Institut français İzmir'de film şöleni

33.Uluslararası Marsilya Film Festivali’nde yer alan 9 film, Institut français İzmir’de gösterime girdi.

Institut français İzmir'de film şöleni
30 Mart 2023 - 11:47

Sınırlar ötesi film şöleni

Marsilya ve İzmir’in tarihsel bağına vurguda bulunmak amacıyla sinema alanındaki işbirlikleri çerçevesinde düzenlenen FIDMarseille’de yer alan dokuz filmlik seçki, Institut français İzmir’de gösterime girdi. 
 
Institut français İzmir, Marsilya Uluslararası Film Festivali'ni (FIDMarseille), 2022 yılındaki son edisyonundan kısa ve uzun, belgesel ve kurmaca filmlerden oluşan bir seçki ile ağırlıyor.  1 Nisan tarihine kadar sinemaseverlerin ücretsiz olarak katılabileceği gösterimlerin bazılarında filmin yönetmenleri ile söyleşiler gerçekleşecek. Seyirciler, film gösterimlerinin sonunda festivalin direktörü Tsveta Dobreva, Festival Sorumlusu Cyril Neyrat ile tanışma imkanına da sahip olacak. Gösterimin açılışında konuşan Festival Sorumlusu Cyril Neyrat “Dünya turuna İzmir’den başlamak, bizim için eve geri dönüş gibi” dedi. Institut français İzmir Müdürü José-Maria Queiros ise işbirliğini daha ileri götürmek istediklerini belirterek “Bunu sinemasever kitlemiz için yıllık etkinliklerden biri haline getirmek istiyoruz” diye konuştu. 
 
Institut français İzmir’de Cuma günü saat 15.00’de Sappukei, 17.00’de  Ben de Siyaseti Seviyorum ve Welcome, 19.00’da Site of Passage ve  A Woman Escapes; Cumartesi günü ise 15.00  Ptitsa ve Ben de Siyaseti Seviyorum, 17.00 Kristina, 19.00’da Ibiza'da Ölmek filmleri, yönetmenlerin katılımıyla gösterimde olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"