Aşıklar Manisa'da Kıran Kırana Atıştı

Manisa 3. Geleneksel Aşıklar Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Kıran Kırana Aşık Atışmaları’, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi.

Aşıklar Manisa'da Kıran Kırana Atıştı
07 Ekim 2023 - 22:07

Manisa 3. Geleneksel Aşıklar Bayramı’nda Aşıklar Hünerlerini Sergiledi

Manisa Büyükşehir Belediyesi, aylık kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, Manisa 3. Geleneksel Aşıklar Bayramı etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen ‘Kıran Kırana Aşık Atışmaları’nda Türkiye'nin farklı illerinden gelen aşıklar, hünerlerini sergiledi.
 
Manisa 3. Geleneksel Aşıklar Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Kıran Kırana Aşık Atışmaları’, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aşık atışmasında, Aşık Nuri Şahinoğlu, Aşık Peri Gülgez, Aşık Ali Cenani, Aşık Ozan Nihat, Aşık Ali Rıza Ezgi, Aşık Osman Feryadi, Aşık Yakup Temelli, Aşık Erzade Kapan ve Aşık Ensar İpek yer aldı. Geleneksel Türk kültürünün önemli bir parçası olan aşık atışmasında, ozanlar, atışmalarla hem hünerlerini sergiledi hem de izleyicilere keyif dolu anlar yaşattı. Manisa’ya konuk olan ozanlar, seslendirdikleri birbirinden güzel halk müziği ezgileriyle de mest etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı