Bakan Kasapoğlu, Uşak'ta Çocuk Kent'in temelini attı

Bir dizi açılış törenine katılmak ve temasta bulunmak üzere Uşak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, programına Uşak’ın vizyon projelerinden olan Çocuk Kent’in temel atma töreni ile başladı.

Bakan Kasapoğlu, Uşak'ta Çocuk Kent'in temelini attı
28 Kasım 2022 - 11:30

123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT’İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI

Bir dizi açılış törenine katılmak ve temasta bulunmak üzere Uşak’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, programına Uşak’ın vizyon projelerinden olan Çocuk Kent’in temel atma töreni ile başladı. Temel atma töreninde gençlik ve spor yatırımlarının da toplu açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş ve Uşak il protokolü katıldı.


İLK BETON GENÇLERLE DÖKÜLDÜ

Oyun alanlarından macera parklarına, sosyal tesislerden çocuk eğitim atölyelerine kadar 40’a yakın özel aktivitenin ve alanın yer alacağı büyük bir proje olan Çocuk Kent, Kalfa Korusu'nda bulunan 123 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Çocuk Kent sayesinde çocuklar güvenli bir ortamda eğlenmenin ve öğrenmenin tadını çıkarırken ailelerde dinlenme ve keyifli vakit geçirme olanağı bulacak.
Çocuk Kent’in vizyon projelerden biri olduğunu vurgulayan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın: “Çocuk Kent projesi bizim çok önem verdiğimiz ve üzerine titrediğimiz projelerimizden bir tanesidir. Şehrimize değer katacağına inandığımız ve hayata geçmesi noktasında hükümetimiz başta olmak üzere, vekillerimiz, il başkanımız, kurumlarımız ve şehrimizin önemli yatırımcılarından TÜPRAG altın madeninin de hayırsever olarak katkı verdiği, bütün şehir olarak sahiplendiğimiz bir projedir. Çocuklarımız başta olmak üzere gençlerimize ve ailelerimize keyifli vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri alanlar sağlayacağımız ve sadece Uşak’ımızın değil bölgenin de cazibe merkezlerinden biri olacak.” dedi.


UŞAK GENÇLİĞİN ŞEHRİ OLDU

Başkan Çakın: “Uşak Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana gençlerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın sağlıklı birer birey olarak yaşamlarını sürdürmeleri için sportif anlamdaki hizmetlere büyük önem verdik. Bu kapsamda da belediyemiz bünyesindeki gençlik hizmetlerinin çok daha verimli ve efektif bir şekilde yürütülmesi için Genç Kuşak projesini başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızdan da Tam Bana Göre Festival’de ödüllendirilen bu projemiz ile şehrimizdeki tüm gençlerimize hitap edecek etkinlikleri bir bir hayata geçiriyoruz. Eğitim, kültür, spor alanlarında gerçekleştirilen projeler ile Uşak Belediyesi’nin Uşak’ta erişmediği hiçbir genç kalmadı diyebiliriz. Tüm bu projelerin gerçekleşmesi için en büyük desteği veren Gençlik ve Spor Bakanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak özellikle dezavantajlı gruplar ve amatör sporlar konusuna çok daha fazla yatırım yapmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Türkiye Şampiyonu olan U-17 Altyapı takımımız bu çalışmalarımızın en güzel meyvelerinden biri oldu. Belediyemizin altyapısına Bakanlığımızın Spor Toto üzerinden verdiği destek ile yeni bir tesisin de inşaatı kısa bir süre içerisinde başlıyor. Buradan pek çok başarılı sporcunun şehrimizi ve memleketimizi temsil etmek için yetişeceğine inanıyoruz. Tabii Uşak olarak bizim en büyük arzumuz ve isteğimiz ise Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kuruluşlarımız ile tam bir iş birliği içerisinde buradan çıkacak olan milli sporcularımızın sayısını arttırıp olimpiyatlara bir Uşaklı hemşehrimizi göndermek. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 20 yılda bu memleketin spor altyapısına yapılan yatırımlara yakından şahit olan insanlarız.Başarının da tesadüfen gelmediğini biliyoruz. Tüm bu özverili gayretler sonucunda yine birçok başarılı sporcu çıkacağına inanıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

SADECE UŞAK’A DEĞİL TÜM BÖLGEYE İMKAN SAĞLAYACAK
Projenin temel atma töreninde konuşma yapan Bakan Kasapoğlu: “Son 20 yılda Türkiye büyük bir devrimi gerçekleştirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğiyle, engin vizyonuyla ve büyük özverisiyle her alanda büyük bir devrimi gerçekleştirdik. Altyapı, sağlık, eğitim, sanayi, gençlik ve spora baktığımızda büyük bir dönüşüm görüyoruz. Bu özel Çocuk Kent Projesi’nde bir tesisin temelini atmaktan ziyade bu şehirdeki gençlerin istikbalini daha aydınlık kılacak çalışmanın başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Bu güzel proje, kaykay pistinden dene-yap atölyelerine, buz pistinden koşu ve bisiklet parkurlarına kadar ve pek çok spor branşını kapsayan, gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın keyifle vakit geçirebileceği imkanları sunuyor. 40’a yakın alanda hizmet verebilecek bir altyapı ile sadece Uşak’a değil bölge için de büyük bir imkan sağlayacak. Ben böylesine güzel bir başlangıç için başta Belediye Başkanı ve ekibi olmak üzere tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum.”dedi.

YENİ STADYUM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Ülkenin tüm bölgelerinde ve Uşak’ta da hizmet siyasetiyle var olduklarını dile getiren Bakan Kasapoğlu: “ Uşak ve Uşaklı hemşehrilerimiz için tüm imkanlarımızla tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en güçlü desteği vermeye, elimizi her daim taşın altında tutmaya devam edeceğiz. Nasıl ki tüm illerimizde spora ve gençliğe yatırım yapıyorsak Uşak’ta da stadyum için çalışmalara başladık.” diyerek yeni yapılacak stadyumun müjdesini verdi.

UŞAKTA ATLI CİRİT SPORU ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTADA

Geleneksel sporların da önemine vurgu yapan Bakan Kasapoğlu: “ Uşak’ta geleneksel atlı cirit spor dalında 50’den fazla kulüp var. Atlı cirit 1. Ligi’nde ise mücadele eden 16 takımın 8 tanesi Uşaklı. Bu büyük bir gurur tablosu ve tüm şehirlerimiz için önemli bir örnektir. Bizler de bu çabaya karşılık ihtiyaç duyulan altyapıya destek vererek katkı sağladık.” dedi.

Uşak’ta çok bereketli ve verimli bir program gerçekleştireceklerini ifade eden Kasapoğlu: “ Çocuk Kent Projesi’nin ve açılışını gerçekleştirdiğimiz, gençlerimize hizmet edecek olan diğer yatırımların hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum. Her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Bakan Kasapoğlu programının devamında cirit müsabakasına katıldı ve ardından yeni stadyumun yapılacağı alanı yerinde inceledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...