Dr. Astrolog Şenay Devi'den MAG'a özel açıklamalar

ABD Kepler College ve Dirah Academy International’da profesyonel eğitimini tamamlayan tek Türk Dr. Astrolog Şenay Devi MAG Temmuz sayısına özel açıklamalarda bulundu: “2021 gezegen geçişleri, yeni bir başlangıcı işaret ediyor”

Dr. Astrolog Şenay Devi'den MAG'a özel açıklamalar
05 Temmuz 2021 - 10:44

ABD Kepler College ve Dirah Academy International’da profesyonel eğitimini tamamlayan tek Türk Dr. Astrolog Şenay Devi, astrolog olma serüveninden aldığı eğitimlere, 2021 yılında Dünya’yı ve insanlığı bekleyen gelişmelerden Temmuz ayı burç yorumlarına kadar merak edilen pek çok konuyu tüm detayları ile ele aldı...

2021 yılında Dünya’yı ve insanlığı bekleyen gelişmelerden Temmuz ayı burç yorumlarına kadar merak edilen pek çok konuyu tüm detayları ile MAG okuyucuları ile paylaşan Şenay Devi şunları söyledi: “Çin Astrolojisi’ne göre 2021 yılı, Öküz yılıdır. Gökyüzünde büyük bir değişim enerjisi hâkim. Yin Öküz yılı Yin ile Yang, evrenin ve doğanın işleyiş düzeneklerini karşıtlık ilişkisi ile gösteren en temel ilkedir. Yin; enerjisi soğuk, selleri, gölleri, karanlığı, geceyi, ayı, toprağı, yeryüzünü, yılanı, kuzeyi ve kadınları temsil eder. Adalet mekanizması vicdani ve yasal anlamda yenilenecek. Doğa olayları, sudan gelecek zararlar ve depremeler dünya genelinde ve ülkemizde gündemde olacak. Organik tarım ve üretim yeniden yapılanamaya başlayacak. İklim önemli değişikliklere uğrayacak, sel ve orman yangınları büyük hasara neden olacak. Büyük ölçekli göçler gerçekleşecek. Buna karşılık, daha iyi konumdaki ülkelerin hükümetleri, istenmeyen göçmenlerin sınırlarını geçmesini önlemek için olağanüstü hal ilan edecek. Aşı çalışmalarına devam edilecek. Ekonomik anlamda para piyasaları ve hukuki yasal değişimler olacak. Adalet, teknoloji eğitim, basın yayıncılık, tıp, gök bilimi ve turizm ile ilgili alanlarda yenilikler olacak. Sağlık turizmi gelişecek. Dünya genelinde liderler kanaat liderleri ile ilgili köklü değişimler hükümetler içinde hızlı ve ani değişimler olacak. 2021 gezegen geçişleri, yeni bir başlangıcı işaret ediyor. Bu etki toplumsal küresel olarak olarak sıfırdan başlayıp özgürlüğe, eşitliğe ve kamu yararı ile ilgilenmenin ne anlama geldiğine yönelik yaklaşımımızı yeniden düşünmemiz anlamına geliyor. Politik, sosyal ve kişisel yaşamlarımız da her şeyi sarsarak uyandırıp yeniden yapılandıracak gezegen enerjileri ile karşı karşıyayız. Bu özel gökyüzü enerjilerini iyi değerlendirmeli mesajları iyi algılamalıyız. Bireysel olarak iyi sonuçlar elde etmek için, sizi bir süredir çağıran büyük bir hedef seçin ve 2021’de bunu gerçekleştirmek için elinizden geleni yapmaya niyet edin. Jüpiter ve Satürn’ün her ikisinin de başarılarla ilgisi olduğu için bu etkiyi aşk hayatına, eğitime ve kariyer başarısına kanalize etmek için değerlendirelim. Dua edin, niyetlerinizi ruhlarınızı arındırın, kendinize değer verin, sevgi için mücadele edin ve kazanın.”



Sizi biraz daha yakından tanımak isteriz. Bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

İş hayatımda son derece profesyonel, sözüne sadık, dürüst biriyim. Güvene tüm ilişkilerimde fazlasıyla önem veririm. İnsanın kendini anlatması oldukça güç ben bu durumu Sokrates’in sözü ile ifade etmek isterim; “Ben onlardan daha bilginim. Çünkü onlar hiçbir şey bilmedikleri halde bildiklerini sanıyorlar. Ben ise bilmiyorum ama bildiğimi de sanmıyorum, demek ki ben onlardan daha bilgiliyim. Çünkü bilmediklerimi, bildiğimi sanmıyorum.” Benim ilkem budur.

Astrolojiye olan ilginiz nasıl başladı?
Kuran-ı Kerim Yusuf Suresi 12/76 ayet ile gökyüzünün muhteşem enerjisine aşkım çocuk yaşlarda başladı. Yoluma ışık olan büyük âlim Ali Kuşçu’ya dayanan soy bağımında genetik olarak beni etkilediğini düşünüyorum. Gökyüzü, yıldızlar ve gezegenler çocukluktan beri her zaman ilgi alanımdaydı. Her geçen gün bu yöndeki merakım ile astroloji hayatıma girdi ve son nefesimi vereceğim ana kadar da göklerin rehberliğinde bu alandaki yolculuğum devam edecek. Beni bu seçimimde çocukluk çağlarımdan itibaren destekleyen canım anneme, ilk teleskobumu alan, gözlem evine götüren canım babama da teşekkür ederim. Bu alanda okuduğum kitaplar ve yaptığım araştırmalar yetmemeye başladı. Zihnimde oturmayan bir şeyler vardı ve daha çok bilgi arayışına girdim. Ülkemizde de bu alanda üniversite bünyesinde eğitim verilmemesi beni çok zorladı fakat ailemin desteği ve benim kararlılığım ile yurt dışında astroloji üniversitelerinin olduğunu öğrenmem ile birlikte aradığımı bulmuştum. Ülkemizde astrolojinin popüler kültürün bir yansıması olmadığını ve bu büyük görsel sistemde on iki burç ile on iki tip insan olmadığını anlatabilme ilkesiyle mücadelem başladı. Astrolojinin, duymak istediklerinizi değil de gerçeği ortaya koyan bir sistem ve Allah’ın bize çizdiği ruhsal planı yorumlayan bir rehber olduğunu aktarmaya çalışıyorum. Tüm dünyada bilim olarak kabul edilen ve üniversitelerde eğitimi verilen astrolojinin, profesyonel olarak danışmanlığını yapmaya başladığımda birçok eleştiriye maruz kaldım. Falcılık ve medyumlukla ilgisi olmadığını, Astronomi’den faydalanan sosyal bir bilim dalı olduğunu anlatana kadar sapla saman birbirine karıştı. Ama olsun hiç vazgeçmedim ve vazgeçmeyeceğim. 

ABD Kepler College ve Dirah Academy International’da profesyonel eğitimini tamamlayan tek Türk Astrolog olarak aldığınız eğitimler ve kariyeriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Profesyonel eğitimimi ABD Kepler College ve Dirah Academy İnternational da tamamladım. Uluslararası Vedic Astroloji Başkanı Guru Profesör Gary Gomes’in ve Türkiyede Vedic Astrolog Yücel Sügen’in öğrencisi olup uluslararası çalışma ve araştırmalarıma devam ediyorum. Uzmanlık alanları Batı, Çin, Ezoterik ve Hint Astrolojisi olan Devi 2007 yılında www.astrodeha.com internet sitesini 2008 yılında ise AstrodehA Danışmanlık Merkezini kurdum. Hint Felsefesi üzerine doktoramı yaptım. 1 Aralık 2016’da Pandit Dr.David Frawley’in kurucusu ve başkanı olduğu Vedik Araştırmaları Amerikan Enstitüsü’nde Ayurvedik Astroloji üzerine üç yüz saatlik eğitim programını tamamlayarak uzmanlık alanlarına bir yenisini daha eklemiş oldum. 2008 yılından bu yana profesyonel olarak astroloji danışmanlığı yapmaya devam ediyorum Washington’da bulunan Kepler Collage Türkiye Bölüm Başkanı olarak Batı ve Hint Astrolojisi eğitimleri görevinde bulundum. Nisan 2020’de yine ABD’de onaylı çok dilli eğitim sistemini kapsayan AstroDeha Astroloji Okulunun’da kurucusuyum.

Gökyüzü bilimcisi olarak gerçekleştirdiğiniz çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
Kepler College ve Dirah Academi’de eğitimlerimi tamamlayıp Vedik Felsefesi üzerine doktoramı yaptıktan sonra Kepler’de beş sene Batı ve Hint Astrolojisi üzerine öğretim görevlisi olarak derslere devam ettim. Geçen sene AstroDeha Astroloji Okulu’nu kurdum. ABD, CVA ve NEİVAS Eğitim Kurumları ile online astroloji eğitimlerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra bu sene içinde yazarı olduğum İnkilap Yayınevi’nden yeni kitaplarım geliyor. Youtube kanalımda da sevilen isimler ile her perşembe yayınlar gerçekleştiriyorum.
 
Astroloji insanın kaderini nasıl etkiler?
Astroloji, kadere rehberlik eder, etki etmez. Temel olarak Astroloji, Allah’ın bizlere çizdiği hayat planını yorumlayan yol gösterici bir rehberdir. Kişilerin doğum haritalarındaki astronomi verilerini, astrolojik olarak hesaplar ve benzerlik yasasını baz alarak uyarılarda bulunur. Örneğin meteoroloji kendi sistemine göre bugün hava yağışlı olacak uyarısını yapar, kişi ister uyarıyı dikkate alır isterse almaz. Yani seçimler daima kişilere aittir. İnsanların kimlikleri, karakterleri doğum haritasında gizlidir. Doğum haritanızda sahip olduğunuz yönlerinizi keşfederek yaşam yolunda doğru seçimler yapıp hayat kalitenizi artırabilirsiniz.

2021 yılının ikinci yarısına girmiş bulunmaktayız. Yıl içerisinde bizleri neler bekliyor?
Çin Astrolojisi’ne göre 2021 yılı, Öküz yılıdır. Gökyüzünde büyük bir değişim enerjisi hakim. Yin Öküz yılı Yin ile Yang, evrenin ve doğanın işleyiş düzeneklerini karşıtlık ilişkisi ile gösteren en temel ilkedir. Yin; enerjisi soğuk, selleri, gölleri, karanlığı, geceyi, ayı, toprağı, yeryüzünü, yılanı, kuzeyi ve kadınları temsil eder. Adalet mekanizması vicdani ve yasal anlamda yenilenecek. Doğa olayları, sudan gelecek zararlar ve depremeler dünya genelinde ve ülkemizde gündemde olacak. Organik tarım ve üretim yeniden yapılanamaya başlayacak. İklim önemli değişikliklere uğrayacak, sel ve orman yangınları büyük hasara neden olacak. Büyük ölçekli göçler gerçekleşecek. Buna karşılık, daha iyi konumdaki ülkelerin hükümetleri, istenmeyen göçmenlerin sınırlarını geçmesini önlemek için olağanüstü hal ilan edecek. Aşı çalışmalarına devam edilecek. Ekonomik anlamda para piyasaları ve hukuki yasal değişimler olacak. Adalet, teknoloji eğitim, basın yayıncılık, tıp, gök bilimi ve turizm ile ilgili alanlarda yenilikler olacak. Sağlık turizmi gelişecek. Dünya genelinde liderler kanaat liderleri ile ilgili köklü değişimler hükümetler içinde hızlı ve ani değişimler olacak. 2021 gezegen geçişleri, yeni bir başlangıcı işaret ediyor. Bu etki toplumsal küresel olarak olarak sıfırdan başlayıp özgürlüğe, eşitliğe ve kamu yararı ile ilgilenmenin ne anlama geldiğine yönelik yaklaşımımızı yeniden düşünmemiz anlamına geliyor. Politik, sosyal ve kişisel yaşamlarımız da her şeyi sarsarak uyandırıp yeniden yapılandıracak gezegen enerjileri ile karşı karşıyayız. Bu özel gökyüzü enerjilerini iyi değerlendirmeli mesajları iyi algılamalıyız. Bireysel olarak iyi sonuçlar elde etmek için, sizi bir süredir çağıran büyük bir hedef seçin ve 2021’de bunu gerçekleştirmek için elinizden geleni yapmaya niyet edin. Jüpiter ve Satürn’ün her ikisinin de başarılarla ilgisi olduğu için bu etkiyi aşk hayatına, eğitime ve kariyer başarısına kanalize etmek için değerlendirelim. Dua edin, niyetlerinizi ruhlarınızı arındırın, kendinize değer verin, sevgi için mücadele edin ve kazanın.

 

Temmuz Ayı’nda Burçları

Neler Bekliyor?
Koç:
Temmuz ayında aldığınız kararlarda dikkatli davranın. Bu dönem iş hayatınızda aldığınız akıllı kararlar, saygı ve takdir kazanmanızı sağlayacaktır. Sosyal arenada popülerliğinizin yükseldiği enerjiler ile karşı karşıyasınız.

Boğa: Bu ay  her zamankinden daha güvende ve korkusuz hissedecek ve bunu başarılı bir şekilde çevrenize yansıtmayı başarabileceksiniz. Ay boyunca alacağınız akıllıca kararlar size yeni kapıları, hayat yolarını aralayacak. Akraba ve yakın arkadaşlarınızın iş ya da eğitim hayatınızdaki tercihlerinize sözlü müdahalelerde bulunmalarına izin vermemelisiniz.

İkizler: Bu ay çekiciliğiniz artıyor. Özellikle bekar İkizler, aşk hayatınızda kalıcı her şeye açık olmalısınız. Evli İkizler ilişkinizde huzurun hakim olması ile işinize gereken önemi verebilirsiniz. Finansal konulardaki yatırım planları, 10 Temmuz’dan itibaren önemli fırsatlar yaratabilir sizlere.

Yengeç: Her şeyi iyi gözlemlemeli, ani fevri kararlar almamalısınız. Bunu yaptığınız anda zorluklar kolaylıklara dönüşebilir. Bu ay her türlü girişim ve yatırım gibi konulara emin olmadıkça yapmamalısınız. Cildiniz ile ilgili sağlık sorunlarına çok dikkat edin. Özel yaşamınızda ise eş ya da sevgilinize suçlamalarda bulunmayın.

Aslan: Her konuda temkinli olmanız gereken bir dönem. Finansal kayıp olasılıkları söz konusu olacağından parasal konularda her türlü riskten kaçınmalısınız. Özel yaşamınızda ise uzun zamandır hayatınızda kimse yoksa bu ay çekiciliğiniz yükseliyor birden fazla insanın baş döndürücü tekliflerini almanız mümkün aceleci olmadan tanımaya çalışmanız akıllıca olacaktır.

Başak: Bu ay gökyüzü, parasal kazançlar konusunda son derece güçlü enerjiler barındırıyor. Resmi işler, başvurular ay boyunca istikrarlı bir şekilde ilerleyecektir. Önemli ortaklıklar gerçekleştirebilir, gayrimenkul gibi yatırım planlarınızı uygulamak için kredi kullanabilirsiniz. Özel yaşamınızda ise ayın ikinci yarısından itibaren pek çok gerginlik söz konusu olabilir.

Terazi: Özel yaşamınızda her zaman olduğunuzdan daha hassas ve alıngan davranışlarınızla sevdiğiniz insanı yorabilirsiniz. Manevi yönünüze önem verin, ihtiyaç sahiplerine elinizden geldiğince yardımcı olun. Ayın ilk günlerinde alım satım ya da hukuki konularda sorunlar yaşamak istemiyorsanız bu tarz önemli işlerinizi 15 Temmuz’dan sonraya bırakın. 

Akrep: Takıntılı aile bireyleri ve arkadaşlarının söylemlerini çok fazla önemsememeye özen gösterin. İş, eğitim ve özel yaşamınızda gerçekte yaşananları görmeyi seçin ve kararlarınızı gerçekçi bir yönde belirleyerek geciktirmeden gerçekleştirin. Bekar Yay’lar iki insan arasında kalabilir duygularınızı dengelemekte zorlanabilirsiniz.

Yay: Eşiniz ile ilgili finansal büyüme bu ay da devam edecek. Bu etki ile birlikte taşınmaz mallara yatırım yapabilir, yerleşim değişikliği kararı alabilirsiniz. İş amaçlı yolculukların verimli sonuçlar doğurması muhtemel işinizin büyümesine yeni insanlar ve dostlarınızdan gelecek faydalar söz konusu. Bekar Yay’lar bu ay tanışacağınız insanlar sizler için heyecanlandırıcı olsa da yeni bir ilişkiye adım atmak için acele etmemenizde fayda var.

Oğlak: Bu ay sağlığınız ile ilgili konularda olumlu enerjiler söz konusu. Uzun süredir tedavi gördüğünüz konularda şifa bulabilirsiniz. Finansal kazançlarda büyüme ile karşılaşabilirsiniz. Ticaret ile ilgili bir iş yapıyorsanız girişimleriniz iyi sonuçlar verecektir Özel yaşamınızda evli Oğlak’lar, eşinizle samimi bir ilişki kurmaya çalışın, bekar Oğlak’lar katılacağınız bir organizasyonda tanışacağınız birinden çok etkilenebilirsiniz. Fakat bu ay gerçekleşecek tutulmalardan dolayı aceleci olmamalısnız.

Kova: İş hayatınızda yeni projelerinizi başlatmak için uygun enerjileri barındırmakta. Hukuki konular mirasla ilgili meseleler bu ay gündeminizde yer alabilir. Bu ayın sizler için en önemli ve faydalı yanı, özel yaşamınızda yaşanan sorunları aşmanız adına dostlarınızdan gelecek faydalar olacaktır.

Balık: Yeni bir terfi işiniz ile ilgili farklı bir alanda söz sahibi olabilme gibi olumlu enerjiler ile karşı karşıyasınız. Bu ay tanıyacağınız yeni insanlar iş hayatınızda ki istikrarı artırabilir ve ertelediğiniz önemli bir projeyi gündeminize taşıyarak yurt içi ve yurt dışında önemli kazançlar elde edebilirsiniz.


Duru güzelliği, neşesi ve samimiyeti ile izleyen herkesi kendisine hayran bırakan başarılı oyuncu Pelin Karahan’ın kapak yıldızı olduğu MAG Temmuz , dopdolu içeriği, Babalar Günü özel dosyası, röportajları ve yazarları ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Türk Telekom ve DMAX’ de online olarak okurlarıyla buluşuyor. Trendyol ve n11.com siteleri üzerinden MAG Haziran sayısına ulaşmanız mümkün. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilirsiniz. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"