Dardanel'den çok özel bir ürün: Ton Bonfile

Türkiye’de ilk defa cam kavanozda tüketiciye sunulan Ton Bonfile, soğuk sıkım zeytinyağı ile birleşerek lezzetli, pratik ve sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Dardanel'den çok özel bir ürün: Ton Bonfile
21 Haziran 2023 - 00:19

Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel, ton balığının en özel yerinden alınarak fileto halinde hazırladığı Ton Bonfile ile benzersiz bir lezzet deneyimi yaşatıyor.

Türkiye’de ilk defa cam kavanozda tüketiciye sunulan Ton Bonfile, soğuk sıkım zeytinyağı ile birleşerek lezzetli, pratik ve sağlıklı bir alternatif sunuyor. Konuyla ilgili Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli “Doğal protein kaynağı, yüksek oranda Omega 3 içeren, vitamin ve mineralden zengin ton balığını haftada en az iki kez sofralarımızda bulundurmalı, bu değerli besinin güvenle tüketebileceğimiz sağlıklı ambalajlar içerisinde olmasına özen göstermeliyiz” diyor.

Türkiye’nin balık uzmanı Dardanel, ton balığının en özel yerinden alınarak fileto halinde hazırladığı Ton Bonfile’yi cam kavanozda tüketici ile buluşturuyor.  Dardanel Ton Bonfile’nin içerisinde, sadece fileto şeklinde ton balığının en özel yeri, deniz tuzu ve soğuk sıkım zeytinyağı yer alıyor.  

185 gramlık, cam kavanoz içerisinde sunulan Dardanel Ton Bonfile, sofraları bir üst seviyeye taşıyan lezzetiyle oldukça iddialı. Salatalara eklenerek ya da makarna ve pizza ile bir araya getirilerek elde edilen orijinal ve lezzetli tariflerin ana malzemesi olmaya aday Dardanel Ton Bonfile, tüketicilere hızlı tüketim için de pratik bir kullanım imkanı sunuyor. Türkiye’de ilk defa cam kavanozda tüketiciye sunulan bu özel gurme lezzetin, kapağını açar açmaz sade tüketmek ya da hızlıca hazırlanabilen soğuk tariflerde de kullanmak mümkün. 


Sağlıklı beslenmenin temel taşı

“Doğal protein kaynağı olmasıyla birlikte yüksek Omega 3 içermesi, selenyum gibi değerli bir minerali, B grubu vitaminleri, fosfor ve D vitaminini barındırması sebebiyle ton balığının beslenmemizde çok değerli bir yeri var” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli şunları aktarıyor: “Çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık, bağışıklık sistemini korumada, kalp sağlığında, çocukların zeka gelişimine katkıda bulunmada, kemiklerin güçlendirilmesinde, hücrelerin onarımında ve depresyonun zararlı etkilerini yok etmede son derece etkilidir. Besin değerinin çeşitliliği nedeniyle her yaşta sağlıklı beslenmenin temel taşıdır. En iyi protein kaynaklarından biri olan balığın besin değerleri, türüne göre değişse de balıkta ortalama 100 gram başına yaklaşık 23,5 gram protein bulunuyor. Besin proteini, kasların inşa edilmesi ile kemik ve kas kütlesinin sağlıklı kalması için gereklidir. Ton balığı gibi balıklarda yüksek miktarda Omega-3 bulunur ki bu vücudumuz için gerekli bir yağ asididir ve vücudumuzda üretilmediği için dışarıdan alınmalıdır. Ton balığının en az haftada iki kez tüketilmesini öneriyorum. Bu değerli besinin güvenle tüketebileceğimiz sağlıklı ambalajlar içerisinde olmasına da özen göstermeliyiz.”
 

“Balığını Sorgula” sistemi ile balığın kaynağı biliniyor

Sürdürülebilir balıkçılığı savunan Dardanel, 1994 yılından bu yana ambalajlarında Dolphin Safe simgesini taşıyor. 2013 yılından bu yana Friend of the Sea’nin (FOS) gönüllü üyesi. 2017 yılından bu yana da Balığını Sorgula sistemiyle balığın hangi bölgede hangi gemi ile avlandığını ve balığın cinsini tüketicileri ile paylaşıyor. Dardanel Ton kutularında yer alan kodu dardanel.com.tr web sitesinde yer alan “Balığını Sorgula” alanına girerek balığın hangi okyanustan geldiğini görmek mümkün. Dardanel kurulduğu 1984 yılından bu yana Hint ve Atlantik okyanuslarının tertemiz sularında yetişen ton balıklarını sofralara taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu