SERBEST KÜRSÜ

SERBEST KÜRSÜ

Sizden gelenler...

Bu Kez Oynamadı, Yazdı

28 Aralık 2018 - 00:09

Başarılı oyuncu Selen Uçer, kendi yazdığı yeni oyunu “Tutsana Ellerimi” ile büyük ses getirecek.

Bir türlü kavuşamayan, sarkıcı Süreyya ve Emniyet müdürü̈ Halil’in bir gazinoda yıllar sonra "zorunlu" olarak karşılaşması ile başlayan hikaye, seyirciyi farklı bir dünyaya götürecek.

Merakla beklenen tiyatro oyunu 29 Aralık Cumartesi günü saat 20:30 İkincikat Loft Performans’ta seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan oyun Ocak ayı boyunca her cumartesi sahnede olacak.

KONU:

“Benim başıma gelmeseydi, komik bir hikâye olurdu!’’

'Yeşilçam aşk hikayesi’ filmlerinin buluşamayan, olamayan aşklarını, bugünün değer yargıları ile sorgulayan bir melodram taşlaması.

Feleğin çemberinden geçmiş̧şarkıcı Süreyya ve Emniyet müdürü̈ Halil, Süreyya'nın çalıştığı bir gazinoda yıllar sonra "zorunlu" olarak karşılaşırlar.

40 yıllık hikayelerini, oraya sahne almak için gelen ve bu kara- komik hikayenin içinde kalan , sosyal medya fenomeni genç̧ ikon-şarkıcı Sibel ile birlikte izleriz. 1980-2016 yılları arası Türkiye’si, dönemin pop müziğinin melankolisi eşliğinde bir film şeridi gibi akar.

Bu coğrafyanın oluşturduğu korku ve yetersizlik hisleri ile kendini baltalayan, yan yana durmayı, el ele vermeyi, güç̧ dengeleri içinde gerçekten sevmeyi bilemeyenlerin birbirleriyle yüzleşebilmeleri mümkün müdür? ‘Nasıl olurdu acaba’ diye düşünürken, bir çırpıda kahkahayla ve hüzünle izleyeceğiniz bir “kırık” aşkın hikayesi bu. Hepimizin kendi hayatlarımızda ‘Tutsana Ellerimi’ dediklerimize... sevgilerle...

Yazan / Proje Direktörü:L. Selen Uçer

Yöneten: Elit Andaç Çam, Kazım Semih Varol

Oynayanlar: Fırat Doğruloğlu, İncinur Sevimli, Ayfer Tokatlı

Dramaturg: Orçun Ucal

Dekor Tasarım: Batuhan Bozcaada

Müzik Direktörü: Burak Erkul, Arzu Alsan

Hareket Düzeni: Dilek İlker Erkul

Kostüm: Taleh Aliyev

Oyun Asistanı: Elif Cömert, Doğan Üstünyavuz

YORUMLAR

  • 0 Yorum