"Bergama'yı yatırım ve istihdam merkezi yapacağız"

Bergama Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Bakırçay Türk’te gazeteciler Rıdvan Karapehlivan ve Murat Karakaş’ın sorularını yanıtladı.

"Bergama'yı yatırım ve istihdam merkezi yapacağız"
24 Şubat 2024 - 00:25
Bergama Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı ve Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Bakırçay Türk’te gazeteciler Rıdvan Karapehlivan ve Murat Karakaş’ın sorularını yanıtladı.

Sadık Doğruer “Belde belediyelerin eski binalarının kısa bir tadilattan sonra hizmet birimlerini açacağız. Ayrıca iş dünyasına da bir müjdemiz olacak Kınık eskiden bir alt bölge teşviki alıyordu. Bir OSB’niz varsa bir alt bölge teşviki alıyorsunuz. Biz Komşu ilçemiz Soma’yı örnek gösterdik onlar 2 alt bölge teşviki alıyordu. Bizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gittik orada derdimizi anlattık Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda imzaladığı kararnameye koydurarak Kınık ilçemizin 2 alt bölge teşviki almasını sağlattık. Kınık OSB ondan sonra yatırımcı patlaması yaptı. Kınık’ta 3. OSB’yi açmak için çalışmalara başlatmıştık bile TDİOSB Bölgesine 3 katı talep gelmişti. Bergama'da böyle yapacağız” diye konuştu. 

Sadık Doğruer'in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Şu an ülkemizde yaklaşık 4. Buçuk yıl daha sürecek Cumhur İttifakı iktidarı mevcut. Ben eğer burayı hiç tanımdan sıfırdan gelmiş olsaydım, 2 yıl sonra ancak çalışmaya başlayabilirdim. 6 ay hoş geldin ziyaretleri ile geçer, 6 ayda ilçeyi ve bürokrasiyi tanır, 1 yılda da ancak proje hazırlıklarına başlardım. Ama şimdi ben Bergama’yı, Bergama beni iyi biliyor. Nasip olur Bergama belediye başkanı seçilir isem Salı günü mazbatayı alsam en geç Perşembe günü şantiye de olup çalışmaları denetlerim. Biz biliyorsunuz genelde Ankara’ya İzmir de mevcut beş Ak Partili belediye başkanı birlikte gidiyorduk. Bergama’nın neye ihtiyacı var. Hangi bakanlıkta Bergama’nın ne projesi var neye ihtiyacı var?  çok iyi biliyorum.

BELDELERDE HİZMET BİRİMLERİ AÇILACAK
Biz Kınık ta Poyracık ve Yayakent’te hizmet birimleri eski belde belediye binalarında açtık. Bunu Bergama’da da yapacağız. Hatta bana bir vatandaşımız sordu 10 yıl önce kapanan hizmet birimlerini nasıl açacaksınız diye?  Ben açılmışı var Poyracık dedim. Biz Poyracık’ta belediye hizmetini yerinden veriyoruz. Orada bir halka ilişkiler,  bir tahsilat ve tadilat tamirat birimimiz ile 2 adet zabıtamız var. Burada yerinde hizmet veriliyor. Ki Kınık ile Poyracık arası kısa mesafede, Bergama'da 25 km uzaklığında kapanmış beldeler var. Buralara mutlaka hizmet birimlerini nüfusa göre atacağız. Zeytindağ, Yenikent, Bölcek, Göçbeyli ve Ayazkent’te belediyemizin hizmet birimleri olacak ve yerinden belde halkımıza ve civar köylere buradan çok daha rahat hizmet verecek buraları başkan yardımcılarına zimmetleyeceğiz başkan yardımcıları özelikle pazaryerlerinin açıldığı gün mutlaka buralarda olacaklar. Ben Poyracık’ta her Çarşamba pazaryeri açıldığında oraya mutlaka giderdim. Bu sayede sorunların yüzde 70’i orada yerinde çözülürken yüzde 30’unu burada merkezde çözeceğiz.

Muhtarlar konusuna gelince muhtarlar bizim için çok önemli ve halka hizmetin kılcal birimleri. Ben her pazartesi Kınık’ta olduğu gibi muhtarlar günü düzenleyeceğim. Benim odacımda bilir Kınık’ta ben muhtar geldi mi onu bekletmeden ziyaretçim çıkar çıkmaz alır görüşürdüm Bergama’da da bu uygulamayı sürdüreceğiz.

Buradan iş dünyasına da bir müjde vermek istiyorum. Kınık eskiden bir alt bölge teşviki alıyordu. Bir OSB’niz varsa bir alt bölge teşviki alıyorsunuz. Biz Komşu ilçemiz Soma’yı örnek gösterdik onlar 2 alt bölge teşviki alıyordu. Bizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gittik orada derdimizi anlattık Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda imzaladığı kararnameye koydurarak Kınık ilçemizin 2 alt bölge teşviki almasını sağlattık. Kınık OSB ondan sonra yatırımcı patlaması yaptı. Kınık’ta 3. OSB’yi açmak için çalışmalara başlatmıştık bile TDİOSB Bölgesine 3 katı talep gelmişti. Bergama'da böyle yapacağız. Bergama’yı 2 alt bölge teşvikine aldıracağız. Buda yatırımcı ve istihdam patlamasına neden olacaktır. Ayrıca Bergama TDİOSB’de yatırımın tipi değiştirilebilir ve buradaki çalışmaları mutlaka hızlandıracağız”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu