Türkiye'nin en genç 30. CEO'su Ayvalık'tan

Ayvalıklı Kürlek Ailesi'nin 4. kuşak temsilcisi Mustafa Kürlek, aile şirketi Köklü Zeytincilik’te yaptığı inovasyonlarla Ekonomist dergisi tarafından “40 Yaş Altı 40 Genç CEO” listesinde 30. sırada yer aldı.

Türkiye'nin en genç 30. CEO'su Ayvalık'tan
21 Ağustos 2023 - 21:25

ZEYTİNYAĞI İHRACATINDA ATAĞA KALKTI, TÜRKİYE'NİN EN GENÇ 30. CEO'SU OLDU

Ayvalıklı Kürlek Ailesi'nin 4. kuşak temsilcisi Mustafa Kürlek, aile şirketi Köklü Zeytincilik’te yaptığı inovasyonlarla Ekonomist dergisi tarafından “40 Yaş Altı 40 Genç CEO” listesinde 30. sırada yer aldı. Listeye ilk kez bu sene giren Köklü Zeytincilik CEO’su Mustafa Kürlek, kendi sektörünün listeye giren tek ismi de oldu.
 
32 yıldır yayın hayatına kesintisiz devam eden Türkiye’nin saygın ekonomi dergilerinden Ekonomist dergisi, bu yıl 8.’si gerçekleşen “40 Yaş Altı 40 Genç CEO” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Türkiye’deki bütün şirketlerin mercek altına alındığı ve Türkiye’nin en genç, en güçlü ve en başarılı CEO’larının belirlendiği araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok zeytinyağı ihracatı yapan 5 firmasından biri olan ve 2022 yılında bir önceki yıla göre cirosunu 7 kat artırarak 2022 yılını 1 milyar TL ihracatla kapatan Köklü Zeytincilik’in CEO’su Mustafa Kürlek listenin 30. sırasında yer aldı. Listeye ilk kez bu sene giren ve kendi sektörünün listeye giren tek ismi olan Mustafa Kürlek, 85 yılı geride bırakan Köklü Zeytincilik’te 4 yıldır CEO koltuğunda oturuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Köklü Zeytincilik CEO’su Mustafa Kürlek, “Aile şirketimizin 4. kuşak temsilcisiyim ve 23 yaşında yöneticilik koltuğuna oturarak 4 yıldır aile şirketimizi yönetiyorum. Aile mesleğimiz olduğu için küçük yaşlardan itibaren hep zeytinliklerde ve fabrikada bulunup babamın ve dedemin tecrübelerinden faydalandım. Eğitimimi tamamladıktan sonra şirketimizin satış ve pazarlama departmanında 2 yıl görev aldım. Eğitim döneminde dahil olmak üzere tüm zeytin ve zeytinyağı üretim süreçlerinde bulunup uzmanlık kazandım. Şirketimizi ileriye taşımak adına sürekli yeni yatırımlarda bulunuyoruz. Yıl sonuna kadar hayata geçirmek üzere Ayvalık’ta 45 milyon TL tutarında zeytinyağı stok ve dolum kapasitemizi artırmaya yönelik yatırım yapıyoruz. 2024 yılı planlarımız dahilinde üretim ve lojistik kapasitemizi arttırıcı yatırımlarımıza devam edeceğiz. Reklam faaliyetlerindeki bütçemizi yüzde 40 oranında artıracağız. Şu anda Türkiye’nin en çok zeytinyağı ihracatı yapan 5 firmasından biriyiz. İspanya’dan Hong Kong’a uzanan geniş bir coğrafyaya ihracat gerçekleştiriyoruz. 2024 yılı sonunda Türkiye zeytinyağı ihracat şampiyonu olmayı hedefliyoruz. Ürünlerimiz dünyanın da takdirini topluyor. ‘Köklü soğuk sıkım natural sızma’ zeytinyağımız bu yıl düzenlenen ‘Anatolian IOOC Uluslararası Zeytinyağı Kalite Yarışmasında’ dereceye girerek altın madalya ödülü kazandı. Şahsımın aldığı ‘40 Yaş Altı 40 Genç CEO’ ödülü de köklerimizden aldığımız güçle günün trendlerinin ötesinde yaptığımız yatırımlarla ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı