Başkan Kırgöz yeni dönem projelerini Dikili halkıyla paylaştı

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Dikili Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Adil Kırgöz, Dikili halkının huzurunda 5 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve yeni dönemde hayata geçireceği projeleri görsel sunum eşliğinde paylaştı.

Başkan Kırgöz yeni dönem projelerini Dikili halkıyla paylaştı
10 Mart 2024 - 18:16
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Dikili Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Adil Kırgöz, Dikili halkının huzurunda 5 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve yeni dönemde hayata geçireceği projeleri görsel sunum eşliğinde paylaştı.

İsmetpaşa Mahallesi 3/1 Sokakta gerçeklesen lansman toplantısına çok sayıda Dikilili vatandaş yoğun ilgi gösterdi.  “Güneşli günlere, Adil Kırgöz ile” sloganının atıldığı lansman toplantısında Başkan Kırgöz görev süresince Dikili’de yapmış hizmetleri anlattıktan sonra yeni dönemde hayata geçireceği projeleri açıkladı.

Belediye tarihinde bir ilk
Dikili Belediyesi’nin enerji ihtiyacını karşılamak ve mali kaynak yaratmak amacıyla belediyeye kayıtlı Demirtaş Mahallesi 136/1 Parsel (28.000 m2) taşınmaz üzerinde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulması yönünde çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Kırgöz “Bu projeye kredi ve finansal destek sağlamak amacıyla 2022 yılında İller Bankası ile görüşmeye başladık. Belediyemiz,  Dünya Bankası tarafından yürütülen ismi “Sürdürülebilir Şehirler Projesi II” olan bu projeye Türkiye’de 1393 belediye içerisine girmeyi başaran 40 belediyeden biri oldu. Ve bu 40 belediyeden kredi alması onaylanan 12 belediye arasına girdik. Dikili Belediyesi’nin tarihinde Dünya Bankası ile yaptığı ilk yatırıma dayalı kredi anlaşması, gururluyuz, mutluyuz.” diyerek projenin 2024 yılı sonuna kadar bitirilmesini planladıklarını, Dikili Belediyesi için çok karlı bir yatırım projesi olacağını vurguladı.

Dikili, yeni ilçe terminaline kavuşacak
Dikili’ye yeni yapılacak ilçe terminali ile ilgili açıklamalarda bulunan hukuksal süreçte mahkemelerin kazanıldığını, 21 Temmuz 2023 tarihinde 8500 metrekare terminal arsasının İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini, plan ihalesi yapı, yapım ihalesi sonrasında Dikili halkının yeni terminale kavuşacağını belirtti.

Dikili kent merkezini doğal gazla buluşturacağını vurgulayan Başkan Kırgöz’ün yeni dönem projelerinde Belediye Hizmet Binası, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Çok Katlı Otopark, Açık ve Kapalı Düğün Salonu, Günbatı Rekreasyon Alanı, Gazipaşa Vadi Rekreasyon Alanı, Nazım Hikmet Parkı Revizyon, Salihleraltı Rekreasyon Alanı, Çandarlı Meydan Projesi, Çandarlı Doğu Sahili Projesi, Çandarlı ve Deliktaş’a Halı Saha yer alırken Dikili’deki Gençlik Yolu uzatılarak güvenli bir yürüyüş yapılabilecek, bisiklet sürülebilecek bir yer olacak.

DİKİLİM KART uygulaması hayata geçiyor
Sosyal yardımlar konusunda DİKİLİM KART uygulamasını hayata geçireceklerini belirten Başkan Kırgöz “Yeni dönemde yeni bir sistem kuruyoruz. DİKİLİM KART uygulamamız ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz ay sonunda ya da başında gidip belirlediğimiz miktarı ya bankadan çekecek ya da belirlenen yerlerden alışveriş yapabilecekler.” dedi.

Başkan Kırgöz: “Ranta değil, halka hizmet ediyorum.”
Halkçı belediyecilik uygulamalarından örnekler veren Başkan Kırgöz, geçmiş dönemlerde kişilere tahsis edilen kamusal alanların kendi döneminde Dikili halkının kullanımına nasıl kazandırdığını görsel sunum eşliğinde belgeleriyle açıklayarak şu ifadelerde bulundu “Bizler sözde değil özde halkçıyız. Kamuya ait alanlar halka aittir. Bizler de her zaman Dikili halkının menfaatlerini ön planda tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz. Hiçbir tehdit bize geri adım attıramaz, çünkü benim arkamda Dikili halkı var. Ben size emanetim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu