Genç Ressamlar Hayallerini Çizdi, İzmir Doğalgaz Ödüllendirdi!

İzmir, 22 Mayıs 2024 - İzmir Doğalgaz'ın geleneksel okullar arası resim yarışması olan "Hayalimdeki Ağaç Ev" bu yıl da büyük ilgi gördü. Ortaokul 6-8. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada, "Sana ait bir ağaç ev olsaydı nasıl olmasını isterdin?" sorusu ile hayal güçlerini sergileyen öğrenciler, jüriyi etkileyen eserler ortaya koydu.

Genç Ressamlar Hayallerini Çizdi, İzmir Doğalgaz Ödüllendirdi!
22 Mayıs 2024 - 16:51

İzmir Doğalgaz’da en güzel resimler ödüllendirildi

İzmir Doğalgaz’ın sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan okullar arası resim yarışması çok sayıda öğrenci ve eserin katılımıyla sonuçlandı.  “Hayalimdeki Ağaç Ev” temasıyla gerçekleştirilen yarışmada, birbirinden güzel yaratıcı ve renkli resimler jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Değerlendirme sonucunda 3 esere derece, 3 esere mansiyon ödülü verilirken, sergilemeye değer görülen 14 eser sahibi de unutulmayarak hediye ve sertifika ile ödüllendirildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2012 yılında iş birliği yapılarak başlatılan yarışma ile çocukların küçük yaşlardan itibaren çevre ve doğa farkındalığının arttırılarak, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılmasına katkı sağlanması amaçlanmıştır. Ortaokul 6-7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak “Hayalimdeki Ağaç Ev” temasıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen yarışma ile öğrencilere “Sana ait bir ağaç ev olsaydı nasıl olmasını isterdin?” sorusuna hayal dünyaları ile cevap vermeleri istendi. 

İzmir Doğalgaz Genel Müdürlük binasında düzenlenen törene İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Turhan, dereceye giren öğrenciler, öğretmen, veli ve çalışanlar katıldı. İzmir Doğalgaz’dan yapılan açıklamada, çok sayıda resmin katıldığı yarışmada seçici kurulun değerlendirme yapmakta oldukça zorlandığı belirtilerek öğrencilere, onları yetiştiren öğretmenlerine ve destek olan velilere teşekkür edildi.

Yarışmanın birincisi Narlıdere TAKEV Okulları öğrencisi Ela Tanem Yeşildere 10.000 TL, ikinci Bornova Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu öğrencisi Kaan Köse 5.000 TL, üçüncüsü Bayraklı Mualla Muzaffer Yersel Ortaokulu öğrencisi Zeynep Genç 2.500 TL ile ödüllendirildi. Mansiyona değer görülen Balçova Başöğretmen Atatürk Ortaokulu öğrencisi Milena Melek Dalan’a, Narlıdere Ege Üniversitesi G.V.O öğrencisi Ada Melis Çelik’e, Narlıdere TAKEV Okulları öğrencisi Bartu Oflaç’a 1.000’er TL değerinde hediye çeki verildi. Sergilenmeye değer görülen 14 eser sahibi ise 250 TL değerinde hediye çeki ile ödüllendirildi.

Öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağlayan öğretmenleri de unutmayan İzmir Doğalgaz, birincinin öğretmenini 5.000 TL ile ikinci, üçüncü ve mansiyon alan öğrencilerin öğretmenlerini ise 2.500 TL ile ödüllendirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Büyükşehir Meclisi'nde Oy Birliğiyle Kabul Edildi: İzmir Gazze ile kardeş kent olacak!
Büyükşehir Meclisi’nde Oy Birliğiyle Kabul Edildi: İzmir Gazze...
Başkan Tugay: Yasalara Uymak Zorundayız!
Başkan Tugay: Yasalara Uymak Zorundayız!