Foça'da eski başkana son görev

Foça eski Belediye Başkanlarından Ali İlcan Akciğer Yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Çiğli Eğitim ve Araştıma Hastanesi’nde (bugünün ilk saatlerinde) vefat etti.

Foça'da eski başkana son görev
11 Aralık 2022 - 22:45
İzmir’in Foça İlçesi’nin 1999 – 2004 yılları arasında bir dönem Belediye Başkanlığı görevini yapan Ali İlcan tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 76 yaşındaki İlcan’ın cenazesi bugün kılınan cenaze namazının ardından Foça’da defnedildi.

Foça eski Belediye Başkanlarından Ali İlcan Akciğer Yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü
Çiğli Eğitim ve Araştıma Hastanesi’nde (bugünün ilk saatlerinde) vefat etti.  Hastaneden alınarak ilçeye getirilen cenaze için önce Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir tören yapıldı. Törende yakınları, mesai arkadaşları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe örgütü ve belediye yetkilileri birer konuşma yaptılar. CHP  İlçe Başkanı Ayla Yılmaz  bir süre önce telefonla görüştüğü Ali İlcan’dan iyi haberler alırken vefatıyla büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Ayla Yılmaz; “Bugün onu yıldızlara uğurluyoruz. Ali İlcan Foça’ya emek vermiş çok önemli kişilerden birisi. CHP’de de büyük emeği var. Foçalılara çok emeği var. Bu emek için hepimiz ona teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de konuşmasında belediye başkanlarının görevlerinin bitmesinden sonra anılmasının çok güzel olduğuna vurgu yaparak, duygularını; “Eğer seviliyorsan ölümden korkmuyorsun demektir. Burada mesai yapan, onunla yol yürüyen bir çok arkadaşı var. Sizlere dostluk, bizlere abilik yaptı. Aynı partiden olduğum için, onunla siyaset yapma şansı bulduğum için, bana verdiği destek için sonsuz teşekkürler. Mekanı cennet olsun. Unutlmayacak”  sözleriyle ifade etti.

Konuşmaların ardından cenaze sosyal tesisten alınarak ikindi vakti Foça Fatih Camii’ne getirildi. Burada cenaze namazı kılındı. Helallik alındı. Ailesi Foçalı siyasetçiler, esnaf ve STK temsilcileri, bazı eski belediye başkanları ve meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş cenazede hazır bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları çelenk göndererek ailenin ve sevenlerinin acısını paylaştı. Cenaze namazının ardından Foça Yeni Kabristan’a getirilen naaş burada gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

2004 yılında Belediye Başkanlığı görevini kendisinden devralan ve üç dönem Foça Belediye Başkanlığı yapan Gökhan Demirağ’da Ali İlcan’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Gökhan Demirağ; “2004 yılında bayrağı ben ondan devraldım. CHP olarak. Kendisi bize abilik yaptı. Gençlerin önünü açtı. Bana göre çok dürüst, ahlaklı, birçok kişiyede vizyon katan bir insandı. Çok gösterişe önem vermedi. Onun için önemli olabn alt yapıydı. Tabiki belediye başkanının görevi aynı zamanda yollar yapmak, su akıtmak, ama o bize daha çok vizyon kattı. Foça’ya hiçbir yerde olmayan, Türkiye’de hiç bir yerde olmayan bir alt yapıyı, arıtma tesisini kazandırdı. O süreçte de şöyle birşey oldu. Arıtma tesisne hazine güvenceli kredi almak çok zordu. O almış, becermiş. Bu da çok önemli hizmetlerden bir tanesi. Onu rahmet ve minnetle anıyoruz. Çok üzgünüz. Sözün bittiği yer. Ailesine yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Seyfi GÜL / İzmir Basın Grubu 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...