Elektrik ve elektronik sektörü WIN EURASIA 2024'e hazır!

30 yıldır endüstri sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren Avrasya Bölgesi’nin lider endüstri fuarı WIN EURASIA, 2024 organizasyonunda enerji, elektrik ve elektronik sektörlerinin yeniliklerine ev sahipliği yapacak.

Elektrik ve elektronik sektörü WIN EURASIA 2024'e hazır!
08 Nisan 2024 - 15:32

Sektörün 2024 yılında yüzde 2,6 büyüme ile 8,4 milyar dolara ulaşması bekleniyor

Türkiye, ihracatta yakaladığı başarıyı her yıl artırarak sürdürürken, üretiminin yüzde 75’ini ihraç eden elektrik ve elektronik ürünler sektörü haziran ayında düzenlenecek ’WIN EURASIA – World of Industry Fuarı’nda ihracat rotalarına yenilerini ekleyecek iş birliklerini artırmayı hedefliyor. Yüzde 2.6 büyüme oranı ile bu yıl 8,4 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması beklenen Türkiye elektrik ve elektronik sektörü fuarda ayrıca yenilikçi ürün ve çözümlerini tanıtacak. 
 

30 yıldır endüstri sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren Avrasya Bölgesi’nin lider endüstri fuarı WIN EURASIA, 2024 organizasyonunda enerji, elektrik ve elektronik sektörlerinin yeniliklerine ev sahipliği yapacak.

Üretiminin yaklaşık yüzde 75’i ihraç eden Türkiye’nin elektrik ve elektronik ürünleri üreticileri sektörünün 7.4 milyar dolar olan piyasa büyüklüğünün, bu yıl ortalama yüzde 2,6 büyüme ile 8,4 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. Son trendleri takip etmek ve ürünlerini sergilemek üzere “Endüstri Gelecekle Buluşuyor” ana temasıyla 5-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek WIN EURASIA Fuarı’na hazırlanıyor.
 

Dünyadaki yaşanan teknolojik gelişmelere paralel olarak inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerine, markalaşmaya önem veren ve teknoloji üzerinde yoğunlaşan elektrik-elektronik sektörü fuarda gerçekleşecek iş birlikleriyle ihracat rotalarına yenilerini eklemenin yolunu açmayı hedefliyor.

Elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı, tesis ve tesisatların korunması, otomasyon, aydınlatma, elektronik sistemler, elektrikli araç şarj istasyonları, elektrik projeleri ve taahhüt sektörü gibi çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren Elektrik Mühendisleri Derneği (ETMD), WIN EURASIA Fuarı’nda katılımcı firmaları ile bir yandan yenilikçi ürün ve çözümlerini tanıtırken diğer yandan da yeni iş birliklerine odaklanacak. Elektrik Mühendisleri Derneği (ETMD) WIN EURASIA fuarı 2. Salonunda üyeleriyle birlikte yer alacak. 
 
Yeni projelerin konuşulduğu en önemli buluşma noktası WIN EURASIA
Toplam 12.490 iş yeri ile 205 bine yakın kişiye istihdam sağlayan sektörün, yenilikçi ürünlerini tanıtması ve dünyadaki trendleri takip etmesi için WIN EURASIA fuarının önemli bir buluşma noktası olduğunun altını çizen Elektrik Mühendisleri Derneği (ETMD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Topak, “ WIN EURASIA Fuarı, Türkiye’nin endüstriyel üretim ve teknoloji sektörlerindeki gelişimine katkı sağlayarak, ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü artırmaya yönelik işbirliği olanakları sunuyor. Fuar ayrıca Türk şirketlerinin Avrupa pazarındaki ihracat gücünü arttırmasına destek sağlarken, gelişen ülkelerden gelebilecek yeni taleplerin oluşmasına ortam oluşturuyor. Uzun yıllardır yapılan bir fuar organizasyonu olarak WIN EURASIA bölgedeki önemli buluşma noktasıdır. Fuar Türkiye’nin Avrupa ve Asya pazarları arasında bir köprü görevi görüyor. Elektrik elektronik alanında da bölge coğrafyasındaki üreticileri ve müşterileri buluşturuyor. Yıllar içerisinde edindiğimiz deneyimle üye firmalarımız WIN EURASIA fuarını yeni teknoloji ve ürün lansmanlarını sergilemek için en uygun ortam olarak görüyorlar. Ayrıca sektörün hem Avrupa hem de Ortadoğu ve Asya’daki müşterilerine tek seferde ulaşmasına imkan sağlıyor.” 
 
