Büyükşehir'den o habere yanıt: "Kurtuluş Konserlerimizde Ayrımcılık Değil, Diyalog Var!"

Manisa’da yayın yapan yerel bir gazetede, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kurtuluş konserleri etkinliğinde CHP’li belediyelere ayrımcılık yapıldığı yönündeki iddialara yönelik Büyükşehir Belediyesinden açıklama yapıldı.

Büyükşehir'den o habere yanıt: "Kurtuluş Konserlerimizde Ayrımcılık Değil, Diyalog Var!"
26 Ağustos 2022 - 11:57
Manisa Büyükşehir Belediyesi, yerel bir gazetede Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kurtuluş günü konserlerinde CHP’li belediyelere ayrımcılık yapıldığı ve CHP’li belediyeler tarafından yönetilen ilçelerde konser etkinliği düzenlenmediği şeklindeki iddialara yönelik açıklama yaptı. Açıklamada; 17 ilçe belediyesi ile diyalog içinde sürecin işlediği belirtilirken CHP’li Alaşehir, Turgutlu ve Saruhanlı Belediyeleri ile birlikte AK Partili Gölmarmara Belediyesi’nin kurtuluş konseri etkinliğini kendilerinin düzenleyeceği yönünde talep üzerine o ilçelerde Büyükşehir tarafından konser organizasyonu yapılmadığı vurgulandı.

Manisa’da yayın yapan yerel bir gazetede, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan kurtuluş konserleri etkinliğinde CHP’li belediyelere ayrımcılık yapıldığı yönündeki iddialara yönelik Büyükşehir Belediyesinden açıklama yapıldı. Açıklamada şunlara yer verildi: “Yerel bir gazetede, kurumumuzdan bilgi alınmadan, araştırılmadan ve sorgulanmaya gerek dahi duyulmadan Büyükşehir Belediyemizin ayrım yaptığı yönünde yalan haber yapılmıştır. Öncelikle belirtmek isteriz ki Sayın Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde bugüne kadar hizmet ve yatırımlarımızda hiçbir zaman ayrımcılık yapılmamıştır, bundan sonra da bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğimizi bilinmesini isteriz.”

Gölmarmara, Saruhanlı, Turgutlu ve Alaşehir ilçelerimiz kendilerinin konser düzenleyeceğini beyan ettiler
“Konser planlamasını yaparken, ilçe belediyelerimizle diyalog içinde bulunarak, 17 ilçemizde bu etkinlikleri düzenlemek istediğimizi ilçe belediyelerimize bildirdik. Geldiğimiz noktada bazı ilçe belediyelerimiz, kurtuluş günlerinde kendileri konser düzenleyeceklerini beyan etmişlerdir. Bu ilçelerimiz Gölmarmara, Saruhanlı, Turgutlu ve Alaşehir’dir. CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilen Akhisar’ımızda konser etkinliğimiz vardır. Konserlerimizi kamuoyuyla paylaştıktan sonra sosyal medya yoluyla vatandaşlarımız doğal olarak kendi ilçelerinde neden etkinlik düzenlenmediğini sormuş, sosyal medya hesaplarımız üzerinden sorulan bu sorulara anında doğru ve açık bir şekilde gerekli yanıtlar verilmiştir. Buna rağmen son olarak yerel bir gazetede hiçbir şekilde kurumumuzla irtibata geçip teyit almadan büyük puntolarla ‘Kurtuluş Konserlerinde Ayrımcılık’ gibi gerçekten uzak ve halkımızı kin ve nefrete sürükleyecek başlıklar atmalarını hayret verici buluyoruz.”

Halkımızı kutuplaştırıyorlar
“Gazetecilik meslek ilkelerinin hemen hemen her yerde ilk maddesi, “Gazetecinin temel görevi, gerçekleri nesnel bir biçimde, çarpıtmadan, sansürlemeden aktarmaktır.” şeklinde yer almaktadır. Hal böyleyken, halkımızı kutuplaştırmaya yönelik bu tür yalan haber ve yorumların hiç kimseye bir faydası olmayacağını düşünüyor, ilgili kurumların meslek etiğine bağlı olarak çalışmalarını sürdürmelerinin doğru olacağına inanıyoruz. Konserlerimizde birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek tek düşüncemizdir. Konser etkinliklerimizi planlarken de ayrımcılık değil, diyalog içinde çalışmalarımızı yürüttüğümüzün bilinmesini isteriz. Büyükşehir Belediyemiz, Başkanımız Sayın Cengiz Ergün öncülüğünde 2009 yılından bu yana oy veren/vermeyen ayrımı yapmadan şehrimizin her köşesine hizmet götürmüş ve götürmeye devam edecektir. Bu bağlamda ayrıma, kin ve düşmanlığa yönelik tahrik oluşturabilecek haber ve yorumların takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Saygılarımızla.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"