Foça Esnaf Odası Başkanı Özdemir'den İZTAŞIT açıklaması: KAYBEDENİ OLMAYAN PROJE

Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, ilçede faaliyet gösteren toplu taşıma esnaflarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Foça Esnaf Odası Başkanı Özdemir'den İZTAŞIT açıklaması: KAYBEDENİ OLMAYAN PROJE
13 Ocak 2023 - 16:19
Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sedat Özdemir, ilçede faaliyet gösteren toplu taşıma esnaflarının temsilcileriyle bir araya geldi. Yenifoça’da gerçekleşen buluşmada; S.S. Sahil Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Recep Diker ile S.S. Yenifoça Birlik Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatif Başkanı Hüseyin Akgün hazır bulundu.

Toplu taşıma esnafının temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Başkan Sedat Özdemir, Oda faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Taşımacı esnafının sorun ve taleplerini de dinleyen Başkan Sedat Özdemir, göreve geldikleri günden bu yana Foça esnafının sorunlarını çözmek ve Foça’yı daha ileriye taşıyacak projeler geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.



Toplu taşıma esnafının sorunlarına vakıf olduğunun altını çizen Özdemir, sorunları çözüme ulaştırma noktasında Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile birlikte koordineli bir şekilde hareket ettiklerini söyledi.

Özellikle de İZTAŞIT konusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile  devam eden müzakereler neticesinde çözüme yaklaşıldığını ifade eden Özdemir, “Foça Belediyesi ile koordineli olarak çalışmalar yürütüyoruz. Bu birliktelik kapsamında şehrimizdeki taşıma kooperatif esnafının her türlü sorunlarını çözme ve onlara hizmet üretme konusunda çalışmaları birlikte yapmaya devam edeceğiz.  İlk günkü gibi çözüm odaklı olmaya devam edeceğiz.” dedi.

İZTAŞIT AVANTAJLARI
İzmir Büyükşehir Belediyesinin yakın zaman önce toplu taşıma araçları ile ilgili hazırladığı proje ile ilgili olarak “Kaybedeni olmayan bir proje” yorumunda bulunan Özdemir, “İZTAŞIT araçlarında ‘Gittiğin Kadar Öde’, ‘A’  ve ‘B’ tarifeleri uygulanıyor. İZTAŞIT projesi ile Büyükşehir Belediyesi kazanıyor. Foça esnafı kazanıyor. Toplu ulaşımdan faydalanan vatandaşlarımız da kazanıyor” diye konuştu.  

İZTAŞIT uygulamasının Foça halkına ucuz, verimli ve kaliteli bir hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Özdemir,  “Esnafımız da sistem içerisine girerek kazancını artırmayı hedefliyor. Yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüsçü esnafımız bugünün şartlarında elini taşın altına sokarak İZTAŞIT projesini sahiplendi.  İzmirim Kart avantajları, ESHOT denetimli İZTAŞIT otobüslerinin devreye girmesiyle Foça'da da toplu ulaşımda nakit ödeme dönemi sona erecek ve İzmirim Kart ile seyahat edilmeye başlanacak. İlçede yaşayan 60 ve 65 yaş grubu yurttaşlar, engelliler, öğrenciler, öğretmenler ile emniyet/güvenlik sınıfı kamu personeli, şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz ve indirimli yararlanabilecek.” açıklamasında bulundu.

HABER + FOTO: ERSOY TOPTAŞ / FOÇA 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"