AK Partili Çankırı, Bergama'da konuştu: İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrımcılık yapıyor

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ilçe programı kapsamında Bergama'da Oda Başkanları ile bir araya geldi.

AK Partili Çankırı, Bergama'da konuştu: İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrımcılık yapıyor
10 Eylül 2023 - 00:03

İZMİR MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI: “BERGAMA’YA BİR SANAYİ SİTESİ VE PAMUK BORSASI MUTLAKA KAZANDIRACAĞIZ”

 AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, ilçe programı kapsamında Bergama'da Oda Başkanları ile bir araya geldi. Burada Ziraat odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları’nın talebi üzerine Bergama'da pamuk borsası kurmak için harekete geçeceklerini belirtti. Demirciler Odası Başkanı Özcan Ala’nın "Sanayi sitemiz yetersiz ve şehir içinde yenisine ihtiyaç var. Bu konuda kooperatif kurduk" demesi üzerine, Milletvekili Çankırı da "Bunun inşasını hemen başlatın, hükümet olarak yüzde elli teşvik vereceğiz" dedi. 

AK Parti Bergama ve Kınık ilçe teşkilatlarının düzenlediği program kapsamında 28 Ağustos Salı günü ilk önce Bergama’ya gelen Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Bergama ilçe teşkilatında yaklaşık 40 muhtar ile bir araya gelerek dertlerini dinledi. Daha sonra ilçe başkanı Sebahattin Güzel ile Bergama'da esnaf ziyaretleri yapan Çankırı, belediyeye ait güzellik ılıcası tesislerinde başta Ticaret ve Ziraat odaları olmak üzere esnaf kefalet kooperatifi ve 9 meslek odası başkanı ve STK başkanları ile bir araya geldi.

Bölünmez’ e ilçe başkanı Sebahattin Güzel’in yanı sıra Hakan Koştu’nun yurtdışında olması nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar eşlik etti.

Burada bir konuşma yapan Çankırı “Daha önce 1. bölge milletvekili idik. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile 2. bölge milletvekili olduk.  Daha önce de bireysel talepler olarak bu bölgeye hizmet etme gayretindeydik.  Şimdi makro ölçüde bu kadar geniş ve verimli topraklara sahip Bakırçay ve Menderes havzalarına hizmet ediyoruz.

BERGAMA BÜYÜKŞEHİRCE AYRIŞTIRILIYOR!
Elbette herkesin talebi kendine göre önemli ama büyükten küçüğe tüm talepleri alıp yerine getireceğiz. Elbette bizim bakanlıklarımızın Sağlık, Eğitim, Güvenlik ve Tarım alanında çözeceği işler olsa da Büyükşehir belediyesini yetki alanında onlara düşen görev ve sorumluluklar var. Biz, maalesef burada bir AK Belediyecilik var diye Bergama’nın Büyükşehirce ötelenip ayrıştırıldığını görüyor ve buna üzülüp isyan ediyoruz” dedi.

KOLAT KOZAK ÇEVRE YOLU ÇOK ÖNEMLİ
İlk sözü alan BERTO Başkanı Lütfi Kolat; "Bölgemizdeki yatırımlar giderek artıyor. Yükselen OSB'lerimiz ile birlikte 'ara eleman' ihtiyacımız da artacak. Bu ihtiyaca, bölgemizdeki kendi insanlarımız ile yanıt verebilmek için Mesleki Eğitim şart. BOSBİ'de yükselecek olan Meslek Lisesi ile bu adımı atabileceğimizi düşünüyoruz. Bu sürecin hızla ilerlemesi, bölgemiz açısından büyük önem taşıyor. Bununla birlikte; Kozak Yaylası ile Bergama'yı birbirine bağlayan yolun sağlıklı bir şekilde hizmet veremediğini, bu yolda trafiğin durması halinde Kozak ile Bergama'nın bağının kopma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını düşünüyoruz. Bu yüzden alternatif bir Kozak Yolu çalışması büyük fayda sağlayacaktır. Tüm bunlara ek olarak; Kuzey Ege Konteyner Limanı ve İZBAN da bölgemizin beklediği müjdelerden. Tüm bu çalışmalar, bölgemizin gelişmesinde büyük rol oynayacaktır. Diliyoruz ki siz vekillerimiz sayesinde bölgemizin sorunlarını, Ankara'da hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Bugün burada bizlerle olduğunuz için Bergama Ticaret Odası adına teşekkür ediyorum" dedi.
 
Zeytindağ eski belediye başkanı Feridun Ergün ise Bütün şehir yasasını eştirerek “biz bu yasa ile 10 yıl önce de çıkmaması için mücadele ettik O zaman ki Manisa Milletvekilimiz Hüseyin Tanrıverdi ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in gayretleri ile bu yasa çıktı ama uygulandığı günden beri sorunlar bitmedi” dedi.

BERGAMA’YA PAMUK BORSASI VE YENİ SANAYİ SİTESİ KURULACAK
Bergama Ziraat odası Başkanı Nuri Taşkıranoğulları ise “Kestel Barajında su salınmadığını söyledi ve asgari 3 gün su istediklerini” söyledi. Bu talebi dinleyip Sebahattin Güzel ile değerlendiren Milletvekili Çankırı üç gün su salınacağını söyledi ve 30 Ağustos 3 Eylül arası 4 gün su salınımı gerçekleştirildi.

Nuri Taşkıranoğulları” İzmir Ticaret Borsasında üreticinin hakkının yendiğini söyleyerek bu konuda uluslararasında gerçekleşen pamuk fiyatları tam olarak borsa fiyatlarına yansıtılmıyor ve üretici zaten perişan durumda zarar ediyor” dedi.

Milletvekili Çankırı, bölgede bir pamuk borsasına ihtiyaç olduğunu ve mutlaka bunu kurmak için gerekli çalışmaları başlatacaklarını ifade etti.

Demirciler odası Başkanı Özcan Ala ise ilçenin yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç duyduğunu belirterek “Sitemiz şehir içinde kaldı ve yolları çok dar mutlaka modern bir sanayi sitesine ihtiyaç var. Ama TOKİ deprem bölgesinde olduğu için bu işe kalkışmıyor” dedi. Özcan Ala bu konuda kooperatif kurduk demesi üzerine Milletvekili siz kooperatif olarak bu işi üstlenin biz devlet olarak yüzde ellisini teşvik olarak vereceğiz" dedi.

Bergama Programını bitiren Çankırı oradan Kınık ilçesine geçerek o akşam verilen Zafer Bayramı Konserine katıldı.

Bakırçay Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu