AK Partili Kırkpınar'dan CHP'lilere "sessizlik" tepkisi

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: “ikiyüzlülük üzerine siyaset yapılmaz”

AK Partili Kırkpınar'dan CHP'lilere "sessizlik" tepkisi
03 Eylül 2020 - 16:18
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, RTÜK tarafından alınan kararla TELE1 ekranlarının 5 gün süreyle kapatılmasına tepki gösteren CHP'li bazı isimlerin, Yunanistan'ın Meis Adası'nda görev yapan Anadolu Ajansı (AA) ekibinin tehdit edilmesi ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde basın mensuplarının darbedilmesi karşısında sessizliğe büründüğünü söyledi. 

TELE1'in kapatılmasına tepki gösterenlerin, CHP gençlik kolları kongresinde görevini yapan gazetecilerin darp edilmesi olayına ve Meis adasındaki AA Muhabirlerinin tehdit edilmesine karşı tepkisiz kaldığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP'nin olaylar karşısındaki sessizliğini eleştirdi. Duruma tepki gösteren Kırkpınar, “Siyasetin bir ahlaki ve bir tutarlılığı vardır. CHP’liler maalesef ve bu ahlaka ne bu tutarlılığa haiz olmamışlar” dedi. 

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP gençlik kolları kongresinde görevini yapan gazetecilerin darp edilmesinin yankıları halen devam ediyor. Gazetecilere yapılan saldırıya ve bugün Yunanlılar tarafından Meis adasında görevini yapan AA Muhabirlerinin tehdit edilip baskıya uğramalarına sessiz kalan CHP’li bazı isimlere tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, “ikiyüzlülük üzerine siyaset yapılmaz” diyerek şu açıklamayı yaptı: “İzmir’de CHP Gençlik Kolları kongresinde gazetecilerin darp edilmesine ve AA Muhabirlerinin Meis adasında Yunanlılar tarafından baskı görüp tehdit edilmesine sessiz kalanlar, yaptığı yayınlar ile toplumu defaten kin ve düşmanlığa sevk eden Tele1’in ceza almasına tepki gösteriyorlar.  CHP’li bazı milletvekilleri, görevini yapan gazetecilere yapılanları görmezden gelip yandaş medyalarına nasıl da sahip çıkıyorlar. Yalan, iftira, seviyesizlik ve tarafgirlik üzerine siyaset yapan bir zihniyetten ülke ve millet için hiçbir şey beklenemez.  İkiyüzlülük üzerine de siyaset yapılmaz.”

TÜRKİYE’Yİ GELECEĞE TAŞIMANIN DERDİNDEYİZ
AK Parti olarak Türkiye’yi geleceğe taşımanın gayreti içerisinde olduklarını sözlerine ekleyen Kırkpınar, “Biz ülkemizi ve milletimizi düşünerek siyaset yaparken, muhalefet ise bunu engellemek için her yolu mubah görüyor.  Eleştiri yapmak herkesin en doğal hakkıdır. Ancak defalarca milletimizi kin ve nefrete sürükleyen haksız ithamlarda bulunarak kurgu yapan bir yayın kuruluşunun ceza alması üzerine hükümetimizi baskıcı diye eleştirmek, tam manasıyla yalan ve iftiradır. AK Parti; Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanmış ülkemizde yıllarca sol zihniyet tarafından hiçe sayılan demokrasi ve hukukun üstünlüğünü egemen kılmak için mücadele etmiştir. Bunları görmezden gelen CHP’lilerin yaptığı siyaset değildir.  Azıcık siyaset bilen birisi CHP’lilerin yaptığının siyaset olduğunu söyleyemez. Çünkü siyasetin bir ahlakı vardır. Yalan üzerine, nefret üzerine, düşmanlık üzerine, iftira üzerine siyaset yapılmaz. Siyasetin bir tutarlılığı vardır. Siyasetin bir çizgisi vardır” ifadelerini kullandı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...