Başkan Ergün'den Demirci ve Sarıgöl'e Geçmiş Olsun Mesajı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı Meclis toplantısı 2’nci oturumu öncesinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Ergün'den Demirci ve Sarıgöl'e Geçmiş Olsun Mesajı
13 Haziran 2023 - 21:23

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci ve Sarıgöl ilçelerinde etkili olan sağanak yağışların ardından Büyükşehir ve MASKİ bünyesinde yaptıkları çalışmaları anlattı.

Demirci’de tüm birimlerle organize olarak münferit olumsuzlukları ortadan kaldırdıklarını ifade eden Başkan Ergün, yağışın izlerini silmek için ekiplerin sahada olduğunu belirtti. Sarıgöl’de Şeyhdavutlar mahallesini ilçe merkezine bağlayan yolda meydana gelen heyelan sonrasında Büyükşehir Belediyesi olarak yolu ulaşıma açtıklarını ifade eden Başkan Ergün, zarar gören menfezin yerine de MASKİ bünyesinde yerinde dökme yeni bir menfez inşa edecekleri bilgisini de verdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı Meclis toplantısı 2’nci oturumu öncesinde açıklamalarda bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı Meclis toplantısı 2’nci oturumu öncesinde açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, Demirci ve Sarıgöl ilçelerinde etkili olan sağanak yağışların ardından meydana gelen münferit olumsuzluklar hakkında bilgi verdi ve yürüttükleri çalışmaları anlattı.


Büyükşehir ve MASKİ, sahadaydı

Başkan Ergün, ilk olarak Demirci merkezde etkili olan sağanak yağış hakkında konuştu. Ergün, “Geçtiğimiz Cuma günü, Demirci ilçemizde ani ve şiddetli yağış yaşadık. Demircili hemşerilerimizin büyük olumsuzluk yaşamaması için MASKİ Genel Müdürlüğümüz, İtfaiyemiz, Yol Yapım ekiplerimiz hızla müdahalede bulundu. İklim değişikliği nedeniyle ne yazık ki bu tür durumları sıklıkla yaşamaya başladık. Demircili hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim, her türlü afetten korusun” dedi.


Büyükşehir yolu açtı, MASKİ menfez imalatı yapacak

Sarıgöl ilçesine bağlı Şeyhdavutlar mahallesini ilçe merkezine bağlayan yolda yaşanan heyalanla ilgili olarak bilgi veren Başkan Ergün, “Ekiplerimiz, gerekli müdahaleleri gerçekleştirerek, aynı gün yolu tekrar trafiğe açtı. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi de MASKİ tarafından yerinde dökme menfez imalatı yapılacak. Hemen ardından da bozulan bölgelere asfalt atacağız” ifadelerini kullandı.   

“14 ilçemizdeki 34 mahallemizde menfez imalatlarını sürdürüyoruz”
Başkan Ergün, meclis toplantısında 2023 yılı menfez programından da bahsetti. Ergün, “Tabi ilimiz genelinde de MASKİ kurulduğundan bugüne kadar dere ıslah, menfez ve dere temizlik çalışmalarımıza büyük önem verdiğimiz zaten biliyorunuz. 2023 yılında da yağışlardan önce dere yataklarına menfez konulması için ihalelerimizi yapmıştık. Bu kapsamda 14 ilçemizdeki 34 mahallemizde menfez imalatlarını sürdürüyoruz. Mahallerimiz için çok önemli yatırımlar. 8 milyon 500 bin TL yatırım yaptığımız çalışma sayesinde dere yataklarında artık daha sağlıklı su akışı sağlayacağız. İklim değişikliğinin etkisiyle son yıllarda sıklıkla karşılaştığımız sağanak ve aşırı yağışlar nedeniyle mal ve can kaybı yaşanmaması için hem Büyükşehir hem de MASKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm önlemleri alıyoruz. Rabbim, hemşerilerimizi ve ülkemizi tüm afetlerden korusun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...