Ünlü kadın şeflerden Adana Kebap şovu

4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ikinci gününde “Kadın Şefler Mangal Başında”ydı

Ünlü kadın şeflerden Adana Kebap şovu
11 Ekim 2020 - 15:17
“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliğini taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ikinci gününde “Kadın Şefler Mangal Başında”ydı. Türkiye’nin ünlü şefleri Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir ile Adanalı Kadın Kebap Ustası Melek Kıyan’ın Adana Kebap şovuyla dijital dünyayı buram buram mangal kokusu sardı.“Türkiye’nin İlk Dijital Lezzet Festivali” olma özelliğini taşıyan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, açılış seremonisi ve geleneksel mangal ateşinin yakılmasıyla 9 Ekim’de muhteşem bir açılış yaptı. “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” temasıyla açılan festivalin ikinci günü yine dopdoluydu.

Bu yıl Adana’nın da sınırlarını aşarak kentin tüm renklerini ve gastronomik değerlerini dünyaya tanıtan 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin ikinci gününde “Kadın Şefler Mangal Başında”ydı. Türkiye’nin ünlü şefleri Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir ile Adanalı Kadın Kebap Ustası Melek Kıyan’ın Adana Kebap yaptığı şovuyla başlayan festivalin ikinci gününde dijital dünyayı buram buram mangal kokusu sardı.

Adana Kebabı’na kadın eli değdi
4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin sosyal medya kanallarından canlı yayınlanan “Kadın Şefler Mangal Başında” gastro şovunda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile taçlandırılan Adana Kebabı’nın tüm detayları konuşuldu. Adana şehriyle bütünleşmiş Adana Kebabı hazırlanırken kullanılan malzemelerden pişirme tekniğindeki püf noktalarına, pişirilmesinden sunumuna kadar tüm incelikleri anlatıldı.

4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde ünlü şefler Sahrap Soysal ve Ebru Baybara Demir ile Adanalı Kadın Kebap Ustası Melek Kıyan’ın gastro şovunda daha çok erkek ustalardan tatmaya alıştığımız Adana Kebabı’na kadın eli değdi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir ile Gastronomi Söyleşileri
Festivalin ikinci gününde gazeteci Cüneyt Özdemir’in Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile gerçekleştireceği söyleşiler izleyiciler ile buluştu.

Festival boyunca ünlü şefler; Hazer Amani, Yunus Emre Akkor, Orhan Demirok ve Koray Türk’ün Adana’nın Küp Şelalesi, Varda Köprüsü ve Anavarza gibi simge mekanlarında gerçekleştirecekleri gastro şovlar canlı olarak yayınlanacak. Le Cordon Bleu İstanbul Eğitmen Şefi Luca de Astis de İstanbul’dan bağlanarak gastro şovuyla festival severlerle buluşacak. Festival kapsamında gerçekleşecek oturumlarda iki gün boyunca gastronomi sektöründeki yeni gelişmeler, araştırmalar, üretimler, sorunlar ve çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunulacak.

Master Chef Türkiye, Adana’da!
Festival izleyicileri ünlü şef Türev Uludağ sunuculuğunda Perulu şef Bruno Santa Cruz ve İtalyan şef Matteo Bertuletti eşliğinde Lezzet Durakları’nı gezecek. Gastronomi Dergisi yazarı Aliye Gümüş sunuculuğunda gerçekleşen “Adana Yerel Yemekleri Atölyesi”nde ise Adanalı kadınların geleneksel mutfak zenginliğini yansıtan yemek yapımları yer alacak. İzleyiciler ayrıca; yöreye özgü ürünlerin hasat ve üretim süreçleri ile sokak lezzetlerini yakından tanıma fırsatı bulacak. “Master Chef Türkiye” adlı televizyon program şefleri de kenti ziyaret edecek.

4. Adana Lezzet Festivali, 11 Ekim Pazar akşamı son bulacak. Festival severler, 4. Adana Lezzet Festivali’ni YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter kanalları üzerinden takip edilebilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...