CHP Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz'dan "Büyükşehir" Açıklaması

Bakırçay gazetesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ilçe gündemini değerlendirdi. Gündemi meşgul eden konulara açıklık getiren CHP'li Canbaz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

CHP Bergama İlçe Başkanı Ecevit Canbaz'dan "Büyükşehir" Açıklaması
05 Şubat 2023 - 22:09

MEHMET ECEVİT CANBAZ: "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BERGAMA’YI GÖZDEN ÇIKARMADI"  

Bakırçay gazetesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, ilçe gündemini değerlendirdi. Gündemi meşgul eden konulara açıklık getiren CHP'li Canbaz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik eleştirilere yanıt veren Mehmet Ecevit Canbaz
“Büyükşehir belediyemiz, Bergama’yı gözden çıkarmış değil. Çalışmalarını hummalı bir şekilde bütçe ve diğer olanaklar çerçevesinde sürdürüyor. Elbette ufak tefek aksamalar var bunlar ekonomik tablodan kaynaklanıyor. İnşaat ve imalat sektöründe maliyetler aşırı yükseldiği için yapılan ihalelere dönem dönem katılım olmuyor. Bizde parti örgütü olarak ilçemizin eksiklerini tespit edip Büyükşehirdeki yetkililerimizse ve başkanımıza bildiriyoruz." diye konuştu.  

Mehmet Ecevit Canbaz'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bergama'da kapasite artırımına gidecek ya da tam kapasitesini kullanmak için Menemen ve Bornova arasındaki ilçelerin çöplerinin Bergama'ya getirilmesi konusunda talebin ilgili firmadan geldiğini biliyorum. Bu konuda Harmandalı'nda bulunan çöp tesisi heyelan yüzünden sıkıntılı ve kapasitesi yetersiz. Menderes ilçesine Büyükşehir'in büyük bir çöp tesisi kurmak için çalışma yaptığını öğrendim. Bu son gelişmenin yanı sıra tamamıyla çevreci olan ve elektrik enerjisi üreten Bergama’daki çöp tesisinin kapasite artırması konusunda bir sakınca görmüyorum. Bergama'ya zaten çevreci olan bu tesisin bir zararı olacağını da tahmin etmiyorum! 

Büyükşehir belediyesinin hizmetlerine gelince ben burada iktidar belediyesini samimi bulmuyorum. Bildiğiniz gibi;  Aziz Kocaoğlu ve Mehmet Gönenç döneminde yapılması düşünülen ve ilçemiz için çok önem arz eden Fevzipaşa Köprüsü ile ilgili izinler o dönemde DSİ’den bir türlü alınamadı.  Bu izinler Ak Partili belediye Bergama da iktidar olunca her nedense hemen verildi. 

Büyükşehir belediyemiz Bergama’yı gözden çıkarmış değil. Çalışmalarını hummalı bir şekilde bütçe ve diğer olanaklar çerçevesinde sürdürüyor. Elbette ufak tefek aksamalar var bunlar ekonomik tablodan kaynaklanıyor. İnşaat ve imalat sektöründe maliyetler aşırı yükseldiği için yapılan ihalelere dönem dönem katılım olmuyor. Bizde parti örgütü olarak ilçemizin eksiklerini tespit edip Büyükşehirdeki yetkililerimizse ve başkanımıza bildiriyoruz. Bürokratlarımız bu konuda çok gayretliler. Elinden geleni yapıyorlar elbette bizde daha fazla dokunuşların yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir belediyemiz imkânlar ve bütçe doğrultusunda alt yapı yol ve diğer konularda hizmet yapıyor. 

Bölgemizden bir milletvekili çıkması konusundaki sorunuza gelince ben 2. Bölgenin coğrafi olarak ne kadar geniş olduğunu biliyorum Kınık’tan Kiraz’a mesafe sadece 250 km’yi geçiyor. 

2002 yılından beri bölgemizde bir milletvekili yok,  bölgemizden bir hatta 2 milletvekili olmalı parti örgütü ve TBMM’de bölgemiz gibi hızlı dinamiklere sahip bir mahallin sorunları ve talepleri mutlaka dile getirilmelidir. Biz bu konuda talebimizi üst yönetimimize aktardık. Bakırçay ve Küçük Menderes Bölgesinden mutlaka birer milletvekili çıkmalıdır. 
14 Mayıs ta yapılacak seçimlere örgüt olarak hazırız demokrasi, hak hukuk adalet ve adil bölüşümün geleceği seçimleri mutlaka Millet İttifakı olarak kazanacağız.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arı ölümleri neyin habercisi?
Arı ölümleri neyin habercisi?
Buca-Bornova Tüneli'nde 4 ay sonra ışık görünecek!
Buca-Bornova Tüneli’nde 4 ay sonra ışık görünecek!