Deprem bölgesine takviyeler sürüyor

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından...

Deprem bölgesine takviyeler sürüyor
07 Şubat 2023 - 09:37

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından bölgeye su, erzak ve mobil mutfak gönderen, arama kurtarma çalışmaları için itfaiyeyi seferber eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, enkaz kaldırma çalışmaları için de 15 iş makinesi ve 50 personeli Gaziantep’e gönderdi. Büyükşehir'in bölgeye ulaştırdığı araç sayısı 65'e, personel sayısı da 233'a ulaştı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan yardım seferberliği devam ediyor. Depremin hemen ardından 5 araç ve 22 itfaiye personelini arama kurtarma çalışmaları için Malatya’ya gönderen Büyükşehir Belediyesi, 5 Tır su, 1 Tır gıda ve Burfaş bünyesindeki mobil mutfağı 45 personelle Gaziantep’e göndermişti.

İş makineleri bölgede

Bölgede enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılacak araç ve ekipman yetersizliği nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 1 beko loder, 2 lastikli ekskavatör, 5 paletli ekskavatör, 1 loder, 1 dozer ve 5 kamyondan oluşan 15 araç, 50 personelle dün akşam saatlerinde Gaziantep’e gönderildi. Bölgeye ulaşıp, enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmaya başlayan iş makineleri ve personel, 24 saat esasına göre çift vardiya hizmet verecek ve depremin yaraları tamamen sarılana kadar bölgede kalacak.

Gönüllüler de bölgede

Öte yandan gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de bağlı şirketlerde çalışan personel arasından enkazda ve lojistik hizmetlerde görev alabilecek, çadır kurma konusunda da deneyimli gönüllülerden oluşan bir ekip de depremin yaralarını sarmak için Malatya’ya gitti. Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla dün akşam saatlerinde yolan çıkan 150 kişilik gönüllü ordusu bölgede yaralar sarılana kadar görev yapmaya devam edecek.

65 araç 233 personel

Depremin hemen ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan seferberlikle Büyükşehir, BUSKİ ve iştiraklerin yanı sıra yerel destek birimleriyle birlikte deprem bölgesine toplam 65 araç ve 233 personel ulaştırılmış oldu. Deprem bölgesinde hayat normale dönene kadar ihtiyaçlar doğrultusunda araç ve personel desteği sürecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"