Cansu Canan Özgen, Anneler Günü mesajını MAG okurlarıyla paylaştı

CANSU CANAN ÖZGEN: “ANNELİK; YOLU BİLEREK YENİDEN ÇOCUKLUĞA, O MASUMİYETE GERİ DÖNMEK VE YENİDEN BAŞLAMAK”

Cansu Canan Özgen, Anneler Günü mesajını MAG okurlarıyla paylaştı
06 Mayıs 2022 - 10:49

Ekranların başarılı sunucusu Cansu Canan Özgen, oğlu Ali Veysel ile birlikte yaptıkları aktiviteleri, ona dair gelecek planlarını, bir ebeveyn olarak hislerini ve Anneler Günü mesajını MAG okurlarıyla paylaştı.

“Annelik; yolu bilerek yeniden çocukluğa, o masumiyete geri dönmek ve yeniden başlamak bence” ifadeleriyle anneliği anlatan Cansu Canan Özgen, anne olmakla birlikte hayatının nasıl bir değişime uğradığını “Bana göre hiç kimsenin beklentileri doğrultusunda gitmiyor o işler, çünkü bu, beklenti içerisine girilebilecek bir durum değil. Her çocuk farklı; gelişimi, yapısı, ailesinden bekledikleri farklı. Bebek ama inanın sizinle doğduğu günden itibaren kendi istekleri ve beklentileri doğrultusunda bir iletişim kuruyor. Dolayısıyla, hayatımız çok değişti, çok radikal değişikliklerimiz oldu ama beklentilerimizde büyük bir değişiklik olmadı. Bebeğimiz hayatımıza entegre oldu, ailemiz büyüdü. Bütün bu değişimler tabii ki dünyanın en güzel değişimleri. Hayatımın en mutlu anlarından birini yaşıyorum” açıklamasında bulundu.

Çocuğunuzun ismine nasıl karar veriş aşamasından bahseden Özgen “İsimlerin karakter üzerinde etkisi olduğuna inanan bir insanım. Tarihî karakterleri çok severim. Ali Veysel ismini ben koydum. Ali hem evrensel bir isim hem de “ali” gibi ilmin kapısı olsun istedim ve beni yakaladığı için de bu isim üzerine başka hiç düşünmedim. Veysel, eşimin rahmetli babasının adıydı, ismini yaşatsın istedim. Bu kararıma eşim de çok mutlu oldu. Aynı zamanda, aile büyüklerinin adının alınması, geleneklerimizde de olduğu için çok hissederek koydum bu ismi. Veysel Karani’yi çok sevdiğim için, zaten Veysel de sevdiğim bir isimdi. Çift isim seviyorum. Örneğin; bebeğim kız olsaydı, adı Fatma Zehra olacaktı” dedi.

Annesinden aldığı ve kendisi için önem taşıyan bir öğüdü anlatan Cansu Canan Özgen “Annem dürüstlüğe ve güvenilir olmaya çok önem verirdi. Bana hayatım boyunca hep şunu söyledi: “Sana güvenen hiçbir insanı yarı yolda bırakma. Cansu denildiğinde, emin olunan ol.”. Ben buna çok kıymet veriyorum ve güvenilir olmak benim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Çocuğuyla beraber yapmaktan en çok keyif aldığınız aktiviteler neleri anlatan Özgen “Bazen ben şarkı söylüyorum ve dans ediyoruz, oyun oynuyoruz, ona çok ilginç hikâyeler uyduruyorum, bol bol aktivite yapıyoruz ve günümüz dolu dolu geçiyor. Çalıştığım için az uyumuşsam, uyku için izin istiyorum ondan. Gün içerisinde benimle birlikte ciddi bir mesaisi var. Yemeden içmeye, onun öz bakımından hava almasına, saçının taranmasından tırnağının kesilmesine her şey benim kontrolüm altında. Eğer işim yoksa ben denetlemeye çalışıyorum ve dolayısıyla aramızda olağanüstü bir ahenk var. Ali’yle beraber yaptığımız birçok şeyden keyif alıyoruz. Onunla anne karnından itibaren konuşmaya başlamıştım. Yoğun bir çalışma içerisinde olduğumdan, bazen sabah uyandığında “Anneciğim, seni anneannene bırakıyorum,” diyorum ve birkaç saat yatıyorum. Sonra dönüyorum ve inanılmaz keyifli vakit geçiriyoruz. Top oynamayı çok seviyoruz. Duygu durum toplarıyla çok eğleniyoruz. Birlikte yürüyüş yapmaya bayılıyoruz” dedi.

Özgen, Anneler Günü hakkında ise şunları söyledi: “İçerisinde merhamet duygusunu, vicdanını taşıyan bütün annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nün kutluyorum. Evlatlarımız için, bu ülkenin çocukları için çok daha güzel günler diliyorum herkese.”
 
Mayıs 2022 sayısı ile 195. sayısına ulaşan MAG Dergi dopdolu içeriği, dekorasyon ve yazarları ile www magdergi com tr, Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, TürkTelekom E-Dergi, Magzter, Dijitalbasın, İssuu, dMags ve https://www magdergi com online olarak okurlarıyla buluşuyor. Keyifli içeriğimizi ve gündeme dair gelişmeleri @magdergi Instagram hesabından takip edebilir, Trendyol ve N11.com siteleri üzerinden de MAG Mayıs sayısına ulaşabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"