstü gibi çalışıp Bergama yararına birçok projeyi devreye koyabilir. Bunu mutlaka başta CHP olmak üzere her partinin meclis üyesi destekler diye düşünüyorum.

Biz, bu ülkeyi ve Bergama’yı çok seviyoruz. Hem genelde ülkeyi, hem de yerelde Bergama’yı çok iyi yönetecek bilgi birikimi,  donamımız ve insan kaynağımız var.
Dediğim gibi meclis çoğunluğu bizde olmasa da başkanlık bizde olabilir ve biz bu konuda Bergama için çok iyi işlere imza atarız”


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu