Türkiye Girişimci Buluşması Sona Erdi

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından, TÜGVA işbirliği, KOSGEB desteği ile gerçekleştirilen TÜRKİYE GİRİŞİMCİ BULUŞMASI sona erdi.

Türkiye Girişimci Buluşması Sona Erdi
28 Kasım 2022 - 11:21

"Türkiye Girişimci Buluşması" fikrini girişime dönüştüren ve "Türkiye Yüzyılı"nı inşa edecek gençleri destekliyor, girişimcilik ekosistemini geliştiriyor!

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından, TÜGVA işbirliği, KOSGEB desteği ile gerçekleştirilen TÜRKİYE GİRİŞİMCİ BULUŞMASI sona erdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajla katıldığı etkinlikte birbirinden değerli isimler birçok farklı başlıkta girişimciliği masaya yatırdı. 9. GİV Girişimcilik Ödülleri ise 26 Kasım akşamı gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. 10 kategoride 14 ödül dağıtılırken, Proje Fikir Ödülleri ve İş Planı Ödülleri kapsamında girişimci gençlere toplam 400 bin TL değerinde ödül verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın mesaj göndererek etkinliğe katılanlara sevgi ve selamlarını ilettiği organizasyonun kapanış konuşmalarını Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç ve Girişimci İşadamları İcra Kurulu Üyesi Kadir Gurbetçi gerçekleştirdi. Ödül alan ve buluşmaya katılan herkese teşekkürlerini ileten Koç, gelecek yıl planlanan etkinlikte gerek ödül miktarlarını gerekse katılımcı sayısını artıracaklarını açıkladı. Ülkemizin katılım yatırım bankası kuracağını ve kurulan banka ile girişimcilerin destekleneceğini belirten Koç, böylece girişimlerin yurtdışına gitmeyerek ülkemize katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Yardımcısı Yumaklı ise girişimin ülkemiz için önemine değinerek son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gelişen teknolojiyle daha ileri gideceğimizi, Türkiye yüzyılına yakışacak projeleri gerçekleştireceğimizi açıkladı.

Türkiye Girişimci Buluşması ve 9. GİV Girişimcilik Ödülleri 25-26 Kasım tarihlerinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. "Fikirden Girişime" sloganıyla hayata geçirilen buluşmada paneller, B2B görüşmeler gerçekleştirilirken, iş ve sanayi dünyasından temsilciler, akademisyenler, kamu kurum yetkilileri girişimcilerle bir araya geldi.

2 gün boyunca süren panellerde girişimcilik farklı başlıklarda masaya yatırıldı
Moderatörlüğünü Bengü Türk TV Teknoloji ve Gelecek Programı Yapımcısı ve Moderatörü Şenol Vatansever’in yaptığı ilk panelde Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Multiversera Teknoloji Yatırımları YKÜ Avukat Sefa Karcıoğlu ve Blokzincir ve Kripto Varlık Derneği Başkanı Avukat Oğuz Evren Kılıç, “Metaverse’te İş ve Girişimcilik Fırsatları”nı ele aldı. “Finansal Teknolojileri Alanında Gelecek Trendleri” başlıklı ikinci panelde ise Ziraat Katılım Dijital Bankacılık ve Kanal Yönetimi Başkanı Sinan Kadıoğlu, Macellan İleri Teknoloji CEO’su Göktürk Yetim ve Fonangels Finansal Teknolojiler Yöneticisi Ömer Yurttaş, moderatör Site Lojistik Kurucusu Erdal Kılıç’ın sorularını yanıtladı. Birinci günün son oturumunda Kadir Gurbetçi moderatörlüğünde, E-Mobilite Derneği Başkanı ve Full Charger YKB Osman Ataman, MÜSİAD Enerji Ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş ve Armelsan Yönetim Kurulu Başkanı Yetkin Karakaş “Enerji Kaynakları, Kullanım Modelleri ve İklim Etkisi” ile görüşlerini paylaştı.

Buluşmanın ikinci günü “Girişimcilik Sohbetleri” başlıklı panel ile başladı. Egirişim Kurucusu Hilmi Öğütcü moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Titra Teknoloji Kurucu Ortağı M. Selman Dönmez ve Çınar Bez Çanta Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zorlu girişimciler yol gösterecek önemli konulara değindi. SSB Kalite Test Ve Sertifikasyon Daire Başkanı Bilal Aktaş, Saha İstanbul Kümelenmesi Genel Sekreteri İlhami Keleş, Ssteak Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Emre, SSB Hareket Destek Grup Başkanı Yüksel Ünal ve Ecemtag Kontrol Teknolojileri Genel Müdürü Yasin Yılmaz “Savunma Sanayi Alanında Türkiye'nin Lider Rolü ve Girişimcilik Ekosistemi”ni ele aldı. Baharsun Enerji Tarım Hayvancılık A.Ş Genel Müdürü Fahrettin Aksakal’ın sorularını yönelttiği günün üçüncü panelinde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Engin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Seyda Ertuğ ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Gökhan Özertan “Gıda Güvenliği ve Katma Değerli Tarım Uygulamaları”nı masaya yatırdı. Fonangels Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ve Ziraat Katılım Perakende Bankacılık Grup Başkanı Mustafa Kürşad Çetin, Entertech İstanbul Teknokent Genel Müdürü Muhammet Kasapoğlu moderatörlüğünde “Girişimcilere Teşvik, Fon Ve Desteklere Erişim Araçları” hakkında görüşlerini paylaştı. MÜSİAD Kurucu Başkanı ve İBF Başkanı Erol Yarar ise “Girişimcilik Yol Haritası ve STK’lar” başlıklı konuşmasında girişimciler için önemli bilgiler paylaşırken, sivil toplum kuruluşlarının girişimcilik konusuna yaklaşımlarına ve desteklerine dikkat çekti.


Genç girişimcilere toplam 400 bin TL ödül dağıtıldı

Bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen GİV Girişimcilik Ödülleri’nde 10 kategoride 14 ödül sahibini buldu. Proje Fikir Ödülleri kategorisinde 14-13 İnovatif Tarım Sistemi projesi ile Ömer Şalcı birincilik ödülüne layık görüldü. Kategoride ikincilik ödülünü HEYSEM - Noninvaziv Yöntem ile Hemoglobin, Nabız, Saturasyon ve Methemoglobin Değerleri Ölçüm Cihazı projesi ile Şule Söylemezoğlu, üçüncülük ödülünü ise Desing AI projesi ile Buğrahan Zeki Kadak aldı. Birinci Ömer Şalcı'ya 150 bin TL değerindeki ödülünü Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Şule Söylemezoğlu'na 100 bin TL değerindeki ödülünü MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ve Buğrahan Zeki Kadak'ın 50 bin TL değerindeki ödülünü Prof. Dr. Cevahir Uzkurt takdim etti. İş Planı Ödülleri'nde Fire Stopper projesi ile Büşra Atkesen birinci, Mesafeleri Ortadan Kaldıracak Taşınabilen Akıllı Diyaliz Cihazı projesi ile Erdi Buluş ve Gülseren Sakarya Buluş ikinci, Balancing Systems projesi ile Ali Kemal Bayram üçüncü oldu. 3 girişimciye toplam 100 bin TL değerinde ödül verildi.

Gecede Kurumsal Girişimcilik Ödülü'ne DBE Holding Genel Müdürü Efrahim Türkmen, Yeni Girişimcilik Ödülü'ne ETİAS Teknoloji YKB Fatih Akgün, Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü'ne Doğuş Üniversitesi DOU Teknoloji Takımı Lideri Mertcan Yüksel ve ekibi layık görüldü. Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Kamu Yöneticisi Ödülü, Prof Dr. Çetin Kaya Koç Akademisyen Ödülü, Girişim Kitle Fonlama Platformu'ndan Yavuz Kuş, Esat Deniz, İlhan Kahriman, İsmail Günay ve Oğuz Keleş Dijital Ekonomi Ödülü, Şenol Vatansever Basın, Yayın ve Medya Ödülü, Metrobil Teknoloji Genel Müdürü Mehmet Horasan ise GİV Özel Ödülü aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"