Eylül ayında en çok Demet Akalın – Okan Kurt ayrılığı konuşuldu

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Magazin Gazetecileri Derneği için hazırladığı Eylül ayı magazin raporu açıklandı. Geçtiğimiz aya damgasını vuran olay, son birkaç aydır boşanma haberleri gündeme gelse de her defasında iddiaların asılsız olduğunu açıklayan Demet Akalın’ın iş adamı Okan Kurt ile evliliğini noktalaması oldu. İşte araştırmanın detayları…

Eylül ayında en çok Demet Akalın – Okan Kurt ayrılığı konuşuldu
02 Ekim 2018 - 14:01

Soğuk havaların yavaş yavaş etkisi göstermeye başladığı Eylül ayının magazin gündeminde sıcak gelişmeler yaşandı. Evlenen, boşanan çiftler, ödül alan sanatçılar ve gözaltına alınan ünlülerin haberleri gündemin ana konularını oluşturdu.

Demet Akalın’ın evliliğini sonlandırması herkesi şoke etti
Bir anda magazin gündemine bomba gibi düşen Demet Akalın – Okan Kurt çiftinin boşanma haberinin ardından gözler ünlü sanatçıya çevrildi. Boşanma kararını daha önce “Evliliğimizde kriz yaşadık ama çok şükür atlattık.” diyen Demet Akalın'ın aldığı öne sürüldü. Akalın, aldığı kararın ardından Instagram hesabında eşi Okan Kurt ile çekildiği fotoğrafları sildi. 'Demet Akalın Kurt' olan Twitter adresini de 'Demet Akalın' olarak değiştirdi. 6 yıllık evliliğini 10 dakikada sonlandıran Demet Akalın, hakkında medyada çıkan 11 bin 129 haber ile Eylül ayının en çok konuşulan ismi oldu.

Aleyna Tilki bu kez klip yönetmenliğiyle gündemdeydi
Aleyna Tilki'nin Emrah Karaduman ile ortak çalışması ve son şarkısı olan Dipsiz Kuyum şarkısının klibi geçtiğimiz ay YouTube üzerinden yayınlanmıştı. Kısa zamanda milyonlarca kişi tarafından izlenen o klip kafaları karıştırırken, şarkının da çalıntı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Genç şarkıcı tüm bu iddialara rağmen fizy Müzik Ödülleri'nde 'En iyi Çıkış Yapan Sanatçı' ve 'En İyi Video Klip' ödüllerinin sahibi oldu. Ödül aldıktan sonra Instagram'dan mutluluğunu paylaşan Aleyna, "Ödüllü yönetmenim artık. Ona göre yılın video klibi" notunu paylaştı. Açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Aleyna Tilki’nin, Eylül ayıda 6 bin 680 haberde adından söz ettirdiği görüldü.

Cem Yılmaz’ın “Kaçamak”ı konuşuluyor!
Film projeleri ilgiyle takip edilen Cem Yılmaz, bu yılın başında Arif v 216 ile sinemaseverlerle buluşmuştu. Yılmaz, bu filminden sonra da boş durmadı ve 2019 yılı için çalışmaya devam etti. Nisan ayında Karakomik Filmler’in müjdesini veren ünlü komedyen, sosyal medya hesabından sık sık setten fotoğraflar paylaşarak takipçilerinin merakını artırmaya devam etti. Karakomik Filmler serisinin ilki olma özelliği taşıyan Kaçamak’ın çekimlerini tamamlayarak afişini paylaşan Yılmaz, 5 bin 68 haberde konuşularak Eylül ayının en popüler üçüncü ismi oldu.

Yıldız Tilbe, O Ses Türkiye jüri üyeliğinden ayrılığıyla şaşırttı
TV8'de Ekim ayında yeni sezonuyla ekranlara gelecek olan O Ses Türkiye'nin çekimleri başladı. Acun Ilıcalı, O Ses Türkiye'nin yeni jürisiyle çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Gökhan Özoğuz ve Yıldız Tilbe'nin ayrılmasının ardından jüriye Seda Sayan ve Beyazıt Öztürk katılmıştı.

Yıldız Tilbe'nin O Ses Türkiye'nin yeni sezon kadrosunda olmadığını açıklamasının ardından Acun Ilıcalı ile aralarında gerginlik olduğu iddia edilmişti. Ancak ikili bu tartışmalara sosyal medya hesaplarından son noktayı koydu. Ilıcalı ve Tilbe, Twitter'dan birbirlerine teşekkür ederek sıcak mesajlar verdi. Jüri koltuğunu Seda Sayan’a devreden Tilbe, 3 bin 547 haberin konusu oldu.

Magazin gündemine dair diğer gelişmeler

Ünlü türkücü Nihat Doğan, geçtiğimiz ay iki çocuğu alıkoymak iddiasıyla gözaltına alınmış ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Serbest kalmasının ardından Nihat Doğan, haberi yapan Kanal D haber spikeri Buket Aydın ve Demirören Grubu hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Doğan'ın bu açıklamaları sonrasında Demirören TV Haber ve Görsel Yayıncılık'a 100 bin liralık tazminat davası açtığı öğrenildi. Olayla ilgili adli soruşturma sürerken, Beyaz TV yönetimi Nihat Doğan'ın "Söylemezsem Olmaz" programındaki görevine son verdi. İlginç söylemleriyle her zaman gündemde öne çıkmayı başaran Nihat Doğan’ın 3 bin 494 haberde yer aldığı belirlendi.

Sanatçı Haluk Levent, kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu ile yaptığı yardımlarla da sık sık gündeme geliyor. Levent, oğluna pantolon alamadığı için intihar eden ve Türkiye’yi şoke eden İsmail Devrim ile ilgili attığı tweet’lerin ardından lince uğramış, birtakım medya mensupları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından da CIA’ye çalıştığı yönünde ithamlarla karşı karşıya kalmıştı. Bu gelişmelerin ardından bir açıklama yapan Levent, AHBAP’taki başkanlık görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Ancak takipçilerinden aldığı yorumlardan sonra yeni bir açıklama daha yapan Levent, başkanlığı bırakma kararından geri döndüğünü belirtti. Ünlü rock’çı yaşanan bu gelişmelerle 3 bin 337 haberde adından söz ettirdi.

Oyuncu Mert Fırat ve İdil Fırat, Çeşme Alaçatı'da yapılan törenle dünya evine girdi. İdil Fırat’ın babası Önder Fırat’ın düğün törenine katılmaması ilgi çeken detaylardandı. Evliliğinin her aşaması çok konuşulan Mert Fırat, başrol oyuncularından biri olduğu Ufak Tefek Cinayetler dizisinin de yeni sezon bölümlerinin yayınlanmaya başlaması ile 3 bin 042 haberle medyada yer aldı. Eşi İdil Fırat ise 1 bin 998 haberin konusu oldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"