EÜ'de "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi" söyleşisi

EÜ'de "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi" söyleşisi
17 Aralık 2021 - 16:10

Malazgirt Zaferi'nin yerini araştıran ekip, Ege’ye konuk olacak

İZMİR (Ege Ajans)- Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ahlat Müze Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitesi iş birliğiyle Türklere Anadolu’nun kapılarını açan zaferin yerini belirlemek amacıyla sürdürülen “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması” başlıklı projenin yürütücüsü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik, Ege Üniversitesine konuk olacak.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından “Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması Projesi” söyleşisi düzenlenecek. Edebiyat Fakültesi Nuri Bilgin Konferans Salonunda 23 Aralık Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek söyleşiye konuşmacı olarak Malazgirt zaferinin yerini belirlemek amacıyla sürdürülen kazı çalışmasının yürütücüsü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Çevik katılacak.

Söyleşide, Muş’un Malazgirt ilçesinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Sağlamtimur’un da arkeolog olarak görev aldığı 10 üniversiteden bir araya gelen 30 akademisyen, 1071’de kazanılan zaferin savaş alanını tespit etmek amacıyla başta Malazgirt Kalesi olmak üzere ilçedeki tarihi mekanlarda ve Malazgirt Ovası’nda yaptıkları saha araştırmalarının çıktıları hakkında bilgiler yer alacak.  Bölgede çekilen fotoğraflar, yer radarları ve elektro manyetik taramalar ile drone ve jeoradar tarama çalışmaları katılımcılara sunulacak.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"