VakıfBank, ligdeki galibiyet serisini 4 maça yükseltti

VakıfBank Spor Kulübü, Vodafone Sultanlar Ligi’nin 17. haftasında VakıfBank Spor Sarayı’nda konuk ettiği Muratpaşa Bld. Sigorta Shop’u 3-0 yendi. Ligdeki galibiyet serisini 7’ye yükselten sarı-siyahlılar toplamda 16. galibiyetini elde etti.

VakıfBank, ligdeki galibiyet serisini 4 maça yükseltti
24 Ocak 2024 - 21:57

VakıfBank ligde üst üste 7. kez kazandı 

VakıfBank Spor Kulübü, Vodafone Sultanlar Ligi’nin 17. haftasında VakıfBank Spor Sarayı’nda konuk ettiği Muratpaşa Bld. Sigorta Shop’u 3-0 yendi. Ligdeki galibiyet serisini 7’ye yükselten sarı-siyahlılar toplamda 16. galibiyetini elde etti. 
 
Vodafone Sultanlar Ligi’nin 17. haftasında Muratpaşa Bld. Sigorta Shop ile karşılaşan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, VakıfBank Spor Sarayı’ndaki maçta rakibini 3-0 mağlup etti. Ligde oynadığı üst üste 7. maçtan da galibiyetle ayrılan sarı-siyahlılar, toplam galibiyet sayısını 16’ya yükseltti. 
 
Çekişmeli geçen ilk sette Jordan Thompson 6 sayı bulurken, VakıfBank Spor Kulübü son bölümde kaptan Gabi ile Zehra Güneş’in sayılarıyla seti 27-25 noktaladı ve öne geçti. İkinci sette file önünde etkili bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip, 23 dakika süren bu seti 25-20 ile kazanarak durumu 2-0’a getirdi. Büyük heyecana sahne olan üçüncü seti de 26-24 ile hanesine yazdıran VakıfBank Spor Kulübü, karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. 
 
Sarı-siyahlılarda; Jordan Thompson 17, Gabi Guimaraes 12 ve Zehra Güneş 10 sayıyla çift haneli sayılara ulaştı.
 

ZEHRA GÜNEŞ: “SEVİYEYİ YÜKSELTİYORUZ”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Zehra Güneş, “Galibiyetten dolayı çok mutluyum. Çünkü sahada iyi bir voleybol vardı. Gün geçtikçe seviyeyi yükseltiyoruz. İkinci yarıda daha iyi oynamaya başladığımızı düşünüyorum. 3-0'lık net galibiyetler takıma güven veriyor. Muratpaşa Bld. de çok iyi servis atan, blokları yüksek bir takım. O yüzden üçüncü setin kırılma anları oldu. Çok fazla yaklaştılar. Biz savaştık ve sonunda net bir skorla kazandık. Taraftarlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. Evimizde oynamak gibisi yok” ifadelerini kullandı.
 

CHIAKA OGBOGU: “ÖNEMLİ OLAN KAZANMAK”

Karşılaşmayı değerlendiren VakıfBank Spor Kulübü oyuncusu Chiaka Ogbogu, “Galibiyet nedeniyle takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Her üç günde bir maç yapıyoruz. Sadece bizim için değil, diğer takımlar için de zorlayıcı bir durum. Bence önemli olan kazanmamız ve bir sonraki maç için hazır olmamız” dedi. 

VakıfBank Spor Kulübü bir sonraki maçında, CEV Şampiyonlar Ligi play-off etabı ilk buluşmasında Polonya ekibi Rzeszow ile 30 Ocak Salı günü TSİ 22.30’da deplasmanda karşılaşacak.
 
VAKIFBANK - MURATPAŞA BLD. SİGORTA SHOP: 3-0
SALON:
VakıfBank Spor Sarayı
HAKEMLER: Ramazan Çevik, Selçuk Görmen
VAKIFBANK SK: Jordan Thompson 17, Chiaka Ogbogu 9, Gabi Guimaraes 12, İdil Naz Başcan 4, Zehra Güneş 10, Cansu Özbay 1, Ayça Aykaç (L), Aleksia Karutasu 4, Ali Frantti 1
MURATPAŞA BLD. SİGORTA SHOP: Hande Korkut 4, Aslıhan Kılıç 3, Marina Markova 13, Ceren Karagöl 3, Stephanie Samedy 16, Micaya White 14, Derya Çayırgan (L), 
SETLER: 27-25, 25-20, 26-24
SET SÜRELERİ: 29’, 23’, 29’

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu