Bakan Ersoy'dan Bergama'ya Milyarlık Müjde

Bir dizi ziyaret için İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bergama’yı da ziyaret ederek yeni dönemde ilçeye yapılacak yatırımları müjdeledi.

Bakan Ersoy'dan Bergama'ya Milyarlık Müjde
22 Şubat 2024 - 17:47
Bir dizi ziyaret için İzmir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bergama’yı da ziyaret ederek yeni dönemde ilçeye yapılacak yatırımları müjdeledi.

Cumhur İttifakı Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Doğruer ile birlikte, yeni dönemde Bergama’nın kültür ve turizm markasını güçlendirecek yatırım alanlarında incelemelerde bulunan Bakan Ersoy’a; İzmir Valisi Süleyman Elban, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Milletvekilimiz Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Cumhur İttifakı Bergama İlçe Başkanları Sebahattin Güzel ve Hasan Hüseyin Engin eşlik etti.



Bergama’nın ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği yeri almasını sağlayacaklarını belirten Mehmet Nuri Ersoy, Bergama için 1 milyar TL kaynak öngörüldüğünü belirtti. Yıllık ortalama 500 bin civarında turistin geldiği Bergama’ya yatırımların yapılmasıyla 1.5 milyonun üzerinde turist kapasitesine çıkaracaklarını açıkladı.

“GELECEĞE MİRAS BERGAMA” PROJESİ
Asklepion’da düzenlenen “Geleceğe Miras Bergama” basın lansmanında açıklama yapan Mehmet Nuri Ersoy, arkeolojik kazıların 12 aya yayılmasıyla çok ciddi kazanımlar elde edildiğini, yabancı kazı çalışmalarının başına Türk bilim insanlarından koordinatör görevlendirerek yerli ve milli bir sayfa açıldığını, 60 yılda yapılanlara eşdeğer işi 4 yılda yaptıklarını belirtti. Geleceğe Miras Bergama projesinde yapılacaklar arasında Dionysos Tapınağı’nı ayağa kaldırma, Zeus Sunağı’na yönelik olarak arazide korunan mimari blokların orijinal yerine yerleştirilmesi, Tiyatro’da geçmiş yıllarda yapılan betonların sökülmesi, Akropol’de mevcut travers döşemelerinin iyileştirilmesi ve Kızılavlu Çevre Düzenleme projeleri bulunuyor. Ayrıca Kızılavlu’da ortaya çıkarılan büyük boyutlu odaların kazısı yapılacak ve koruma çalışmaları yaparak üstü çatı ile örtülecek. Antik dönemin en ünlü şifa merkezi olan Asklepion’un ve Sütunlu Cadde’nin restorasyonu yapılarak daha görünür hale getirilecek.

ASKLEPİON VE AKROPOL GECE AYDINLANACAK
Yapılacak en önemli düzenlemelerden bir tanesi Akropol ve Asklepion alanlarında gece aydınlatma çalışmalarının başlaması olacak. Bütüncül bir çevre düzenleme projesi ile tüm Pergamon antik kentinin gece aydınlatması yapılarak gece ziyaretine açılacak. Ulusal ve uluslararası kültür-turizm vitrininde hak ettiği öncelikli yerin alınmasını sağlayacak olan projeler için öngörülen bütçe ise tam 1 milyar TL oldu.

Asklepion’da gerçekleşen basın lansmanı ardından Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy, Bergama Belediyesi Ilıca Sosyal Tesisleri’nde vatandaşlarla buluşarak taleplerini dinledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...