HASAN ESER

HASAN ESER

mahalligundem.com Genel Yayın Yönetmeni

Erdoğan mı, Kocaoğlu mu?

04 Haziran 2017 - 01:09

Hasan Eser / 04 Haziran 2017 - Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘sert ve agresif bir siyasetçi’ olduğu söylenir(!)

Halbuki Cumhurbaşkanı Erdoğan, agresif siyaset konusunda İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eline su dökemez.

Kocaoğlu’nun bugüne kadar yaptığı çıkışları şöyle bir hatırlayınız.

İlçe belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde; CHP Genel Merkezi'ne ve Kılıçdaroğlu'na karşı 'istifa' resti...

Dönemin CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam’a karşı sözlü saldırısı.(2011)

CHP İzmir İl Kongresinde, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ı hedef alan sözleri.(2015)

Millete 'yalaka' yakıştırmasını, zaman zaman basın mensuplarını azarlamasını, bazı meclis toplantılarında sinirlerine hakim olamamasını, eleştirilere tahammülsüzlüğünü ve kendisine yöneltilen sorulara ters cevaplar vermesini es geçiyor, hoş görüyoruz.

Ancak...

İzmir'in en kıdemli belediye başkanlarından Tahir Şahin ile arasında geçen 'adamlık' tartışmasını es geçmek mümkün değil!

Bilindiği üzere...

İZKUŞ toplantısında Aziz Kocaoğlu ile Tahir Şahin arasında fikir ayrılığı yaşandı. (içeriğini merak eden google amcaya sorabilir)

Tahir Şahin, toplantı kararına şerh koyunca...

Kocaoğlu, Şahin'in bu çıkışını sanırım hazmedemedi.

Ve daha sonra yapılan açıklamaya göre; Kocaoğlu, Şahin'i CHP'nin mahrem bilgileri üzerinden vurdu.

Ben bu gelişmelerin altında, öyle börtü-böcek toplantısında yaşanılmış, sıradan bir fikir ayrılığı olduğuna inanmıyorum.

Gelin, "Kocaoğlu ile Şahin arasında vuku bulan olayın perde arkasında ne olabilir?" sorusuna olasılıklar üzerinden birlikte yanıt arayalım.

Şahsi kanaatim o ki, Kocaoğlu etrafında ve yanında  kendinden üstün, yani tehdit oluşturabilecek hiç kimseyi görmek istemiyor!

'Tahir Şahin'in  Aziz Kocaoğlu'nun koltuğuna tehdit oluşturabileceğini de nereden çıkarıyorsun?' diye sorduğunuzu şimdiden duyar gibiyim.

Yahu ne çabuk unuttunuz!

Daha geçen yıl, Tahir Şahin, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak ile CHP'nin İzmir İlçe Örgütlerini kapı kapı gezmediler mi?

Yani, Karşıyaka'da hakkı yenilmiş Cevat Durak ile  büyük ideallere sahip olduğunu bir zaman Mustafa Sarıgül ile yan yana durarak  kanıtlayan Tahir Şahin 'nezaket ziyareti' adı altında üstü kapalı kulis çalışması yapıyormuş gibi bir izlenim verecek...

'Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?' misali...

İzmir'in tek patronu  Aziz Kocaoğlu da bu durumdan hiç rahatsızlık duymayacak, öyle mi?

Tabii olayı ters açıdan da değerlendirmek gerekir.

Malumunuz...

Ankara'da Melih Gökçek'in verdiği kabak tadı misali...

Tahir Şahin de Menemen'de  Sultan Vahdettin döneminden beri belediye başkanlığı yapıyor, yani o kadar eski.

Şaka bir yana,  1999'dan bugüne  Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tahir Şahin'in Menemen'de kişisel gücü CHP'nin gücünden fazla!

Uzatmayalım...

Bu siyasetin doğasında vardır. Bir siyasetçinin ismi, partisinin önüne geçmeye başladı mı, katli vaciptir.

2014 yerel seçimlerinde, Hakan Tartan ile Cevat Durak gibi  İzmir büyükşehir belediye başkanlığına alternatif gösterilen isimlerin siyasi aforoza uğraması da bize gösterdi ki, Kocaoğlu'nun gerçekten alternatif isimlere  tahammülü yok!

Kocaoğlu, son yerel seçimde,  'Oğlum gibi' diyerek, Foça halkının istemediği Gökhan Demirağ'ı  tepeden inme aday yaptırmıştı.

Şimdi aynı Kocaoğlu, 'kızım gibi' diyerek, Seyrek eski belediye başkanı Nurgül Uçar'ı  Menemen belediye başkanlığına hazırlamak isteyebilir.

Aziz Kocaoğlu'na yakınlığı ile bilinen Nurgül Uçar,  2015 genel seçimlerinde CHP'den İzmir milletvekili adayı gösterilmiş, fakat seçilememişti.

Nurgül Uçar, Seyrek Belediyesi'nin yasa gereği kapanmasının ardından CHP'den  Menemen belediye bakanlığına talip olmak istemiş, ama muvaffak olamamıştı.

Demem o ki, her daim sözünden dışarı çıkmayacak Gökhan Demirağ gibi  ilçe belediye başkanlarıyla çalışmayı tercih eden Kocaoğlu, Tahir Şahin'den kurtulmak ve yerine bir dediğini iki etmeyecek Nurgül Uçar gibi bir isimi atamak isteyebilir.

Nihayetinde mühür kimdeyse Süleyman odur. Ha! Aziz Bey'in kendisi bir daha aday olabilir mi?

Kuvvetle muhtemeldir ki mümkündür. Zira Sayın Kılıçdaroğlu da altında kendisinden üstün insanlarla çalışmak istemeyen bir siyasetçi değil mi?

YORUMLAR

  • 0 Yorum