Arça, damakta iz bırakan lezzetleri ile dikkat çekiyor

İstanbul’un yükselen yıldızı Haliç bölgesinde yer alan ve benzersiz bir manzara sunan Arça Restaurant & Grill, geleneksel yöntemlerle hazırlanan sevilen mezelerin çeşitliliği ve damakta iz bırakan lezzetleri ile dikkat çekiyor.

Arça, damakta iz bırakan lezzetleri ile dikkat çekiyor
08 Ocak 2024 - 22:10

EN SEVİLEN MEZELER ARÇA’DA!

İstanbul’un yükselen yıldızı Haliç bölgesinde yer alan ve benzersiz bir manzara sunan Arça Restaurant & Grill, geleneksel yöntemlerle hazırlanan sevilen mezelerin çeşitliliği ve damakta iz bırakan lezzetleri ile dikkat çekiyor. 
 
İstanbul’un giderek hareketlenen bölgesi Haliç’te açılan Arça Restaurant & Grill, şef Cenap Öztekin Varol yönetiminde mutfağımızın vazgeçilmezi mezelerini en lezzetli şekilde hazırlayarak misafirlerine sunuyor.

Dostlarla oturulan sofraların vazgeçilmezi olan humustan muhammaraya, babagannuştan atoma klasikleşmiş mezelerin en sevilen halleri, Arça’da tam da olması gerektiği gibi servis ediliyor. 

25 yıllık deneyimini Arça’nın mutfağına taşıyan şef Varol, Antep fıstıklı dövme hıyar salatasında, Kayseri Ağırnas’ın özel dorak taşında süzerek kendi yaptığı yoğurdu kullanıyor. Yoğurdun lezzet ve kıvamını arttıran ise, içine katılan manda kaymağı… Dövme hıyar salatası, mutfakta hazırlanan fıstıklı dereotu yağı eşliğinde servis ediliyor. Humus ise çifte kavrulmuş tahiniyle Antakya usulü sunuluyor. 

Çiğ köfteden patatesli hingele, içli köfteden Antep peyniri kızartmaya birbirinden lezzetli tabaklar, mevsime uygun özel tatlarla da zenginleştiriliyor. 

Adını, ardıç ağacının olumsuzlukları uzaklaştırıp güzellikleri getirdiğine inanılan simgesel anlamından alan Arça, ardıç ağacının bu özelliğini günümüzde de Arça’daki dost sofralarında yaşatmayı hedefliyor.

Kapsamlı bir rakı ve şarap listesi de bulunan Arça Restaurant & Grill, bir dost sofrasından, özel günlerde aileyle bir araya gelinen kutlama masalarından beklenenleri en güzel lezzetler ve hizmet eşliğinde sunarken, zarif atmosferi, Türkçe şarkıları ve Haliç’in benzersiz tarihi manzarası da sofraları tamamlıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu