"Türk İnsanının Yaşam Şartlarına Uygun Konutlar Yok Satıyor"

İnşaat ve rüzgar enerjisi sektörlerinde 29 yıldır faaliyet gösteren Ataseven Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Ataseven, Türk insanının yaşam şartlarına uygun konut ürettiklerini söyledi.

"Türk İnsanının Yaşam Şartlarına Uygun Konutlar Yok Satıyor"
31 Mart 2021 - 16:00

İnşaat ve rüzgar enerjisi sektörlerinde 29 yıldır faaliyet gösteren Ataseven Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Ataseven, Türk insanının yaşam şartlarına uygun konut ürettiklerini söyledi. Türkiye genelinde konut satışları düşerken, ürettikleri projelerdeki tüm konutların satıldığını belirten Ataseven, “Türk insanının şartlarına uygun, Covid-19 döneminde insanların vakitlerinin büyük bölümünü geçirebilecekleri yaşam alanları üretiyoruz” dedi.

Yaşam Alanları İnşa Ediyoruz 

İnşaat sektörünün, şirketler grubumuzun ana iş kolu olduğunu belirten Ataseven, “Grup olarak sağlık tesisleri, kültür salonları ve okullar inşa ettik. En özel projelerimizden bir tanesi, 2000’li yılların başında Sivil Savunma Genel Müdürlüğüne vermiş olduğumuz deprem simülasyon merkezidir. Deprem simülasyon merkezi de şu anda dünyada ikinci büyük simülatörüne sahip. Taahhüt işleri yaparken de daha spesifik işler yapmaya özen gösterdik. Herkesin yaptığının dışında, farklı konseptlerde özel ürünler üretmeye çalışıyoruz. Konuttan ziyade, aslında yaşam alanları inşa ediyoruz. Bugüne kadar Ankara’da Atakent Evleri ve Atakent Nevi, İstanbul’da Atakent Suadiye ve İzmir’de Atakent Panorama markamız ile ürettiğimiz bütün konsept projelerimizde, bu farklılığı, farkındalığı zaten hissettirdik.” 

20 Yıldır Konut Üretiyoruz. Elimizde Hiç Konut Kalmadı

Her insanın ailesiyle bahçeli, 300 metrekarelik bir müstakil dairede yaşamak istediğini ifade eden Ataseven, “Ancak Türk insanının ve Türk ekonomisinin gerçekleri var. Ülkemizde yaşayan insanların yüzde kaçı bu tipteki bir müstakil evin bedelini ödeyip orada yaşayabilir ? Grup olarak bu tür projelere sıcak bakmıyoruz. Biz Türk ekonomisinin gerçekleriyle ve her insanın ulaşabileceği tarzda konutlar üretiyoruz. Projeleri oluştururken gerek konsept gerekse fiyatsal açıdan Türkiye ve Türk insanının standartlarına uygun daireler yapmaya, konutlar üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda doğru yerden baktığımızı düşünüyorum, çünkü biz bu ülkede yaklaşık 20 yıldır konut üretiyoruz ve ürettiğimiz konutların hepsini sattık. Bunun sebebi ise Türk insanının ve o bölgenin insanının tüm şartlarına uygun konutlar ürettiğimiz için elimizde konut kalmıyor.” diye konuştu. 

Didim’de Konsept Proje 

Didim ilçesinde geniş bir alanda konsept bir projeye başladıklarını ifade eden Ataseven, “Didim’deki konsept mesleki olarak yapmak istediğim bir projeydi. Yani, maalesef ekonomik kaygılardan dolayı, az önce ifade etmeye çalıştığım gibi; fiyatsal bazda ulaşılabilir konutlar üretebilmek kaygısıyla genelde dikey yapılar çalıştık. Onlarda da hedeflerimize ulaştık. Müşterilerimiz de hedeflerine ulaştı. Ataseven Group müşterileri yaşam alanları alırken, aynı zamanda iyi bir yatırımcı olurlar. “Atakent Didim” marka konut projemizde  yatay yapılaşma ile daha geniş alanlarda, daha az emsallerle, çok güzel bir proje yaptık. Yakın bir zamanda ise bu projeye komşu daha geniş alanlarda karma konut yapıları oluşturacağız. Aslında bu proje mesleki olarak tatmin noktam oldu.  İşimi yaparken hep şu mantıkta yapmaya çalıştım ki babamızın bize en büyük nasihatlerinden biridir. ‘İşinizi doğru düzgün yapın’ parayı sonra kazanırsınız. Yani işini doğru yapan insan, işin sonunda zaten para kazanacaktır.” 

Seneye 30. Yılımızı Kutlayacağız

Ataseven, grubun seneye gururla 30. yılını kutlayacağını belirterek, “Benim lise yıllarımın son günlerinde, sonbahar aylarında babam inşaat malzemesi sektöründe faaliyet gösteriyordu. O dönemlerde sektör biraz sıkıntılıydı ve inşaat sektöründe malzeme değil, yapım kısmında olmaya karar verdi. 1992 yılında anne ve babamın ortaklığında Ataseven İnşaat şirketimiz kuruldu. İnşallah seneye de 30. yılımızı kutlayacağız” diye konuştu. 

Ataseven Group Hakkında: Genel Merkezi Ankara’da olan Ataseven Group; inşaat, enerji, maden ve elektrik satışı olmak üzere 4 ana sektörde faaliyet gösteren çeyrek asırlık köklü bir kuruluştur. Toplu konut projeleri, okullar, sağlık tesisleri, kamu hizmet binaları ve altyapı projelerinde başarılı işlere imza atarak kalıcı değerler üreten Ataseven Group, çevre dostu kimliği ile de sektöründe fark yaratmaktadır. Marka konut projelerine Ankara, İstanbul, İzmir’den sonra Didim’de de devam eden Ataseven Group, Atakent Didim projesi ile Didim’de değişimi başlatıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"