Ege'de "2. Online Gençlik ve Kariyer Festivali" rüzgarı esti

Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü tarafından “2. Online Gençlik ve Kariyer Festivali” gerçekleştirildi.

Ege'de "2. Online Gençlik ve Kariyer Festivali" rüzgarı esti
13 Ağustos 2021 - 19:54
İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü tarafından “2. Online Gençlik ve Kariyer Festivali” gerçekleştirildi. Festival boyunca gençlere, başarı ve motivasyonu artırıcı hikayeler, özgeçmiş hazırlama ve kariyer planlama, video ve fotoğraf düzenleme programları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca festivalde alanında uzman konuklar gençlerle buluşarak mesleki deneyimlerini aktardılar.

İki gün süren festival boyunca Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’da gençleri yanız bırakmadı. Online olarak yapılan festivalde “Rektör ile Kariyer Yolculuğu” etkinliğinde gençlerle bir araya gelen Rektör Budak, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından başlatılan proje yarışmalarına ve staj seferberliğine değinerek gençlere kariyerlerini doğru yönlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (EGE Teknopark) bünyesinde faaliyet gösteren İzladaş, Univerlist, Arfıtect, Mental Segment, Bonegraft, May firmaları Egeli gençlerle buluştu. Firma yetkilileri mesleki bilgilerini ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez ise “Motivasyon ve Başarı” sunumu ile motivasyon hikayeleri ile kariyer planlamanın önemine değindi. Festivalde gençlere “Europass Cv Hazırlama”, “Canva Eğitimi” verildi.

Festivalin son gününde Biz Bize Show’da Ege Üniversitesi Kariyer Elçileri’nden Buse Teker, Ecesu Yılmaz, Hakan Kiriş, Melis Kılıç, Berk İleri, Elif Çeker, Mustafa Türker ve Yiğitcan Kumaş’la katılımcılarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Festivalin kapanış etkinliğinde ise Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nın düzenlediği konserle gençler keyifli anlar yaşadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu