Denizli'de "Geleneksel Türk Spor Oyunları" düzenleniyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Geleneksel Türk Spor Oyunları düzenleyecek...

Denizli'de "Geleneksel Türk Spor Oyunları" düzenleniyor
25 Ekim 2023 - 23:35

Büyükşehir ile Geleneksel Türk Spor Oyunları başlıyor! 25 ilden 500 atlı sporcu katılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Geleneksel Türk Spor Oyunları düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türk sporuna kazandırdığı Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi 27 Ekim’de başlayacak ve 3 gün sürecek 25 ilden 500 atlı sporcunun muhteşem müsabakalarına ev sahipliği yapacak.
 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında birbirinden özel etkinliklere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez Geleneksel Türk Spor Oyunları düzenleyecek.

27-28-29 Ekim’de Denizli Büyükşehir Belediyesinin Türk sporuna kazandırdığı Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde düzenlenecek muhteşem etkinliğe 25 ilden 500 atlı sporcu katılacak ve birbirinden özel müsabakalara imza atacak. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu işbirliği ile düzenlenecek müsabakaların aynı zamanda Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağı da bu organizasyon içerisinde gerçekleşecek. Atlı Cirit müsabakalarının yanı sıra Atlı Okçuluk, Kökbörü, Okçuluk, Atlı Akrobasi gösterileri ile Denizlililer Cumhuriyetin 100. Yıl coşkusunu doyasıya yaşayacak.


Denizli, yüzlerce yıllık gelenekle buluşacak

Müsabakalar 27 Ekim Cuma günü 10.00-17.00, 28 Ekim Cumartesi 12.00-19.00 ve 29 Ekim Pazar 12.00-19.00 saatleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. Uşak, Erzurum, Balıkesir, Ankara,  Sivas, Van başta olmak üzere 25 ayrı ilden 500 atlı sporcunun katılacağı Geleneksel Türk Spor Oyunları 26 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek kortej ile başlayacak. Denizli Valiliği önünden başlayacak kortej, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda son bulacak.


Başkan Zolan’dan davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de Cumhuriyet’in 100'üncü yılının coşkuyla kutlanması için birçok program düzenlediklerini bunlardan birinin de Geleneksel Türk Spor Oyunları olacağını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi'nde bugüne dek ulusal ve uluslararası alanda birçok spor karşılaşmasına ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: " Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı coşkusunu düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz pek çok etkinlikle doyasıya yaşayacağız. Aynı zamanda bu muhteşem organizasyon ile nesilden nesile geçerek bizlere miras kalan ata sporlarımızın yaşatılmasına katkıda bulunmak ve burada onları vatandaşlarımızla birlikte izleyebilmenin mutluluğunu yaşayacağız. Ben tüm hemşehrilerimi, ev sahipliği yapacağımız bu güzel organizasyona davet ediyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu