Ekim ayı ayrılık ve polemiklerle dolu!

Medya Takip Merkezi (MTM), magazin ve sanat dünyasının Ekim ayı medya raporunu açıkladı...

Ekim ayı ayrılık ve polemiklerle dolu!
23 Kasım 2020 - 09:22
Medya Takip Merkezi (MTM), magazin ve sanat dünyasının Ekim ayı medya raporunu açıkladı. Raporda, magazin ve sanat camiasında ay boyunca gündemi oluşturan gelişmeler ve en çok konuşulan ünlü isimler belirlendi. İşte MTM’nin, Magazin Gazetecileri Derneği için hazırlamış olduğu araştırmasının detayları…

Magazin ve sanat dünyası, birbirinden çarpıcı gelişmelerin yaşandığı Ekim ayını geride bıraktı. Yapılan medya araştırmasına göre; geçtiğimiz aylarda yaşadığı sürpriz aşkla medyanın ilgi odağı haline gelen Cem Yılmaz, ayrılık haberleri ile Ekim ayının en popüler ismi oldu. Geçtiğimiz aylarda kavga skandalı ile gündeme gelen Halil Sezai ise, Ekim ayında listenin ikinci sırasında yer aldı. Medya patronu Ilıcalı, söz yazarı ve besteci Şehrazat ile yaşadığı polemik ve yeni platformu için yaptığı çalışmalar ile gündemdeydi.

Bu sefer ayrılığı ile gündeme geldi
Yaşadıkları sürpriz aşkla medyanın gündem odağı olan ve son dönemin en çok konuşulan birlikteliği haline gelen Cem Yılmaz ve Serenay Sarıkaya aşkından kötü haber geldi. Mart ayından bu yana magazine verdikleri görüntülerle birlikteliklerini gözler önüne seren çift, yaş farkı ile de birçok olumsuz yorumun hedefi haline gelmişti.

Uzun bir süredir birlikte görüntülenemeyen çift ayrıldılar mı sorusunu akla getirdi. Ünlü komedyen, basın mensuplarının “Ayrıldınız mı?” sorusuna “Evet ayrıldık”" cevabını vermesi, gündemde şok etkisi yarattı. Ayrılığın sebebi sorulduğunda ise açıklama yapmayan Cem Yılmaz, sessizliğini korumayı tercih etti. Ayrılığın yanı sıra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaptığı çağrı ile de gündeme gelen ünlü komedyen, pandemi sürecinde yoğun mesai harcayan sağlık çalışanları için bir organizasyon düzenlenmesi durumunda hiçbir ücret almayacağı kaydıyla katılmayı görev bildiğini de belirtti.

Aşk ve iş hayatı ile ay boyunca toplam 4 bin 307 habere adını yazdıran Cem Yılmaz, Ekim ayının en popüler ismi olarak magazin gündeminin zirvesine adını yazdırdı. MTM’nin aynı raporuna göre Serenay Sarıkaya ise ay boyunca toplam bin 838 haberde yer aldı.

Medyanın gözü Halil Sezai’de
Geçtiğimiz ay kavga skandalı ile medyanın gündemine bomba gibi düşerek, listenin birinci sırasına adını yazdıran Halil Sezai Paracıkoğlu, Ekim ayında da medyanın ilgi odağındaydı. 67 yaşındaki Hüseyin Merç'i darp ettiği iddiasıyla hakkında 5 ayrı suçtan 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılarak tutuklu yargılanan Halil Sezai, çıktığı ilk duruşmada tahliye edildi. 43 gün boyunca cezaevinde tutuklu bulunan Halil Sezai’nin, çıkarıldığı mahkemede “Silahla kasten yaralama, “Hakaret, “Gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme ve “Mala zarar verme suçlarından toplamda 1 yıl 11 ay 17 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak sanığın tahliyesine karar verdi. Tahliye olmasının ardından Kadıköy'deki evine giderken görüntülenerek basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan oyuncu, Ekim ayında da toplam 4 bin 139 haberde yer alarak adını listenin ikinci sırasına yazdırdı.

Acun Ilıcalı – Şehrazat polemiği şok etkisi yarattı!
Acun Ilıcalı ile söz yazarı ve besteci Şehrazat arasında yaşanan polemik medya gündemine bomba gibi düştü. Ilıcalı'nın Survivor programının çekimlerinin yapıldığı Dominik Cumhuriyeti'ne daha kolay bir şekilde gidebilmesi için 100 Milyon TL ödeyerek özel uçak alması Şehrazat'ı çileden çıkardı. Şehrazat bu olay üzerine bir açıklama yaparak Acun Ilıcalı'nın telif ücretlerini ödemeden kendisine uçak satın almasını eleştirdi. Acun Ilıcalı, ise yaptığı açıklamada “Bir sanatçının telif ücretini ödemiyormuşum. İsim verip terbiyesizin reklamını yapmayayım. Telif ücreti olarak uçuk rakamlar istersen elbette vermem. TV8'i bunun üzerine yapsam gözü doymaz. O hakaretleri yanına bırakmayacağım. Mahkemede hesabını vereceksin. Senden alacağım tazminatı da işitme engelli miniklerimize vereceğim.” ifadelerini kullandı.

Şehrazat ise yaptığı son açıklamasında, Acun Ilıcalı ile zaten telif ücreti nedeniyle mahkemelik olduklarını, bu mahkemenin ise 4 yıldır devam ettiğini belirtti. Üstelik sadece kendisinin de değil onlarca besteci ve söz yazarı ile mahkemelik olduğunu da duyurdu. Medyada şok etkisi yaratan bu polemik, tüm gözleri üzerinde topladı. Yaşadığı polemiğin yan sıra geçtiğimiz aylarda duyurduğu yeni dijital platformu için yaptığı çalışmalarla da gündeme gelen Ilıcalı, ay boyunca medyada toplam 3 bin 591 haberde yer aldı. Şehrazat ise ay boyunca toplam 321 haberde yer aldı.

Namal’ın acı günü…
Özgü Namal, 7 yıldır birlikte olduğu 53 yaşındaki nefes terapisti eşi Serdar Oral’ı kaybetti. Serdar Oral, İstanbul’da evlerinde kalp krizi geçirerek yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Pandemi tedbirleri nedeniyle yaklaşık 20 kişinin katıldığı cenazeye, Özgü Namal ayakta durmakta zorlandığı için gidemedi. Namal, mezarlığa “Biricik eşim ve babamız” yazılı bir çiçek gönderdi. Oral’ın 10 yıl önce de kalp krizi geçirerek kalbinin durduğu ve yapılan müdahalenin ardından hayata döndüğü de belirtildi. Eşi Serdar Oral’ın ani vefatıyla sarsılan Özgü Namal’a, ay boyunca toplam 2 bin 449 haberde yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"