AKUT: Arhavi sel felaketinde 576 kişi ve 4 köpek tahliye edildi

Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle, AKUT Rize ekibi, AFAD ve Deniz Polisi’nin birlikte gerçekleştirdiği operasyonda 576 kişi ve 4 köpek tahliye edildi.

AKUT: Arhavi sel felaketinde 576 kişi ve 4 köpek tahliye edildi
24 Temmuz 2021 - 15:48
Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle, AKUT Rize ekibi, AFAD ve Deniz Polisi’nin birlikte gerçekleştirdiği operasyonda 576 kişi ve 4 köpek tahliye edildi. Rize’yi de etkileyen sel felaketi operasyonuna, AKUT Rize ekibi 12 gönüllüsüyle katıldı.  

Güçlü Uzunalioğlu: “576 kişi ve 4 köpeğin tahliye edilmesi gerçekten büyük bir başarıdır.”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKUT Rize Ekip Lideri Güçlü Uzunalioğlu, başta Arhavililer olmak üzere, tüm Artvin ve Rizelilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Sel felaketleri birçok arama kurtarma şeklinin birlikte yapıldığı operasyonlardır. Çok sert ve kısa süreli afetlerdir ve çok zordur arama kurtarma yapmak. Botlarla, hatta bizzat suya girerek, dalarak arama ve tahliye yaparsınız; özel cihazlarla, sondalarla balçık içinde de aramalar yaparsınız. En önemli sorunların başında balçık geliyor, suyun yüzeyini değil, su çekilince balçığın içine de bakmanız gerekiyor. Bu operasyonda 576 kişiyi ve 4 köpeği kurtarmaktan büyük mutluluk duyuyoruz; bu gerçekten büyük bir başarı ve bunun gururunu da yaşıyoruz.” dedi. 

"Sel felaketinde önceden tahliye ve doğru yapılaşma, neredeyse tek çözüm"

Karadeniz Bölgesi için önemli uyarılarda da bulunan Uzunalioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “İklim değişikliği, küresel ısınma sonucu, özellikle Karadeniz Bölgemizde sel afetinde hızlı bir artış var. Eskiden beri sel afeti Karadeniz Bölgesi’nin neredeyse birincil afetidir ve Haziran-Eylül ayları arasında sıklıkla yaşanır ama artış çok net. Doğal olarak bu afetler beklenen afetlerdir. Vatandaşlarımızın, özellikle hava durumu bilgilerini ve uyarılarını dikkate alması ve önceden gereken tahliyeleri yapması, sel felaketi için en önemli önlemdir. Sel felaketleri için alınacak bir başka önlem ise, hatalı yapılaşmadır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"