13. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği renkli geçti

İzmir’in doğa cenneti ilçesi Karaburun’da düzenlenen “13. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği” Küçükbahçe Köyü’nde vatandaşların yoğun katılımı ile renkli anlara sahne oldu.

13. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği renkli geçti
28 Kasım 2022 - 12:26

Karaburun’da “turuncu aşk” ile 13’üncü buluşma

İzmir’in doğa cenneti ilçesi Karaburun’da düzenlenen “13. Karaburun Batı Köyleri Mandalina Şenliği” Küçükbahçe Köyü’nde vatandaşların yoğun katılımı ile renkli anlara sahne oldu. İlçede narenciye üretiminin merkezi konumunda olan Küçükbahçe’deki şenlikte, Parlak ve Salman Köyleri’nin de ürünleri ziyaretçilerle buluştu. Karaburun Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen şenlikte; mandalina, yöresel yiyecek ve içeceklerin satıldığı stantlar ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı.


“YERELDE KALKINMA” VİZYONU

CHP Milletvekili Kani Beko, Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç’in de katıldığı şenlikte konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan,  pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra gerçekleşen festivalin, yarımadanın gizli cennetleri olan batı köylerinin kalkınmasında, önemli bir işlev yüklediğini söyledi.

Mandalina üreticilerinin yoğun emek isteyen zahmetli süreçleri tamamlayarak, ürünlerini sofralara ulaştırdıklarına dikkat çeken Erdoğan, yerel yönetim olarak ürünlerin daha fazla katma değer yaratması için işleme tesisi kurma çalışmalarına başlayacaklarını dile getirdi.
İlçedeki tarımsal üretime “yerelde kalkınma” vizyonu ile destekleme devam edecekleri mesajını veren Erdoğan, hem üreticinin refahı hem de vatandaşın sofrasına sağlıklı ve ucuz gıdanın ulaşmasında pay sahibi olduklarını belirtti.


ATÖLYELER İLGİ ODAĞI OLDU

13’ncü Batı Köyleri Mandalina Şenliği; Ziraat Mühendisi Bilge Keykubat ve Genç Yerel Üretici olan Alişan Özaydın “Karaburun Yarımadası’nda Mandalinanın Tarihçesi ve Mandalina Yetiştiriciliği” konulu söyleşisi ile devam etti. Kolonya, esans, mandalina cipsi ve mandalinalı lezzetler ile ilgili çeşitli atölyeler ile ziyaretçiler keyifli saatler geçirdi. 

YARIŞMALARDA BÜYÜK HEYECAN
Ziyaretçilere gün boyu şenlikte, “En Güzel Mandalina”, “En İyi Mandalina Yetiştiricisi”, “Geleneksel Mandalina Güzeli”, “En Güzel Mandalina Fotoğrafı’’ yarışmaları da düzenlendi.
En Güzel Mandalina Yarışması’nda en iyi ve en kaliteli mandalinayı yetiştiren üreticiler değerlendirildi. Yarışmada, Küçükbahçe Köyü’nden Mustafa Bozoklu “En İyi Mandalina Yetiştiricisi” seçildi. Karaburun Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Alpaslan Bilen, Parlak Köyü Muhtarı Kadriye Gültekin ve iş insanı Kasım Büber’in jüri üyeliğini yaptığı “Mandalinalı Tatlılar ve Yemekler Yarışması”nın birincilik ödülü ise Mandalinalı Makaron yemeği Senem Teke’nin oldu. “En Güzel Mandalina Fotoğrafı” yarışmasında ise Büşra Sarıca birinci, Berna Cevirgen ikinci, Berkan Caferoğlu üçüncü seçildi.

Geleneksel Mandalina Güzellik Yarışması’nda ise Küçükbahçe’nin en güzel kızları seçildi. Yarışmada Gizem Aykurt birinci, Yaren Dönmez ikinci ve Deren Erdemir üçüncü seçilirken, birbirinden güzel hediyelerin de sahibi oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"