Her gün 3200 tabakla sevimli dostları doyuruyor

Kırçiçeği ile HAYTAP İzmir Temsilciliği işbirliğinde 8 yıl önce başlatılan “Sen Yiyemezsen Ben Yerim ki” kampanyası ile bugüne kadar sevimli dostlar için 200 ton yemek toplandı.

Her gün 3200 tabakla sevimli dostları doyuruyor
11 Ekim 2022 - 00:25

Kırçiçeği'nden Sokak hayvanlarına 200 ton yemek

Kırçiçeği ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilciliği işbirliğinde 8 yıl önce sokak hayvanlarına yönelik başlatılan “Sen Yiyemezsen Ben Yerim ki” kampanyası, bugüne kadar 200 ton yemeği sevimli dostlarla buluşturdu.
 


Kırçiçeği, 13 şubesinde misafirlerini sağlıklı ve geleneksel lezzetle buluştururken sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “Sen Yiyemezsen Ben Yerim ki” kampanyası da büyük ilgi gördü. Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad Bağış, 2014 yılında başlattıkları “Sen Yiyemezsen Ben Yerim ki” kampanyasının hala sürdüğünü belirtti. 
 

ŞEKER AĞA TASARIMI

Muhteşem Yüzyıl'ın Şeker Ağa'sı Yüksel Ünal'ın tasarımı olan 3 bin 200 adet tabakla, sokak hayvanlarının beslenmesine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Bağış, “13 şubede her masaya bu tabaklardan yeralıyor. Gelen Kırçiçeği lezzeti aşıklarının, bitiremedikleri yemeklerini bu tabaklara bırakmalarını istiyoruz. Bu sayede her ay 2 ton yiyeceği HAYTAP aracılığıyla sevimli dostlarımızla buluşturuyoruz. Geçen sürede tabaklardan toplanan 200 ton yiyeceği, hem sokaklarda hem de hayvan bakım evlerinde yaşayan sahipsiz dostlara ulaştırdık” dedi. 
 
HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ise "Sen Yiyemezsen Ben Yerim Ki" kampanyasının bir başarı öyküsü olduğunu söyledi. Kampanyanın uzun soluklu olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Şenpolat, "Arkadaş dediğiniz sürekli yanınızdadır. İşte bu yüzden biz Kırçiçeği'ni HAYTAP arkadaşı olarak görüyoruz. Kırçiçeği ve kampanyamıza destek verenlerin bu işbirliği daha nice yıllar devam edeceğinden eminiz" diye konuştu. 
 
HAYTAP İl Temsilcisi Esin Önder ise aynı zamanda kendisinin bir barınak annesi olduğunu belirterek “Kırçiçeği ile yollarımız bundan 8 yıl önce kesişti. Ben kapı kapı dolaşarak yemek artıklarının hayvan bakım evlerine gönderilmesi konusunda insanları bilinçlendirmeye çalışıyordum. Gaziemir Kırçiçeği’ne girmemle başlayan bu serüveni biz birlikte başarılı bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürdük” diye konuştu. Daha sonra Kırçiçeği ile yapılan “Sen Yemezsen Ben Yerim ki” projesini örnek alan pek çok işletme olduğuna dikkat çeken Önder “Bu sayede daha fazla kişiye ulaştık. Sadece işletmeler değil, orada tabağı gören insanlar evlerinin önünlerine tabak bırakmaya başladılar. Bu bizim için çok değerli. Kırçiçeği’ne iş birlikleri için minnettarız, çok teşekkürler” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...