Ezine Peyniri'ne AB tescili

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ezine Peynirinin AB nezdinde tescillendiğini duyurdu.

Ezine Peyniri'ne AB tescili
08 Aralık 2023 - 19:57

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ezine Peyniri'nin AB nezdinde tescillendiğini duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, TÜRKPATENT tarafından sürdürülen, Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği” meyvelerini vermeye devam ediyor. Son olarak Ezine Peyniri de AB’den Coğrafi İşaret aldı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Kacır, Kıymetli ilimiz Çanakkale’nin seçkin lezzetlerinden Ezine peyniri de Avrupa Birliği’nde tescillenerek 18. tescilli coğrafi işaretimiz oldu. Bu tescil, sadece bir lezzetin değil, aynı zamanda sürdürülebilir üretim ve ekonomik kalkınma vizyonumuzun da bir yansımasıdır. Coğrafi işaretlerimizin artan sayısı, Türkiye'nin dünya üzerindeki gastronomik ve kültürel etkisini pekiştiriyor. 45 coğrafi işaretimizin de AB tescil süreci devam etmektedir. AB’den tescilli ilk Türk peynirimiz, ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Ezine Peyniri, AB nezdinde, tescillen 18. Coğrafi işaret odu.

AB nezdinde tescillenen diğer coğrafi işaretli ürünler ise şu şekilde: Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı, Aydın Kestanesi, Milas Zeytinyağı, Bayramiç Beyazı, Taşköprü Sarımsağı, Giresun Tombul Fındığı, Antakya Künefesi, Suruç Narı,  Çağlayancerit Cevizi, Gemlik Zeytini, Edremit Zeytinyağı, Milas Yağlı Zeytini, Ayaş Domatesi, Maraş Tarhanası, Edremit Körfezi Yeşil Çizik Zeytini, Ezine Peyniri
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı