Foça'da Müstakil Bahçeli Villalara İlgi Arttı

Mimar Hakkı Özayvaz: Pandemi döneminde müstakil evlere talep arttı

Foça'da Müstakil Bahçeli Villalara İlgi Arttı
13 Şubat 2021 - 21:17
İzmir'in Menemen ilçesinde uzun yıllardır inşaat sektöründe hizmet veren Mira İnşaat'ın  Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Hakkı Özayvaz, pandemiyle birlikte konut mimarisi ve taleplerinde köklü değişimler yaşadığını söyledi. 

Pandemi sürecinde müstakil evlere yönelik talepteki büyük artışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mimar Hakkı Özayvaz, "Vatandaşlarımız pandemi ve İzmir de yaşanan deprem sonrası yazlık, müstakil tarzı evlere taşınıyorlar. Bu yüzden Yeni Foça'da Donatkent, Villa Kent ve Bağarası’nda şu an bir talep patlaması yaşanıyor" dedi.

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminin de semt ve konut seçimine yönelik tercihleri etkilediğine işaret eden Mimar Özayvaz, şunları söyledi:"Vatandaşlarımız pandemi ve İzmir'de yaşanan deprem sonrası yazlık ve müstakil tarzı evlere taşınıyorlar. Bu yüzden Yeni Foça'da Donatkent, Villa Kent ve Bağarası’nda şu an bir talep patlaması yaşanıyor. Biz şu anda bu söylediğim yerlere proje çiziyoruz temmuz ayı gibi burada inşaatlar ortaya çıkmaya başlar diye düşünüyorum. Şu an buralarda yazlık fiyatları bir milyon civarında ben bu rakamları çok afaki olduğunu düşünüyorum. Şu an Karşıyaka'da da daireler o fiyatlar civarında. Genelde 2 katlı binalar buralarda inşa ediliyor. Biz bu binalarda zemini sağlam olan yerlerde C-25 zeminin biraz gevşek olduğu yerlerde C-30 kalitesinde beton kullanıyoruz. Bu beton kalitesi şehirlerde 10 katlı binaların üzerinde kullanılan beton ve 8 şiddetindeki depremlere dayanıklı durumdalar. Biz, Mira İnşaat olarak Donatkent- Yeni Foça'da şu an 10 villa yapıyoruz, Menemen Sevgi Yolunda bir projemiz ve Seyrek Girişinde 36 dairelik bir projemiz var. Nisan ayı gibi Seyrek Projemizi başlatacağız. Seyrek şu anda gelişmeye çok müsait Büyükşehir – Karşıyaka’ya 20 dakika mesafede, Üniversite bu yıl tekrar açılırsa ve Tıp Fakültesinin temellerinin atılacağı konuşuluyor Seyrek muhteşem bir gelişime sahne olacaktır. Benim yeni seçilen belediye başkanımızdan talebim Menemen’in 3'te ikisi kentsel dönüşüme maruz bir yerleşime sahip, buranın kentsel dönüşüm planlarının bir an önce yapılıp imar planlarının hazırlanması lazım. Bunu yaparlarsa sürekli başkanımız olur diye düşünüyorum. Ayrıca Seyrek'te yoların da yapılması lazım"

Bakırçay Bölge Gazetesi 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?