Deva Partisi İzmir İl Yönetimi balıkçılarla bir araya geldi

İzmir Su Ürünleri Hali’nde faaliyet gösteren balıkçılarla bir araya gelen DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen: “Sorunları bütün paydaşlarla birlikte çözeceğiz” dedi.

Deva Partisi İzmir İl Yönetimi balıkçılarla bir araya geldi
14 Şubat 2021 - 12:57
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, ekonomideki sorunları sektörlerdeki bütün paydaşlarla bir araya gelerek ortaklaşa belirlenecek politikalarla çözeceklerini söyledi.

DEVA balıkçılarla buluştu

İzmir’de teşkilatlanma çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren, kentin ekonomisini çatısı altında toplayan kuruluşlarla bir araya gelen ve çarşıda piyasaların nabzını tutan DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, bu defa İzmir Su Ürünleri Hali’nde faaliyet gösteren balıkçılarla bir araya geldi. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Şahin Çakan’ın ev sahipliği yaptığı buluşmada, sektörün başarıları, sorunları ve çözüm önerileri de ortaya konuldu.
 
Bilim ve devleti yanımızda istiyoruz
 İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balıkçılık ve su ürünleri sektörünün 5 milyon kişiye geçim kaynağı olduğunu belirtirken, “Bizim sektörümüzde durum diğerlerine göre daha iyi gibi görünüyor. Ancak hepimiz bir bütünüz, olumsuzluklar dolaylı olarak bizi de etkiler. Bu nedenle devleti yönetenler, sektör temsilcileri ve bilim insanları aynı masa etrafında buluşup nasıl daha iyiye gidileceğini konuşmalıdır. Yasalar çıkarılırken bizlerin de görüşleri alınmalı. Bilim ve devleti yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu.

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile yönetim kurulu üyelerine demokrasi yolculuklarında başarı dileyen balıkçılar, Genel Başkan Ali Babacan’ın da kavgadan uzak, çözüm odaklı üslubunun da umut verici olduğunu dile getirdi.
 
Ösen: Çizgimiz düz, sözümüz net
 DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, teşkilatlanma çalışmalarını sürdürürken halkın gerçek gündemine eğildiklerini, her kesim ve sektörden insanlarla yüz yüze yaptıkları görüşmelerde elde ettikleri bilgileri doğru politikaların oluşturulması amacıyla genel merkeze aktardıklarını söyledi. Çarşıda esnafları ve halkı, kurumsal görüşmelerde de sektör temsilcilerini dinlediklerini ifade eden Ösen, “Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balıkçılık ve su ürünlerini ilgilendiren gıda alanında öngörülebilirliği arttıracak, özellikle mevzuatın hazırlık süreçlerinde bu işin gerçek temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği ve koordinasyonu güçlendireceğiz. Sektörel politikaları ilgili tüm taraflarla birlikte belirleyeceğiz. Bu nedenle sürekli diyalog halinde olmak istiyoruz. Değer zincirinde hem girdi maliyetinin asgariye indirildiği hem de kaynak verimliliğinin ve çevresel faydanın azami hale getirildiği, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik tabanlı bir üretim modelini esas alacağız” diye konuştu.

Gittikleri her yerde Genel Başkan Ali Babacan’dan övgüyle söz edildiğine işaret eden DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen, şöyle konuştu:

“Biz profesyonel muhalefet değil iktidar olmaya geldik. Kirlenmemiş, çizgisini bozmamış bir liderimiz var. Genç, dinamik ve yeni bir ekibiz. Aramızda her görüşten insan var. Çizgimiz düz, arkasında duramayacağımız sözümüz yok. Amacımız yarınlar için fark yaratmak. Değişim için, çocuklarımız daha iyi bir ülkede yaşasınlar diye çalışıyoruz.”
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?