Sektör inovasyon, Ar-Ge faaliyetlerine ve markalaşmaya odaklanacak 
2023 yılında Türkiye'deki elektrik elektronik sektörünün yaşadığı en önemli sorunlardan biri, COVID-19 pandemisi nedeniyle küresel çapta yaşanan tedarik zinciri sıkıntıları ve malzeme teminindeki zorlukların devam eden etkisi olduğuna işaret eden Topak, “Ekonomik belirsizlikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar Türkiye'deki elektrik elektronik sektörü için önemli sorunlar arasında yer alıyor. Yüksek enflasyon, maliyet artışları ve işletme maliyetlerindeki yükselişler, sektörün rekabet gücünü etkiliyor ve ihracat üzerinde baskı oluşturuyor. Ayrıca, enerji sektöründe yaşanan dönüşüm ve teknolojik gelişmelerin hızlanması da sektördeki firmalar için hem fırsatlar hem de zorluklar yaratıyor. Bu durum, şirketlerin rekabet edebilirliklerini sürdürmek için sürekli olarak teknolojiye yatırım yapma ihtiyacını beraberinde getiriyor” dedi. Topak, 2024 yılında elektrik-elektronik sektörünün, inovasyon, Ar-Ge faaliyetlerine ve markalaşmaya önem vereceğini, teknolojik gelişmelerin üretime uygulanması üzerine yoğunlaşacağını söyledi. 
 
İmalat sektörünün başarısına öncülük ediyor

Yaklaşan fuarı sektör temsilcilerinin heyecanla beklediğine değinen Hannover Fairs Turkey WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena Mengül, “Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. olarak Avrasya Bölgesi’nin ve sektörün en büyük uluslararası fuarını 30 yıldır gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. WIN EURASIA başarısını 30 yıldır katlayarak sürdürürken aynı zamanda imalat sanayiinin tüm bileşenlerini bir araya getiren eşsiz bir fuar. Ticaret Bakanlığı’nın da desteklediği WIN EURASIA fuarımız sahip olduğu yenilikçi bakış açısı ile katılımcı ve ziyaretçilerine büyük bir vizyon kazandırmasının yanı sıra Avrasya bölgesinin en büyük ticaret ağına dahil olma fırsatı sunarken, istikrarlı büyüme yapısıyla da yoluna emin adımlarla devam ediyor. WIN EURASIA sadece bir buluşma ve sektördeki yenilikleri keşfetme noktası değil; aynı zamanda zemin hazırladığı iş birlikleri ile sektörün büyümesine önemli katkılar sunan bir organizasyon. Ortaya koyduğumuz iş hacmi sayesinde birçok katılımcı firma fuar sonrası hedef pazarlarına girebiliyor ve verimli sonuçlar alıyor. Bir yandan firmaların büyüme yolculuklarına eşlik ederken diğer yandan da Türkiye’nin ihracat hacmine önemli katkılarda bulunuyoruz” dedi. 
 
WIN EURASIA, 30 yıldır endüstriyel dönüşüme yön veriyor

30 yıldır endüstri sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren Avrasya Bölgesi’nin lider endüstri fuarı WIN EURASIA, 2024 organizasyonunda enerji, elektrik ve elektronik teknoloji sektörlerinin yeniliklerine de ev sahipliği yapacak. Geçtiğimiz yıl 16 ülkeden 662 firmaya ve 102 ülkeden 38.586 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak yeni iş birliklerine zemin hazırlayan ve katılımcı firmalara geniş pazar olanakları sunarak, rekabetçi yönlerini ortaya koyma fırsatı veren fuar, geniş ürün yelpazesini de satın alma profesyonellerine sunuyor. Fuarın bu yıl gerçekleşecek olan versiyonunda; 5G Arena, Dijital Fabrikalar alanında 5G teknolojisi, sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, karbon nötr çözümler, dijital fabrikalar, sanayide yeşil dönüşüme yönelik yeniliklerin yanı sıra her iki yılda bir WIN EURASIA’da yer alan ComVac Özel alanında da basınçlı hava ve vakum teknolojileri sergilenecek. Bu yıl ilk defa fuarda yer alacak olan Hidrojen Özel alanında ise sektörün geleceğini yakından ilgilendiren hidrojen enerjisi gibi teknolojilerin imalat sanayisine yönelik çözümleri sergileniyor olacak.
 
Partnerler & Destekleyenler
Fuarı destekleyen arasında; Türkiye Makine Federasyonu (MAKFED), Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Akışkan Gücü Derneği (AKDER), Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD), Elektrik Mühendisleri Derneği (ETMD), Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknolojili Sistem Üreticileri Derneği (ROBODER), Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER), VDMA ve ZVEİ gibi dernekler yer alıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı