Büyükşehir mera alanlarını iyileştiriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda mera ıslahı çalışmalarını artırmak amacıyla Korkuteli Kartal Yaylası’ndaki hayvancılara 3 ton Diamonyum Fosfat (DAP) gübre hibesi gerçekleştirdi.

Büyükşehir mera alanlarını iyileştiriyor
12 Ocak 2023 - 15:17

Korkuteli Dereköy Mahallesi’nde mera ıslahı çalışması gerçekleşti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerelden kalkınma projesi doğrultusunda hayvancılıkla uğraşan besicilere destekleri sürüyor. Korkuteli’nin Dereköy Mahallesi’ne bağlı Kartal Yaylası’nda mera ıslahı ve amenajman çalışması gerçekleştirildi. 60 dekarlık mera alanına 3 ton gübre atıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda mera ıslahı çalışmalarını artırmak amacıyla Korkuteli Kartal Yaylası’ndaki hayvancılara 3 ton Diamonyum Fosfat (DAP) gübre hibesi gerçekleştirdi. Hibe kapsamında yem kaynaklarını ıslah etmek, daha bol ve kaliteli yem elde etmek için 1800 metre rakımlı Kartal Yaylası’nda 60 dekarlık mera alanı üzerinde ıslah ve amenajman çalışması yapıldı. Ayrıca bölgede aktif hayvancılıkla uğraşan çobanların, hayvanlarının dinlenebilmesi için sundurma alanı yapıldı.


OT VE ET VERİMİ ARTACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Seyit Emre Bilici, yapılan gübre hibesi sayesinde hayvanların veriminin artacağını ifade etti. Bilici, “Mera ıslahı ve amenajmanı projesini Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Bu kapsamda Korkuteli Kartal Yaylası mera ıslahı için 3 ton gübre hibesi gerçekleştirdik. Ardından Kartal Yaylası’nda 60 dekarlık alanda gübreleme yaparak, mera ıslahı çalışması yaptık. Böylelikle hayvancılıkla uğraşan yöre halkına hem destek oluyoruz hem de hayvanların et verimini arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


BAŞKAN’A TEŞEKKÜR 

Dereköy Mahalle Muhtarı Taner Yaşa da yapılan çalışmalardan dolayı Muhittin Böcek’e teşekkür etti. Çalışmalar kapsamında hayvan besinlerinin artacağını söyleyen Yaşar, “Bu desteklerle meralarda kuru alan kalmayacak. Besi verimi artacak. Bölgede yaklaşık 3 bine yakın küçükbaş ve büyükbaş hayvan bu meradan yararlanacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...