Turkcell Granfondo Pedalları Beykoz'da "Barış" İçin Döndü

Dünyaca ünlü yol bisiklet yarışı serilerinden Turkcell GranFondo İstanbul heyecanı bu yıl 2. kez Beykoz’da yaşandı.

Turkcell Granfondo Pedalları Beykoz'da "Barış" İçin Döndü
26 Haziran 2022 - 16:54

TURKCELL GRANFONDO PEDALLARI BEYKOZ’DA “BARIŞ” İÇİN DÖNDÜ   

Dünyaca ünlü yol bisiklet yarışı serilerinden Turkcell GranFondo İstanbul heyecanı bu yıl 2. kez Beykoz’da yaşandı. Yurt içi ve dışından yaklaşık 2 bin sporcunun ilçenin doğal ve tarihi manzaralarında ter döktüğü yarışta pedallar savaş mağduru çocuklar yardım için döndü.  
Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Turkcell GranFondo İstanbul Yarışı her yaş kategorisinden kadın ve erkek sporcuların rekabet dolu mücadelesine sahne oldu.  İlçenin sahilden köylere uzanan doğal ve tarihi güzelliklerinin eşlik ettiği organizasyonda sporcular “barış” için pedal çevirdi.  

Yarışmacılar ve onları destekleyenler Türkiye Kızılay Derneği aracılığıyla tüm dünyada savaşlarda mağdur olan çocuklara yardım için oluşturulan fona katkı sağladı.  

Kısa Parkur 40 Km, Uzun Parkur 82 Km 

Bisiklet tutkunlarına renkli anlar yaşatan yarışın startı sabah saatlerinde Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu ve AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç tarafından verildi. 

Beykoz Belediyesi önündeki Expo Alanı’ndan start alan yarışmacılar,  40 km’lik Samsung Galaxy Parkuru ve 82 km’lik Suzuki Parkuru olmak üzere zorlu tırmanma eğimleri olan iki farklı kategoride ter döktü. 

Sporcular sahilden başladıkları yarışı, Anadolukavağı, Yoros Kalesi, Anadolufeneri, Kaynarca, Alibahadır, Paşamandıra, Öğümce, Cumhuriyetköy ve Polonezköy’ün yemyeşil doğasından geçerek varışı yine Expo Alanı’nda yaptı.  

Erkekler uzun parkurda genel klasman birincisi Gökhan Uzuntaş olurken, kısa parkurda Mehmet Gündüz birinciliği göğüsledi. Kadınlarda uzun parkur genel klasman birincisi Merve Güney,  kısa parkur birincisi ise Aylin Yüce oldu. 

Finishe varan sporcular yeşil çimenlerde Tukcell Fizy Dj performansla yorgunluk attı. 
Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul İl Spor Müdürü Burhanettin Hacı Caferoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Turkcell Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü İsmail Özbayraktar ve sponsor firmaların yöneticileri tarafından verildi.  

Başkan Murat Aydın: “Bisiklet Yaşamın Merkezi Olsun İstiyoruz.”

Ev sahipliği yaptıkları organizasyonla ilçeyi bisikletin merkezi yapmayı amaçladıklarını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “İstanbul’da bisiklet sürülebilecek yerlerin belki bir numarası. Doğa sporları ve bisiklet sporu için Beykoz çok güzel bir yer. Bu yıl Turkcell Grandfondo’nun 2. sini gerçekleştiriyoruz. Savaş mağduru çocuklarımızın yararına da koşulmuş oluyor. Beykoz’da da bisiklet sporuna öncelik vermeye çalışıyoruz. Bisikleti yaşamın merkezine getirmek istiyoruz. İşe gidip gelirken bisikleti kullanalım, kısa mesafelerde, iş esnasında bisikleti kullanalım, okula gidip gelirken bisikleti kullanalım. Bunu yaptığımızda çevreye karbon salınımını azaltmış olacağız, önümüzdeki yıllara daha temiz bir dünya bırakmış olacağız. Çok mutlu, sağlıklı olacağız, huzurlu olacağız, çevreyle daha barışık hale gelmiş olacağız. Bunun için Beykoz’da alt yapıyı oluşturmuş oluyoruz. Ben hafta içinde iş ve spor amaçlı  bisikleti yıllardır kullanıyorum. Bizim trafikten arınmış özel bir pistimiz var. Beykoz Spor Omanı’nda gerçekleştirdik, 10 km’lik bir alan, 24 saat yararlanabiliyor. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde başta Turkcell ailesi olmak üzere emeği geçen kamu kurumaları ve tüm sponsorlara teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"