Abalıoğlu Yağ'dan İzmir'e 2 Yeni Yatırım

İzmir'in Aliağa ilçesinde Türkiye'nin en yüksek kapasiteli ve en ileri teknolojisine sahip bitkisel yağ tesislerinden birini kuran Abalıoğlu Yağ, İzmir’de iki yeni yatırım gerçekleştiriyor.

Abalıoğlu Yağ'dan İzmir'e 2 Yeni Yatırım
07 Aralık 2023 - 22:56

Aliağa'da Türkiye'nin en yüksek kapasiteli ve en ileri teknolojisine sahip bitkisel yağ tesislerinden birini kuran Abalıoğlu Yağ, İzmir’de iki yeni yatırım gerçekleştiriyor.

İzmir Çiğli’deki tesisine ek yatırımla günlük 1.000 ton soya fasülyesi işleme kapasitesi ile toplam 1.400 ton üretim gerçekleştirecek. Aliağa’daki tesisinde ise soya fasülyesi işleme kapasitesini 2025 sonu itibarıyla günlük 2.500 tona çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasına adını yazdıran Abalıoğlu Yağ; teknoloji ve insan kaynağına yaptığı yatırımların yanı sıra üretim ve ihracat atılımlarıyla istihdam yaratmaya ve büyüyerek Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ediyor. Abalıoğlu Yağ yaptığı yatırımlar ile İzmir Çiğli, Aliağa ve Mersin fabrikalarında toplamda 4.900 ton soya fasülyesi işleme kapasitesine sahip olacak.

Aliağa’da 100 dönüm arazi üzerinde kurulacak yeni tesiste günlük 2.500 ton soya fasülyesi işleme kapasitesine ulaşacak olan şirket, bu yatırımıyla, Türkiye’nin SPC olarak adlandırılan ilk soya protein konsantresi üretimini de devreye sokarak, hayvan beslemede ham madde olarak kullanılan yüksek proteinli soya küspesi üretimiyle ürün gamını çeşitlendirecek. Bu yatırımlarla Aliağa’daki mevcut tesislerinde ayçiçek çekirdeği kırma kapasitesini de artırmış olacak.

Her iki yatırımın da projelendirmeleri için dünyanın alanında önde gelen mühendislik firmaları seçildi. Aliağa’daki yatırımın projesini; proses teknolojilerinde mühendislik hizmeti veren, dünyanın alanındaki en yaratıcı lider şirketi olarak tanımlanan Crown gerçekleştirirken Çiğli’deki yatırımı, İtalya’nın önde gelen mühendislik firması Andreotti Impianti ile yüksek kalite makine ve teknoloji üretimi yapan İsviçre merkezli Bühler AG gerçekleştiriyor.

Yatırım hakkında açıklama yapan Abalıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Abalıoğlu; “Bu iki yeni yatırımımızla İzmir’deki tesislerimizi toplam 200 bin metrekareye çıkarmış oluyoruz. İzmir Çiğli’deki ek tesisimizin 2024 yılında faaliyete geçmesi ile tesisimiz, günlük 1.400 ton soya fasulyesi işleme kapasitesine sahip olacak. 2025 yılı içinde ise Aliağa’daki yatırımımızı sonuçlandırarak faaliyete almayı hedefliyoruz. Köklü geçmişimiz, işimize gösterdiğimiz özen, teknoloji ve insan kaynağına yaptığımız yatırımlar ve bilgi birikimimiz sayesinde sadece ülkemizde değil, global pazarlarda da büyüyoruz. Bugün 40’tan fazla ülkeye ayçiçek yağı ve soya yağı ihracatı yapıyoruz. Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Gana, Hindistan, İngiltere, Mısır, Ruanda ve Senegal gibi dünyanın dört bir yanındaki pazarlara ulaşıyoruz.’’ dedi.

Abalıoğlu Yağ, ISO’nun 2022 yılında 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' değerlendirmesinde 66. sıradaki yerini koruyarak üretim ve yatırımları ile Türkiye ekonomisine ve istihdamına katkılarını sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı