Bursa eşsiz lezzetleriyle vitrine çıkıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ulusal ve uluslararası arenada ses getiren bir Gastronomi Festivali düzenlemek istediklerini belirterek, “Saklı kalmış gastronomi yönümüzü ortaya çıkarmak bir lütuf değil, zorunluluktur” dedi.

Bursa eşsiz lezzetleriyle vitrine çıkıyor
16 Nisan 2022 - 14:11

Tarih, kültür ve medeniyet başkenti olan ‘Yeşil Bursa’nın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için rotasını turizme çeviren Bursa Büyükşehir Belediyesi, yurt içinden ve yurt dışından daha fazla turistin şehre gelerek vakit geçirmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sahip olduğu zengin yemek kültürüyle de önemli bir gastronomi şehri olan Bursa’da uluslararası çapta bir festival yapmayı planlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün tüm paydaşlarını ‘Gastronomi festivali istişare toplantısı’nda bir araya getirdi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki toplantıya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yılmaz Gürel, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve dernek temsilcilerinin katıldı.


Vali Canbolat’ın başkanlığını yaptığı toplantı, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk’ün katılımcılara çalışmalar ve yapılan araştırmalar hakkındaki sunumuyla başladı. Gastronomi Festivali'nin 23-25 Eylül tarihlerinde yapılmasının planlandığını açıklayan Baştürk, paydaşlara taslak programı hakkında bilgi verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, pandeminin etkilerini kaybetmesiyle normal hayata dönülmeye başlandığını söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birçok kişinin tatil planı yaptığını belirten Başkan Alinur Aktaş, Gastronomi Festivali’ni birkaç senedir ciddi olarak düşündüklerini, güzel bir başlangıç yapmak istediklerini ifade etti. İşin profesyonellerinin de katıldığı ulusal ve uluslararası arenada ses getirecek bir organizasyona imza atmak istediklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Bu şehre fayda sağlayacak her çalışmada bizler varız. Kurum olarak bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Sırf ‘Bursa’nın da bir gastronomi festivali olsun’ diye yola çıkmadık. Bu işin ciddi şekilde ele alınması gerektiğini tüm paydaşların farkına varması gerekir. İlgili tüm kurumlarla birlikte sahipleneceğimiz, dikkat çekecek şekilde startını vereceğimiz bir program yapmalıyız. Başarabilirsek bunun karşılığını tüm şehir görür. Birkaç sene içerisinde ciddi yol alabiliriz. Hızlı tren, İstanbul’a yakınlık, İzmir ve Ankara ile bağlantı gibi kolay ulaşılma fırsatımız var. Yaz, kış, kültür, termal, sağlık turizmi gibi birçok alanda potansiyelimiz var. Bunları hepsi avantaj. Bunların yanında saklı kalmış gastronomi yönümüzü ortaya çıkarmak da bir lütuf değil, zorunluluktur” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli tüm desteği vermeye hazır olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, gastronomi festivalinde yurtdışında heyetleri de şehirde ağırlamayı planladıklarını söyledi. Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olan Bursa’nın yaptığı organizasyonlarla ses getirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Aktaş, her türlü fikrin önemli olduğunu belirtti.

Toplantıya katılan sektör paydaşlarının da tek tek söz aldığı toplantıda konuşan Bursa Milletvekili Refik Özen, bu tür festivallerin şehre katkı sağladığını ve değer kattığını belirtti. Bu çalışmayı ortak akılla yapmak isteyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı tebrik eden Özen, şehrin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için büyük gayret gösterdiklerini anlattı.


Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, tarih, tarım, kültür, sağlık gibi birçok turizm alanında potansiyeli barındıran Bursa’da gastronomi festivalinin yapılmasının da önemli fayda getireceğini dile getirdi.

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Osmanlı başkenti Bursa’da zengin mutfak kültürü geniş kitlelere tanıtılmasını önemli olduğunu vurgulayarak, Ömür Akkor gibi önemli isimlerin de festivale dahil edilmesini tavsiye etti.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, mutfak kültürünün ve gastronominin insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Gastronominin göçmen şehri olan Bursa için önemli değerlerden olduğunu belirten Canbolat, hem kültürümüzü korumak hem de geniş kitlelere tanımak için festivalin fırsat olacağını anlattı. Canbolat, değerli girişiminden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"