Adalar Belediyesi ve TEV'den iş birliği: Okutan Adalar Projesi üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlayacak

Adalar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV), gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için önemli bir iş birliğine imza attı.

Adalar Belediyesi ve TEV'den iş birliği: Okutan Adalar Projesi üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlayacak
08 Haziran 2022 - 11:21

Adalar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV), gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için önemli bir iş birliğine imza attı.  İş birliği kapsamında gençlerin eğitim koşullarını iyileştirebilmek, onlara daha aydınlık ve güzel bir gelecek kurabilmek için Okutan Adalar projesi hayata geçirildi. Proje ile Adalar’da ikamet eden ve maddi nedenlerle eğitimine devam etmekte güçlük çeken üniversite öğrencilerine yılsonuna kadar burs desteği verilecek. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, bugün TEV ile önemli bir adım attıklarını, bundan sonra da hep beraber gençlerin geleceğini güvence altına almak için çalışacaklarını kaydetti. 

Adalar Belediyesi ve Türk Eğitim Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen Okutan Adalar Projesi ile üniversite öğrencilerine burs desteği sağlanacak. Proje ile Büyükada, Kınalıada, Burgazada ve  Heybeliada’da yaşayan Adalılar, Adalar’da ikamet eden ve maddi nedenlerle eğitimine devam etmekte zorlanan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim desteği verecek. Projeye katılmak isteyen Adalılariçin Türk Eğitim Vakfı’nda burs fonu oluşturulacak. Burs fonunda biriken destekler Türk Eğitim Vakfı tarafından öğrencilere burs olarak verilecek.

Okutan Adalar Projesi’nin lansmanı 7 Haziran Salı günü, Büyükada Anadolu Kulübü’nde yapıldı.Lansmana Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve Ada sakinleri katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Sözlerime ‘Eğitim şarttır’ diyerek başlamakistiyorum. 55 yıllık eğitim çınarı olan TEV gibi kurumların Türkiye’de çok değerli olduğunu düşünüyorum.Bu nedenle Türk Eğitim Vakfı’nın bu önemli çalışmalarının Türkiye’nin gençlerine fayda sağladığını görüyoruz.  Türkiye’defırsat eşitsizliği, kız çocuklarının okuyamaması gibi sorunlarla mücadelede yaptığı önemli çalışmalarla TEV’i bir kez daha alkışlamak istiyorum. Eğitimde fırsat eşitsizliği sorunu hepimizin en önemli sorunlarından biri. Hem teknoloji hem de nizami anlamda dünya ülkeleriyle yarışabilmemiz için özellikle içinden geçtiğimiz dönemde dayanışma gerekmektedir. Bugün burada bir araya gelerek önemli bir adım attık. Bundan sonrası hep beraber çalışarak çocuklarımızın geleceğini güvence altına almaktır” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş: Eğitim her insanın hakkıdır

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise “Eğitim, toplumlar için geleceğe açılan tek yoldur. Bu yüzden eğitim insanın ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırımdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyetleri yakalama yolunda eğitimin çok önemli olduğuna inanıyoruz.  Eğitim her insanın hakkıdır. TEV 1967 yılından beri bu amaçla fırsat eşitliği yaratmakta, kız- erkek tüm çocuklarımızıneğitim almasına önem göstermektedir. 55 yıl önce aralarında Vehbi Koç’un da bulunduğu 205 gönlü zengin iş insanı bir araya gelerek Türk Eğitim Vakfı’nı kurmuştur. O günden bu güne kadar Türk Eğitim Vakfı çocuklarımıza yurt içi ve yurt dışında 270binden fazla burs imkanısağlamıştır. TEV, Türkiye’nin eğitim vakfı olarak toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren, eğitime inanan ve eğitimde fırsat eşitliğini gözeten bir eğitim çınarıdır. Bundan kısa bir süre önce Kadıköy Belediyesi ile Okutan Kadıköy Projesi’ni başlattık. Bugünde Adalar Belediyesi ile Okutan Adalar Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde bu projelerin diğer ilçelere örnek olmasını diliyorum”diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"