EÜ'de "1. Bilim Şenliği 'Lisansüstü Tez Buluşmaları'"

Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsünün düzenlediği “1. Bilim Şenliği ‘Lisansüstü Tez Buluşmaları” etkinliği başladı. 

EÜ'de "1. Bilim Şenliği 'Lisansüstü Tez Buluşmaları'"
23 Aralık 2021 - 11:17

Lisansüstü öğrencilerinin tezleri Bilim Şenliğinde buluştu

Halil Çoban-Elifsu Ünsal / İZMİR (Ege Ajans) - Ege Üniversitesi (EÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsünün düzenlediği “1. Bilim Şenliği ‘Lisansüstü Tez Buluşmaları” etkinliği başladı.  Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, Enstitüye bağlı Anabilim Dalı Başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bugünkü etkinliğimiz kapsamında arkeoloji kazı çalışmaları, temel islami bilimler, tarih, sanat tarihi ve bunun gibi daha pek çok farklı alanda çalışmalarla zengin bir içeriği tartışacağız. Sahip olduğumuz bu çeşitlilik, bilim üreten bir kurum olarak üniversitemizin en büyük zenginlik kaynaklarından birisidir. Bugün, Enstitümüzün lisansüstü öğrencileri, çalıştıkları alanlardaki emeklerinin meyvelerini toplanmaya başladıklarını bizlere anlatacaklar. Bu etkinlik, öğrencilerimizin kendilerini hem bireysel hem de akademik olarak geliştirmelerine katkı sağlayacak. Bu kıymetli organizasyonda katkısı olan başta Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa Mutluer olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Köklü bir geçmişi bulunan Ege Üniversitesinin özellikle son 4 yılda akademik ve idari anlamda büyük mesafe kaydettiğini söyleyen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Mutluer, “Ege Üniversitesi; araştırma üniversitesi olma, eğitimde öğretimde kaliteyi artırma ve öğrenci odaklılık kapsamında ciddi başarılara imza attı. Hepinizin bildiği gibi daha önce kurumsal akreditasyon almıştık, yakın geçmişte de araştırma üniversitesi olmayı başardık.  Bize göre bu başarıların mimari ve motivasyon kaynağı Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’tır. Rektörümüzün ortaya koyduğu hedefler, başarının şartlarının altını çizmiştir ve bizim üniversite olarak başarı çıtamızı tanımlamaktadır. Üniversitemizin hatta Türkiye’deki diğer üniversitelerin akademik seviyelerinin yükselerek dünya sıralamalarında üst basamaklara tırmanması akademik ve pedagojik tipte kurumsal bir değişim ve dönüşümle mümkündür. Bu çerçevede Yükseköğretim Kurulu’nun da yaptığı çalışmalar takdire şayandır” dedi.  

Açılış konuşmalarının ardından Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit,  “Sosyal Bilimlerde Lisansüstü Tezlerin Bilime Katkıları ve Yeni Açılımlar” konulu açılış dersini verdi.

3 gün sürecek programda Tarih, Coğrafya, Ekonomi, Medya, çeşitli diller, Türk Halk Kültürü, Türk Dünyası, Arkeoloji, Psikoloji, Uluslararası İlişkiler, Turizm ve Sanat Tarihi gibi geniş konu yelpazesinde hazırlanan lisansüstü tezleri katılımcılara sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"