Aliağa'da İlköğretim Haftası Etkinliklerle Kutlandı

İzmir-Aliağa (19.09.223) – Aliağa’da ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen resmi tören ve etkinliklerle kutlandı.

Aliağa'da İlköğretim Haftası Etkinliklerle Kutlandı
19 Eylül 2023 - 21:59
İzmir-Aliağa (19.09.223) – Aliağa’da ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen resmi tören ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk gününde Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunarken ikinci gün PETKİM İlkokulu’nda düzenlenen program kutlamalara renk kattı.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından PETKİM İlkokulu bahçesinde organize edilen kutlama programına; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Yarbay Volkan Gürler, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Can Gökgöz, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kutlama programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz yaptı. Akyüz, şunları söyledi: “Bugün, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın sevinç ve mutluluğu içindeyiz. Yeni öğretim yılında da eğitim ordusu olarak en kıymetli emanetimiz olan yavrularımızın sorumluluğunu yüreğimizde taşıyoruz. Öğrencilerimizi, hayat boyu öğrenmeyi ve çok çalışmayı ilke edinen, bilimsel ve toplumsal sorumluluklarını içselleştirmiş, tarihini bilen, manevi değerlerini özümsemiş, en önemlisi de mutlu bireyler olarak yetiştireceğiz. İnanıyorum ki öğrenim hayatı boyunca en iyi dostu güzel ahlakı, en güçlü silahı bilgi olan, öğrenmeye, sanata, milletine ve vatanına tutkulu, hayallerinin peşinden koşan çocuklarımız Türkiye Yüzyılının mimarları olacaktır”


Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney: “Çocuklarımızı Ahlaklı Birey Olarak Yetiştirmek Zorundayız”

Ülke ve millet olarak hedeflere ulaşılabilmesi için çocukların yarınlara en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini ifade eden Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “2023-2024 Eğitim Öğretim dönemi öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olsun. Ülkemizin geleceği adına gerek fiziki, gerek eğitim imkanları, gerekse güvenlik açısından evlatlarımız için her şeyi yapıyoruz. Tabi ki evlatlarımızın gözlerindeki ışıltıyı görüyoruz. Bu ışıltı bizi önümüzdeki yıllarda dünyadaki en güçlü ülkelerden biri haline getirecek. Teknolojinin her türlü imkanlarını kullanırken en önemlisi evlatlarımızı, çocuklarımızı ahlaklı birey olarak yetiştirmek zorundayız” dedi.


Öğrencilerin Gösterilerine Büyük Alkış

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler büyük alkış alırken yine öğrenciler tarafından sahnelenen Anadolu Ateşi gösterisi ile çocuk korosu izleyenlerin beğenisini kazandı. İlköğretim haftası kutlama programı Kaymakam Zekeriya Güney ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar beraberindeki heyetin sınıf ziyaretleriyle son buldu.  

Bakırçay Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"