Tunç Soyer: "Türkiye'nin en başarılı taksiciliği İzmir'de"

İzmir'de 3 bin 579 taksinin tek ekrandan kontrol edilmesini sağlayacak “En Takip Sistemi” başladı.

Tunç Soyer: "Türkiye'nin en başarılı taksiciliği İzmir'de"
17 Aralık 2021 - 18:13

Taksiler için İzmir'de “En Takip Sistemi” başladı

İzmir'de, tüm taksilerin anlık olarak izlenmesini ve sağlıklı veri akışını sağlayacak “En Takip Sistemi” başladı. Sistemin Türkiye'de ilk kez İzmir'de uygulandığına dikkat çeken Başkan Soyer, “Taksici esnafımız çıtayı öyle bir yere getirdi ki... Türkiye'nin en başarılı taksiciliği İzmir'dedir. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de her zaman sizin yanınızdayız” dedi.

İzmir'de 3 bin 579 taksinin tek ekrandan kontrol edilmesini sağlayacak “En Takip Sistemi” başladı. Kentteki taksi hareketliliğinin ölçümü, vatandaş şikayetlerinin incelenmesi, trafik akışının düzenlenmesi gibi pek çok verinin elde edilmesinde fayda sağlayacak uygulamanın tanıtımı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Tanıtım törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Mobilbil firmasının CEO’su Ahmet Dönmezoğlu, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Üyelik, Pazarlama ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Eser Atak, Yıldız Devran, Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, taksi sahipleri, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.


Soyer: “Hepinize helal olsun”

En Takip Sistemi'ni kente kazandırmanın mutluluğunu taşıdıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok heyecanlı ve gurur verici bir gün. Bizim görevimiz vizyon ortaya koymak, sizlerin yolunu açmak, hayatını iyileştirecek çareler üretmek. Ama o yoldan yürüyen sizsiniz. Beni heyecanlandıran ve gurur veren şey; sizin o vizyonu yakalayıp, ileriye taşımanız ve el ele birlikte bir şeye karar vermiş olmanız. Başkanların arkasından gelerek Türkiye'nin en başarılı, en modern, güvenilir, müşteri dostu taksiciliğini kurmuş olmanızdır. Şehirleri marka yapan, anıtlardan çok insanları, kurumlarıdır. Ben taksici esnafımla iftihar ediyorum. Helal olsun size! Bunu söylemek bana nasip oldu ya... Sizlerle gurur duyduğumu, iftihar ettiğimi söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye için ortaya bir iddia koymuş oldunuz. Kolay değil, zor... Bir değişikliği yapmak, bir şeyden vazgeçip onun yerine başka bir şey yapmak zor. Hele bunu bir kurum olarak yapmak, günde binlerce insanla selamlaşan bir kurum olarak yapmak çok zor. Bunu başardınız, helal olsun” dedi.


“Çıtayı daha yukarı çıkarmalıyız”

Uygulama ile çıtanın yükseldiğini belirten Soyer, “Çıtayı öyle bir yere getirdiniz ki, Türkiye'nin en başarılı taksiciliği İzmir'dedir. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Çıtayı siz yükseltiyorsunuz. Onu daha yukarı çıkarmak sizin boynunuzun borcu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de sizin yanınızdayız. Bir kere otomatik ödeme sistemleri... Bunu yapmak zorundayız, dünya oraya gidiyor. Elektrikli araçlar, dünyanın geleceği. 2030-2035'te Avrupa Birliği yasakladı. Bu tarihlerden itibaren fosil yakıtlı araç üretimi yapılamayacak. Erken kalkan yol alır. Buna şimdiden adapte olmamız lazım, çarelerini düşünmemiz lazım” diye konuştu.


“Herkes İzmir'e bakıyor”

Başkan Tunç Soyer ile birlikte yürüttükleri çalışmaları anlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Kolay iş değil, bir yeniliği kabul ettirmek kolay bir iş değil. Dünyada en önemli şey bilgi. Bilgiyi iyi kullanmak önemli. Büyük emekler sarf ettik. Bugün görücüye çıktık. Ulaşımda Türkiye'de bir numarayız. Herkes İzmir'e bakıyor. Ben bu kentte yaşıyorum, besleniyorum. Bu kentte hayatımı devam ettiriyorum” diye konuştu.

Elimizi taşın altına koyduk
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık da, “İzmir'deki esnaf arkadaşlarımız da ellerini taşın altına koydu ve bu noktaya geldik. İzmir Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil” dedi.

“İzmir en verimli çalıştığımız yer”
Mobilbil firmasının CEO’su Ahmet Dönmezoğlu, “25 yıldır en verimli çalıştığımız yer İzmir. İzmir'in yeri çok başka. Uyumluluk, talep edilen şeylerin istikrarlı ve stabil olması, yapacaklarımızı kısa zamanda yapmamızı sağladı” açıklamasını yaptı.

Büyükşehir ile esnaf uyumu
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Üyelik, Pazarlama ve Hizmetler Kıdemli Direktörü Kaan Yıldızgöz, “Biz dünyadaki bin 800 şehrin ulaşımı temsil ediyoruz. Ciddi bir önem taşıyor bu proje. Esnaf teşkilatı ile Büyükşehir arasında güzel bir işbirliği var. Bunu takdir ediyoruz” dedi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Koordinatörü Alpay Kılıçkaya da sisteme dair bilgilendirmelerde bulundu. Sayılar üzerinden örnekler veren Kılıçkaya, 2-4 Aralık tarihlerinde yapılan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'ndan örnek vererek fuarların kente büyük katkı sağladığını söyledi.

Hayvan dostu şoföre Başkan teşekkürü
Törende ayrıca Başkan Soyer, aracına mama kutusu koyan ve müşterilerinin yardımlarıyla sokak kedilerini besleyen taksi şoförü Mümin Aydın’a, sokak hayvanlarına gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkürlerini sunarak, mama hediye etti.

En Takip Sistemi nedir?
İzmir kent merkezinde 2 bin 823, çevre ilçelerde ise 756 adet olmak üzere 3 bin 579 taksi bulunuyor. En Takip sistemi sayesinde İzmir genelindeki taksilerin doluluk oranı anlık olarak görülebilecek. Veriler kentin taksi ihtiyacının ne yönde değiştiğini gösterecek. ‘İzmir’de yeni taksi plakalarına ihtiyaç var mı’ sorusunun yanıtının bilimsel olarak ölçülmesini sağlayacak. Sistem taksimetreyle entegre çalıştığı için İzmir’deki taksi hareketliliği gözlemlenecek. Veriler, trafiğin düzenlenmesine önemli katkı koyacak. Taksi ağının nasıl daha verimli işletilebileceği konusunda belediye ve oda arasındaki ortak çalışmalara ışık tutacak. En Takip Sistemi ile vatandaş şikayetleri incelenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"