Barlas Tan Özemek'ten ilk solo albüm: Yalancılar Kahvesinde

İstanbul müzik sahnesinin tanınmış müzisyen ve prodüktörlerinden Barlas Tan Özemek’in albümü “Yalancılar Kahvesinde”, Ada Müzik etiketiyle yayınlandı...

Barlas Tan Özemek'ten ilk solo albüm: Yalancılar Kahvesinde
15 Ekim 2018 - 12:33

İstanbul müzik sahnesinin tanınmış müzisyen ve prodüktörlerinden Barlas Tan Özemek’in ilk solo albümü “Yalancılar Kahvesinde”, Ada Müzik etiketiyle yayınlandı. Rock’tan Caz’a, Pop’tan Alternatif’e, bir çok türde ve usta isimle müzik yapmış, kurucularından olduğu Kara Orkestra ve Marika gruplarıyla da tanıdığımız Barlas Tan Özemek’in “Eski dönem romantikliği ile çağımızın metalik hislerinin birbirine karıştığı bir albüm” sözleriyle tarif ettiği “Yalancılar Kahvesinde”, 8 şarkıdan oluşuyor. Albümün Avrupa yakası lansman konseri ise, 26 Ekim Cuma akşamı Salon İKSV’de gerçekleşecek ve gecede Bülent Ortaçgil, Barlas’ın sahnesine konuk olacak.

İstanbul müzik sahnesinin tanınmış müzisyen ve prodüktörlerinden Barlas Tan Özemek’in albümü “Yalancılar Kahvesinde”, Ada Müzik etiketiyle yayınlandı.

Sezen Aksu’dan Bülent Ortaçgil’e, Marshall Allen’dan Korhan Futacı’ya, bir çok usta isme sahnede ve stüdyoda eşlik ettiği projelerin yanı sıra, Gaye Su Akyol ve  Yasemin Mori’nin albümlerinde prodüktör kimliğiyle karşımıza çıkan ve kurucularından olduğu Kara Orkestra, Marika gibi doğaçlama müzik gruplarından da  tanıdığımız Barlas Tan Özemek’in ilk solo albümü de olan “Yalancılar Kahvesinde”, 8 şarkıdan oluşuyor.

 “Şiirler müzikleriyle geldi”

Albümde, Ercüment Ortaçgil’in ortaya çıkmamış kayıtlarından esinlenerek bestelediği “Şarkıcı” ve 80'li yılların öncü gitaristlerinden Bill Frisell’ın melodisinden yola çıkarak kaydettiği Eyvallah” dışındaki tüm şarkıların müziklerini üstlenen Barlas Tan Özemek, şiir uyarlaması olan “O ve Ben” ile “Kirtim Kirt” dışındaki şarkıların da söz yazarlığını yaptı. Sait Faik Abasıyanık ve Enver Gökçe’nin aynı adlı şiirlerinden bestelediği şarkılar için Barlas Tan Özemek, “Bu şiirlerin müziği vardı, duyuyordum. Benim tek yaptığım bunu daha çok insanın duymasına aracı olmaktı” diyor.

“Romantik ve metalik hisler birleşti”

Albümünü “Gündüz de gece de dinlenebilecek masallardan, hayal ile gerçek arası bir rüyadan, 90’lar çocukluğunun süper kahramanları ve çizgi filmlerinin fantastikliğinden, uyku ile uyanıklık arasında duyulan seslerden, eski ile yeni arası bir sound’dan oluşuyor” sözleriyle tarif eden Barlas Tan Özemek, “Eski dönem romantikliği ile çağımızın metalik hislerinin birbirine karıştığı bir albüm oldu ‘Yalancılar Kahvesinde’. Eskiyi özleyen ve arayan değil; geçmişi de unutmadan, bugünde ve şu anda yaşadığını da hep hatırlayarak, kimi zaman kederli, kimi zaman neşeli, kimi zaman kızgın, anlamsız, dilsiz, sözsüz, kimi zaman terk edilmiş, üzülmüş, yeniden başlamış bir adamın dünyası bu” diyor.

Müzikseverleri güzel bir sonbahar akşamında da, romantik bir yaz gecesinde de dinleyecekleri şarkıların beklediğini söyleyen Barlas Tan Özemek, “Mevsimsiz ama illa ki romantik zamanların şarkıları bunlar. Dinleyenlerin içinde kendilerini rahat ve ait hissedecekleri bir dünyanın zamanında akıp gidiyorlar” yorumunu yapıyor.

Usta müzisyenler bu albümde buluştu

Hayyam Stüdyoları’nda Sinan Sakızlı ve Can Aykal tarafından kaydedilen ve Co-Prodüktörlüğü’nün yanı sıra Ses Süpervizörlüğünü de Başar Yurtçu’nun yaptığı “Yalancılar Kahvesinde”, Berke Can Özcan, Cem Aksel, Çağrı Sertel, Turgut Alp Bekoğlu gibi usta isimlerini bir araya getiren özel bir proje oldu. Barlas’a albümde, basta Ozan Kısaparmak, synth’lerde Burak Irmak ve Alican İpek, klasik gitarda Selim Saraçoğlu, udda Can Kandaz, geri vokallerde de Özge Fışkın ve Bora Genel eşlik etti. Albümün mikslerini Başar Yurtçu ve Feryin Kaya, master’ını Cem Büyükuzun yaparken, tasarımlarını Faruk Geyran, fotoğraflarını da Leo Xandre üstlendi.

26 Ekim’de Salon İKSV’de!

Albümün Anadolu yakasına özel lansman konseri, 2 Ekim’de Moda Kayıkhane’de gerçekleşti ve gecede Gaye Su Akyol, Bartu Küçükçağlayan ve Özge Fışkın da albümden şarkılar söyledi. Albümün Avrupa yakası lansman konseri ise, 26 Ekim Cuma akşamı Salon İKSV’de gerçekleşecek ve gecede Bülent Ortaçgil, Barlas’ın sahnesine konuk olacak.

Müzik hep vardı

Barlas Tan Özemek, 1987 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Dayıları Bülent ve Ercüment Ortaçgil sayesinde müziğin sıkça konuşulduğu ve dinlendiği bir ailede büyüdü. Müzikle çok küçük yaşlarda tanışması onu ilkokuldan başlayarak tüm eğitim süreci boyunca müziğe yakın kıldı. Lise son sınıfta okurken Emrah Kara, Gürkan Bozacı ve Onur Öztürk ile Kırkaltı adlı rock müzik grubunu kurdu. Grubun özellikle üniversiteli gençler arasında yayılan ünü onları 2008’de yayınladıkları ve Ercüment Subaşı’nın müzik prodüktörlüğünde yaptıkları “Kırkaltı” adlı albüme ulaştırdı. Özkan Uğur bestesi “Olduramadım”a yaptıkları düzenleme grubu daha geniş kitlelerle buluşturdu.

Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde okurken yolu Korhan Futacı ve Selim Saraçoğlu ile kesişti ve birlikte kurdukları Korhan Futacı ve Kara Orkestra ile Türkiye'de ve yurtdışında bir çok konser verdi. Aynı dönemde müzik prodüktörlüğüne ve aranjörlüğe başladı. Futacı’nın stüdyosu Atölye'de onlarca albüm prodüksiyonuna aranjör, prodüktör, besteci ve icracı olarak imza attı. Gaye Su Akyol’un ilk albümü “Develerle Yaşıyorum”un prodüktörlerinden biri olan Özemek, Korhan Futacı ile birlikte de Yasemin Mori’nin “Deli Bando” adlı albümünü yaptı. Aralarında Peter Brötzmann, Joe Mcphee, William Parker’ın da olduğu bir çok doğaçlama ve avangard müzik efsanesiyle kayıtlar yaptı, aynı sahneyi paylaştı. Berke Can Özcan ve Korhan Futacı ile birlikte kurdukları “Marika”nın yanı sıra KONSTRUKT adlı grupla doğaçlama konserler verdi. Bülent Ortaçgil, Sezen Aksu, Yasemin Mori, Gaye Su Akyol, Göksel gibi isimlerle aynı sahnede çaldı. Berlin Film Festivali’nden ödüllü Mete Gümürhan belgeseli “Genç Pehlivanlar”ın (2016) müziklerini yaptı.

2017 yılında soloya yöneldi ve ilk teklisi Ayna Kırıldı”yı yayınladı. Prodüktörlüğünü Bülent Ortaçgil ile Selim Saraçoğlu’nun üstlendiği; söz, müzik ve düzenlemesi kendine ait olan teklide Özemek’e Ediz Hafızoğlu, Çağrı Sertel, Erdal Akyol, Mahmut Albulak, Justin Shturtz gibi usta isimler eşlik etti. Aynı yılın sonunda çıkardığı ve Hayyam Stüdyoları’nda canlı kaydedilen ikinci teklisi “Kediler”de, şarkının yaratıcısı Bülent Ortaçgil ile düet yaptı. Prodüktörlüğünü kendi yaptığı, ilk solo albümü “Yalancılar Kahvesinde”, 28 Eylül 2018 tarihinde Ada Müzik’ten çıktı.

“Yalancılar Kahvesinde”yi dinlemek ve indirmek için:

Barlas Tan Özemek Spotify

Barlas Tan Özemek i-Tunes

Barlas Tan Özemek / Yalancılar Kahvesinde

2018, Ada Müzik

Yalancılar Kahvesi

Söz, Müzik & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

Bu Kış Hastalandım

Söz, Müzik & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

Eyvallah

Söz & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

zik: Bill Friesel, Barlas Tan Özemek

Aslan Dostum

Söz, Müzik & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

Şarkıcı

Söz & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

zik: Barlas Tan Özemek, Ercüment Ortaçgil

O ve Ben

Şiir: Sait Faik Abasıyanık

Müzik & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

Kirtim Kirt

Şiir: Sait Faik Abasıyanık

Müzik & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

Parti

Söz & Düzenleme: Barlas Tan Özemek

zik: Barlas Tan Özemek, Ercüment Ortaçgil

Prodüktör: Barlas Tan Özemek

Co-Prodüktör - Ses Süpervizörü: Başar Yurtçu

Barlas Tan Özemek: Gitarlar

Çağrı Sertel: Hammond, Organ, Synthesizer, Bass Synthesizer

Turgut Alpbekoğlu: Davul (1, 2, 4, 6)

Cem Aksel: (5, 7, 8)

Berke Can Özcan: Perküsyon (1, 6, 7, 8), Davul (3)

Ozan Kısaparmak: Bass (2, 3, 4, 5, 6, 8)

Burak Irmak: Synthesizer (2, 4, 5, 8)

Selim Saraçoğlu: Klasik Gitar (6)

Alican İpek: Synthesizer (4)

Can Kandaz: Ud (6)

Özge Fışkın: Geri Vokal (5, 6)

Bora Genel: Geri Vokal (7, 8)

Kayıt: Hayyam Stüdyoları (Sinan Sakızlı, Can Aykal)

Kayıt Asistanı: Ceylan Akçar

Vokal Koçu: Özge Fışkın

Miks: Başar Yurtçu, Feryin Kaya

Master: Cem Büyükuzun

Tasarım: Faruk Geyran

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...