Turizmde başarının anahtarı: Sosyal medyayı etkin kullanmak

Sosyal medyada Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Pinterest gibi kanallarda toplamda 700 bin takipçiye sahip Neredekal.com geçtiğimiz günlerde...

Turizmde başarının anahtarı: Sosyal medyayı etkin kullanmak
08 Temmuz 2022 - 20:09
Sosyal medyada Instagram, Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Pinterest gibi kanallarda toplamda 700 bin takipçiye sahip Neredekal.com geçtiğimiz günlerde Brandverse Awards’un SocialBrands Veri Analitiği, Tur Şirketleri kategorisinde Altın Ödül’e layık görüldü. Turizm sektöründe sosyal medyayı en etkin kullanan marka tasdiki anlamını taşıyan bu ödülü, şirket CEO’su M. Gökhan Sivrikaya ve CMO’su Betül Konuralp Ünsal marka adına birlikte aldı.

Ayrıca, SocialBrands verilerine göre Türkiye genelinde incelenen 50 bin markanın sosyal medya hesapları arasından; Haziran ayını 22.ci olarak tamamlayan Neredekal.com’un CMO’su Betül Konuralp Ünsal, turizm sektöründe sosyal medyanın önemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu :
 
Tatil Planı Instagram’da Yapılıyor
Başta Instagram olmak üzere tüm sosyal medya kanallarında, tatil içeriklerine ilginin çok yoğun olduğunu belirten Konuralp Ünsal, “Takipçilerimiz, paylaştığımız keşif önerilerinin altına arkadaşlarını etiketleyerek bizim sosyal medya hesaplarımızda aktif olarak, anlık tatil planı yapıyorlar. Ya da bize DM üzerinden, gitmeyi düşündükleri bölgelerde konaklama önerisi sorup, hızla kararlarını netleştiriyorlar. 500 binin üzerinde takipçiye sahip olduğumuz Instagram kanalımızda bu samimiyeti ve karşılıklı etkileşimi yakalamak büyük keyif.” dedi.
 
Instagram’daki marka takipçilerinin 2022 yılının ilk 6 ayında en yoğun ilgi gösterdikleri keşif önerileri sırasıyla:
Kalemya Koyu, Fethiye
Bademli Köyü, Dikili
Mağaralı Koy, Antalya
Kadın Azmağı Akvaryumu, Akyaka
Eski Çarşı, Safranbolu
olarak açıklandı.

Instagram’da 35 Yaş Altı, Facebook’ta ise 35 Yaş Üstü Kullanıcılar Çoğunlukta
Sosyal medya kanallarında yaş gruplarının ve ilgi alanlarının farklılaştığını ve başarının anahtarının bu kitlelere uygun özel içerikler hazırlamaktan geçtiğini vurgulayan neredekal.com Pazarlama Direktörü Konuralp Ünsal, sosyal medyada düzenledikleri anketlerin sonuçlarını da açıkladı. Anket sonuçlarına göre Instagram kullanıcıları Kurban Bayramı’nda tatil planı yaparken, Facebook ve Twitter takipçileri ise bayram tatilinde aile ziyareti planladıklarını belirtti. Anket sonuçlarına yansıyan tablo şöyle şekillendi :
 
Facebook’ta Konaklama Önerileri Yoğun İlgi Görüyor
Facebook hesaplarında gönderi olarak paylaşılan “Günün Oteli” ve “Villa” konaklama önerileri diğer içerik tiplerine göre %47 daha yüksek ilgi görürken, Instagram’da ise Reels videosu ve hikaye paylaşımları olarak hazırlanan konaklama önerileri daha yoğun ilgi gördü.
 
Instagram’da Haziran ayında en çok ilgi gören “Günün Oteli” paylaşımları ise aşağıdaki gibi oldu:
Boho Garden Boutique Hotel, Selimiye
Narlı Konak, Alaçatı
Sunrise Bungalow, Antalya
Adrasan Deniz Otel, Antalya
Lacivert Otel, Balıkesir
 
Pinterest ise Türkiye Tatili Planlayan Yabancı Turistin İlk Sosyal Medya Mecrası Oldu
Pinterest’te ise kendi paylaştıkları turizm içerikleri ile ilgilenen kitlenin sadece %23’ünün Türkiye’deki kullanıcılardan oluştuğunu belirten Konuralp Ünsal, bu kanalda sırasıyla Rusya, Amerika, Almanya ve İtalya’dan kullanıcıların ilgisinin yoğun olduğunu ifade etti. Bu kullanıcıların %79’unun ise kadın kullanıcılardan oluşması, araştırmanın ilgi çekici sonuçlarından biri oldu.
 
Pinterest’te en yoğun ilgi gören boardlar ise aşağıdaki şekilde netleşti :
İzmir
İstanbul
Antalya
Kapadokya
Çeşme
 
Kaynak : neredekal.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...